A.Jalkasen ei tarvi minulle perustella maataloustuen tarpeellisuutta. Totesin ainoastaan, että sen suuruus on aikamoinen poliittinen saavutus yhdeltä puolueelta ilman mitään arvolausumaa tuen tarpeellisuudesta.
Sehän on Euroopan mittapuussakin poikkeuksellisen suuri: Euroopan suurin suhteessa maatalouden tuotannon arvoon. Jokaista maatalouden tuottamaa euroa kohden maksetaan tukea lähes kaksi euroa.
Itse kyllä edellyttäisin noin massiiviselle tuelle reunaehtona, ettei tuetulla tuotannolla ainakaan ympäristöä pilata. Ymmärtääkseni niin EU:kin nykyään lisääntyvässä määrin edellyttää.
Maaseudun väestön toimeentulossa on jo pidemmän aikaa ollut muilla elinkeinoilla kuin maataloudella merkittävä rooli.
Mikähän mahtoi olla se puolue Um. Demarit olivat vallassa EU:ssa silloin kun liityttiin, niin olivat myös Suomessa. Sopimukseen kuului maataloustuotteiden puolittaminen ja toisen puolen maksaminen tukena.
Moneenkohan kertaan tuki on tullut syödyksi, ei ole antaa tilastoja, mutta sitä sopii kysyä. Lienee moninkertainen yleiseen hintatasoon verrattuna.
Kysymys on otsikon mukaan Tietovisasta. Onko palstalaisia jo liittynyt Harkimon ja Enbusken liikkeeseen? Maaseudun lyttääminen tuntuu olevan siellä ensisijainen tavoite.
Ylen mielipidekyselyn mukaan 4/5 suomalaisista toivoo silti maaseudun pysyvän asuttuna. Sitten se Tietovisa;
Millainen vuosittainen tuki on:
* maataloudella, * työttömyydellä, * asumisella, * sosiaalisuudella, * yritystoiminnalla? Ja mitä kaikkea näillä tuilla saadaan aikaiseksi?
Joiltakin täällä näyttäisi jääneen huomaamatta, että Suomen maataloustuen taso määritellään EU:ssa, ei Suomessa. Tämä koskee niin EU:n maataloustukea kuin kansallistakin tukea. Näin on tapahtunut jo viimeiset 23 vuotta. Tämä ei toki ole ensimmäinen kerta, kun itseään edistyksellisenä pitävät ihmiset tulevat käyttäneeksi vanhoja ja vääriä tietoja. Aivan samaa tapahtuu tätä palstaa lähempänä olevien metsäasioidenkin kohdalla.
Kyllähän se EU taitaa maksimiarvon sanoa. Eli EU:n maataloustukea maksetaan tiettymäärä ja sitten kukin jäsenmaa saa maksaa myös kansallistatukea tietyn määrän. Taitaa siinä kuitenkin kullekkin valtiolle jää joku vastuu tuen määrästä. Joka on tietysti oikein että tasapuolinen kilpailuasetelma säilyy kun viljely eri leveysasteilla on kovinkin eri hintaista.
Se kysely on tuomittu jo ympäri Suomea. Kyse oli illuusiosta, jossa hintalappuun ei otettu kantaa/kysytty.
Kansalliset tuet kysytään EU:sta että saadaanko maksaa. Ja lupa on toistaiseksi saatu. Koska tomaatin viljely on toki napapiirin tuntumassa erityisen järkevää.
Jotenkin sitä joskus tulee ajatelleeksi että hyvä olisi Maalaisliiton leirissäkin pysyttäisiin faktojen puolella. No, Maalaisliittolaisten kohdalla se on turha ajatus. Se teidän harrasstuspuuhastelu maksaa saman verran kin just nu harkkapojan luettelemat ja siihen vielä koulutussektori, oikeuslaitos, yliopistot ja pari muuta oikeasti tärkeää ja tuottavaa toimialaa vielä päälle.
Mutta saadaanhan niillä miljardeilla sameat vedet ja tyytyväiset, joskin mielenterveysongelmaiset, uuninpankopojat. Ihan fiksua joidenkin mielestä varmaankin.
Mielellämme kuulisimme täällä myös Revan oman elämäntarinan. Miten kasvoit ja kouluttauduit, paljonko olet ihmisiä työllistänyt, kuinka monta suomalaista olet itsesi lisäksi elättänyt ja kuinka pärjäät eläkkeelläsi? Muutakin voit toki kertoa itsestäsi.
Revahan kertoi elämäntarinansa tuossa jossain ketjussa juuri äskettäin. Revalla on muutama sivupersoona, jotka kaikki kirjoittavat tällä samalla nikillä. Kaikki ovat jotenkin metsäalaa liippaavissa ammateissa. Moniosaaja siis.
Osaisiko joku 1/8 osa ryhmästä kertoa tilastoja tuohon viimeiseen Tietovisakysymykseeni? Siihen voisi lisätä vielä tuet myös akateemiseen tutkimuksiin – lienevätkö alan tutkijat kuinkakin tuottavia?
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Kirjaudu sisään