Keskustelut Metsänhoito Pienmetsäkoneella kannattavuutta

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 147)
  • Jalmari Kolu

    No joo. Itse Mo:n paras ja tuottavin kone on raivausaha.

    80-luvullahan oli ajokoneyrittäjiä joka kylässä. Muistelen erään vähän rivakamman kaverin ajaneen viikossa luokkaa 400m3 sen ajan nelivetotraktorilla pinoon parhaimmillaan. Joutsan 9m kuormain ja vetävä telikärri joka oli itse nikkaroitu. Päivät 12 tuntisia ja homma oli henki- ja elämä.  Jos en väärin muista niin kiihkeimpänä aikana mottitaksa taisi olla jopa 50 mk luokkaa? Eli euroina reipas 8e. No taisi olla vuosi 92 tai jotain kun Kutsetti laittoi metsurit ensin pakkolomalle ja sitten irtisanottiin. Ja yksittäisten ajokoneyrittäjien hommat alkoi vähetä, koska kokonaisurakointi.

    mehtäukko

    Ford Coynty ja Lokomo 909 olivat ne pelit v:sta -83 lähtien akseli alkoi pyöriä isäntien hankinnoilla…

    metsänkasvattaja

    on kyllä laiska metsuri ,jos vain 6 m3 saa  päivässä  tehtyä.taitaa mennä suurin aika eväiden syömiseen .tietysti sitten jos puut ovat  riukuja .

    Susiartturi

    Eipä tuo Kolun Jalmarin muisti paljoa heitä. Miesmuisti kun on sellainen valikoiva. V. 1992 puunajosta sai pyöreästi parikymmentä markkaa motti, eikä silloin ollut vielä alvia urakoinnissa.

    Tai tietysti hölmö ei ole se joka pyytää vaan se joka….

    Jalmari Kolu

    Pahoittelen heikkoa muistiani. Mutta Muistan tuollaisen tarjouksen saadun jostain pikkuhommasta. Joku ajorotisko meilläkin oli..

    Metsuri motokuski

    Meidän kylällä yksi maanviljelijä osti traktoriin kunnon kuormaajan ja metsäperäkärryn. Yhden talven urakoi mhy:lle ja sitten sanoi hommat irti. Kuulemma ilmaista työtä saa tehdä muutenkin mutta ei kuitenkaan vieraalle pitäisi tehdä.

    Tomperi

    Olen sitä mieltä että se, että kaikki kustannukset, tuotot, taloudelliset laskelmat esitetään valtakunnallisinä keskiarvoina johtaa pienmetsänomistajan kannalta huonoon lopputulokseen.  Olen edelleen sitä mieltäettä kuviokohtainen kuvio koko elin kaarta koskeva taloudelinen tarkantelu on ainut oikea tapa. Näinhän tekee Ruotsiin taloudestaan huolestunut paennut Waalruussi tekee, ei hän tarkastele  kannattavuuttaan lopulisesta tilinpäätöksestä vaan tehdaskohtaisesti, niin tekis minäkin jos sminilla olis kymmeniä satoja tehtaita tai edes useita metsäkuvioita vai miksi niitä nyt kutsutaankaan.  Ei metsän oistajan piä alistua hypetykselle vaikka nin annetaan ymmärtää että mitä isompi kone palstalle tulee sitä erinomaisempi metsänomistaja ja metsäntoimija ja hiilinielujen edsitäjä olet….  Eikö suurin hiilinielu ole metsä jossa on eniten viherhiukkasia… miksi näin metsätaloudessa kaikessa järkevyydessä ei ole?

     

    Metsuri motokuski

    Tuo nyt oli aika erikoinen tulkinta että koneen koolla voi määritellä kuinka erinomainen metsänomistaja olet tai hiilinielun edistäjä olet. Ei nyt ihan kaikkea tarvii sekoittaa keskenään vaikka mieli tekisi.

    mehtäukko

    Tomperin vuodatus sekavaa puuta heinää??

    Visakallo Visakallo

    Tomperi: ”Olen sitä mieltä että se, että kaikki kustannukset, tuotot, taloudelliset laskelmat esitetään valtakunnallisina keskiarvoina johtaa pienmetsänomistajan kannalta huonoon lopputulokseen.  Olen edelleen sitä mieltä, että kuviokohtainen kuvio koko elin kaarta koskeva taloudellinen tarkastelu on ainut oikea tapa. 

    Tomperi ei ole vielä osannut suhteuttaa näitä asioita. Ei pienomistajan yhden metsäkuvion käsittelyn kautta koko Suomen metsätaloutta johdeta. Sehän olisi mielivaltaa pahimmillaan.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 147)