Keskustelut Tekniikka Pienmetsäkone

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 52)
  • Pienmetsäkone

    Merkitty: 

    Kokemuksia pienmetsäkoneista jarcrac, terri 34, vimek, malwa. Onko teillä/tutuilla käytössä? Itsellä on tarkoitus hankkia joku noista mainituista omaan harrastuskäyttöön kun nuita pehmeitä maita on minne ei traktori+metsäperävaunuyhdistelmällä pääse.

    Ja jos täällä jollain on mahdollisesti myynnissä  kone niin olen kiinnostunut ostosta?.

  • mehtäukko

    Levisi taas kerran kysymyksestä kuin Hujasen paska.

    Rane

    Tuossa todennäköisesti pienen budjetin siisti Terri.Ilmeisesti ei perävetoa mutta fööni löytyy…

    Terri S 2000 kuormatraktorit, 1998 – Nettikone

    Tolopainen Tolopainen

    Jos on pakko polttaa rahaa joutavuuksiin, se kannattaa tehdä helpommalla tavalla kuin ostamalla mitättömiä metsäkoneita. Ei ne kuitenkaan kestä kovin kauan vaikeissa olosuhteissa. Ostan mieluummin Koskenkorvan ja istun takan ääressä fundeeraamassa. Työt pelottaa, niistä kannattaa pysyä erossa. Kun ei tee mitään, ei tee vahinkoja. Moni yrittäjä olisi pärjännyt paljon paremmin, yrittämällä vähemmän.

    Rane

    ”Ostan mieluummin Koskenkorvan ja istun takan ääressä fundeeraamassa. Työt pelottaa…”

    Kovin vaan on synkkiä ajatelmat tuolla metodilla.Terrimiehillä on aina toiveikas talvimieli.(Tuon kun korjaan niin jo alkaa kestämään…)

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Voisiko hankalimmissa maastoissa käyttää isoja koneita ja hyvissä maastoissa kevyempiä? Tämä edellyttäisi että korjuun hetkellä olisi koneita joista valita. Puun ostajat voisivat vaihtaa keskenään puun lisäksi myös urakoitsijoita, niin pienkoneet voisivat mennä parhaisiin kohteisiin jos vain toiminnalle löytyy maksaja. Kaikkein hankalimmat kohdat jäisivät suojelukohteiksi ja säästöpuuryhmiksi.

    mehtäukko

    ”…että korjuun hetkellä olisi koneita joista valita. Puun ostajat voisivat vaihtaa keskenään puun lisäksi myös urakoitsijoita, niin pienkoneet voisivat mennä parhaisiin kohteisiin jos vain toiminnalle löytyy maksaja.

    Ostobuumit tulevat ja menevät. Myhistyksenkin toiminta korjuilla on ensimmäisenä katkolla kun puuta alkaa olla pätkitty liikaa. Ei monen kuukauden rokulit elätä yrittäjää eikä kuskit jää kyttäilemään epämääräistä.

    Muuten noita Terrejä ja HarmiTrakkeja on joskus näyttäytynyt, mutta visiitti on jostain syystä jäänyt lyhyeksi…

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mutta tuleeko niitä rokuleita? Jos ei ole sopimuksella sidottu kehenkään, voi vaihtaa paikkaa sinne missä töitä on. Onko joku onnistunut riippumattomana keikkayrittäjänä? Puskuria eli säästöjä on tietenkin tällaisella oltava, mutta enempi vapautta valita kohteet kuin sellaisella, jonka on aina sopimuksen velvoittamana mentävä. Onko urakoitsijoiden sopimuksissa muuten vähimmäisvaatimukset leimikolle ja vaihteleeko taksa leimikon mukaan vai onko aina vedettävä sopimushinnalla sekä hyvät että huonot kohteet?

    mehtäukko

    Suomi on vapaa maa yritellä. Jos ketä polttelee, eikun sanoista tekoihin ja rikastumaan.

    suorittava porras suorittava porras

    Pieni varoituksen sana kuitenkin. Jos homma ei luonnistukaan ,sinulla on kone ,jonka arvo romahtaa heti ,kun se pihaasi tulee. Puhutaan kymppitonneista. Ainut mahdollisuus on jatkaa niin kauan, kun kone kestää tai rahat riittää. Monille on käynyt niin ,että käsissä on romu , velkaa ja rahat loppu. Tämä ei ole hyväksi kellekään. Maaseutu tarvitsee elinvoimaisia yrityksiä ja yrittäjiä.

    arto arto

    https://www.youtube.com/watch?v=-FAOWa6L9rA       Siinä pien metsäkone ei pöllinteko vauhti kovin kummoinen ole.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 52)