Keskustelut Tekniikka Pienmetsäkone

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 52)
  • Pienmetsäkone

    Merkitty: 

    Kokemuksia pienmetsäkoneista jarcrac, terri 34, vimek, malwa. Onko teillä/tutuilla käytössä? Itsellä on tarkoitus hankkia joku noista mainituista omaan harrastuskäyttöön kun nuita pehmeitä maita on minne ei traktori+metsäperävaunuyhdistelmällä pääse.

    Ja jos täällä jollain on mahdollisesti myynnissä  kone niin olen kiinnostunut ostosta?.

  • Itämaan ihme

    Maataloustraktorissa ongelmana pitempien matkojen siirrot. Jos mietitään tätä palkkatyönä tehtäväksi.

    Esim. logbulletin tai pikku vimekin(ajokone) saa kuljetettua autotrailerilla/C1 autonkuljetus ivecolla. Tällöin sitä voi liikutella mukanaan ympäri maakuntaa.

    Toinen huomio, tonteilla ei välttämättä kouraa saa pystypuille turvallisesti. Metsuri on joka tapauksessa oltava mukana.

    Tonteilla taksat on paremmat, johtuen työn riskialttiudesta. Rakennukset, sähkölinjat yms. lähes joka kerta riesana. Tekijä lähtökohtaisesti määrää taksan.

    suorittava porras suorittava porras

    Tonttihommissa metsäpalveluyrittäjä kaataa ja katkoo puut. Mönkkärillä hoidellaan palikat eteenpäin. Pienet tontit ja isot puut eri vaikeustekijöineen ovat ylipääsemätön haaste Vimekin kaltaisille rimpuloille. Homma puhtaana käteen ja risut pois kuljetettuna kustantaa tilaajaa 300€/runko.

    arto arto

    Syksyllä tein tonttihakuun meni 6 tuntia kaadoin 16 kp puita. Maan omistaja otti puut polttopuiksi. Palkka metsurina.  Tunti palkka minulle 21 ekua.  Voi ne tehdä edullisestikin.

    Jätkä

    Surkeampi mönkkäri on kuin Vimek, vaikkakaan Vimekilläkään ei saa kuljettaa puita tietä pitkin.

    Liikennetraktori kulkee melko reippaasti tielläkin. Kunnon nosturilla nousee koura tarvittaessa hyvinkin korkealle. Oksa – ja risukuormat traktorin peräkärryyn menevät mukakasti – onhan noita ajeltu.

    Lelut on leluja. Yksi vaihtoehto olisi maastokuorma-auto, jos koko maakunnan tontit pitää hoitaa.

    Rane

    Tämä Finnbullet teki metsäkoneita ns.kymppitonnin kokoluokkaan.Eli samankokoisia kuin aikoinaan 15 Ponsse tai 910 lokomo.Juuri passeleita ensiharvennuksille ja pehmeille maille.

    Ongelma on siinä että tämmöisen peruskoneen tekeminen on kuitenkin kallista.Harrastuskäyttäjille liian kallis ja urakoitsijoille pitää olla enemmän hienostunutta tekniikkaa,eli vielä kalliinpi.Kuskejakaan ei saa tuommoisen koppiin vaikka se olisi ihan hyvä.

    Valmistaja jäi ikäänkuin markkinoiden väliinputoajaksi.Hyvästä yrityksestä ei palkita.

    Kallistuvat komponentit kaatoivat pieniä metsäkoneita valmistaneen Finnbullin – Metsälehti (metsalehti.fi)

    suorittava porras suorittava porras

    Vehkeessä ei ole muuta hyvää, kun joillekin mieleinen koko. Kuten edellä totesin ,nämä eivät etene 0-sarjaa pidemmälle. Eivät edenneet 1990- luvullakaan eikä sen jälkeen. Konkurssikoneita käyttäjilleen ja valmistajilleen.

    mehtäukko

    Kuten aiemmin todettua, hoidettu eh:een tulossa oleva metsä ei kaipaa hyvään lopputulokseen pääsemiseksi pikkuräpsyjä. Niittenkin jäljiltä on nähty täyttä sutta, kun kokonaisuutta ei ole hallittu.

    Makarov

    Jos pienkonetta haaveilee niin ostaa moottorisahan ja opettelee sitä käyttämään. Moottorisahan hinnan hakkaa jo päivässä parissa, eli kuoletusaika on lyhyt. Elikkä varsin tehokas kone, bensan kulutuskin kohtuullinen. Ei saahan sitä pienkoneita laittaa mutta jos hakkuut on muutamiasatoja kiintoja vuosittain niin miettisin.

    Visakallo Visakallo

    Eikös nuo pienmetsäkoneet ja muut vastaavat härvelit olekin tehty sitä varten, että isäntä saa uskottavan syyn olla päivät (ja joskus yötkin) kotoa pois. Tuskin niillä kukaan on taloudellisesti hyvään tulokseen päässyt.

    Rane

    ”Joillekin mieluinen koko”

    Finbulletin kokoluokka oli aikoinaan yllättävän mieluinen.Todennäköisesti moni täälläkin kirjoittava on ajanut tuon kokoisilla puuta…

    katsaus-1984_11-compressed.pdf (metsateho.fi)

     

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 52)