Keskustelut Puukauppa Pieleen mennyt harvennuskauppa

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 60)
  • Pieleen mennyt harvennuskauppa

    Merkitty: 

    YLE uutisoi Seppo Sippolan puukaupasta. Tämä juttu kertoo 83-vuotiaan jämsäläisen metsänomistajan näkemyksen siitä, miten tavallinen puukauppa päätyi käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Sippola teki UPM:n kanssa puukauppasopimuksen. Hakkuussa poistettiin ilmeisesti myyjän mielestä väärää puulajia eli kuusta, kun tarkoitus oli että koivut hakataan ja kuusi jää. Jutun yhteydessä olevassa ilmakuvassa näkyy olevan molempia puulajeja jäljellä, mutta ajouria vähän. Metsä mitä vähän näkyy ei näytä pilalle menneeltä. Laskutusasia on erikoinen, kun tuosta pitäisi jäädä metsänomistajalle tuloa eikä laskuja.

    Tässäkin tapauksessa olisi hyvää hakkuujälkeä varmistanut jos olisi kauppakirjaan kirjattu jäävän puuston ominaispiirteet: puulajien jakauma suuntaa antavasti sekä pohjapinta-ala.

    Muokattu 20.11.

    https://yle.fi/a/74-20122475

  • Ammatti Raivooja

    Nyt oikeesti: ”Laskussa vaadittiin 25 000 euroa metsänhoitotöistä, joita Sippolan harvennustyömaalla oli tehty yli tuhat tuntia.” UPM:mää pitää rangaista ankarimman mukaan, eikös tuo ole kiskontaa mutta 1600 työtuntia on vuodessa. Onko se kone ollut siellä 6ha alueella tammikuusta syyskuuhun.

    Minä annan nyt timanttisen neuvon kaikille energiapuukauppoja suunnitteliville, että jos siellä on skorpioni valmiina tulemaan niin maksukykyä puista riittää sekä tehokkuus joka suhteessa on viritetty huippuunsa, että sitä rahaa jää myyjälle ja jos tarjolla on kaivinkonealustaa niin juokse ja lujaa pois.

    suorittava porras

    Dronekuvan perusteella on toimittu juuri, kuten noissa olosuhteissa tuleekin toimia. Turpiinsa saaneet kuuset on poistettava ja jätettävä koivuja kasvamaan,kun parempaa ei ole tarjolla. On kokemuksia vastaavista olosuhteista.

    Tela-alustaisten vehkeiden ”erinomaisuus” suomalaisessa maastossa lienee tullut myös todistetuksi. Urat leviävät luiston vuoksi tarpeettoman leveiksi rinteissä työskenneltäessä. Näitähän Suomessa riittää.

    Tämä tapaus on taas esimerkki siitä ,mihin metsien hoidon laiminlyönnit johtavat. Joka lähtee korjaamaan virhettä ,pujottaa käytännössä kaulaansa rasvatun köyden. Sanomista seuraa teit niin tai näin.

    On palautettava vielä mieleen ,että mhy:n kimppuun käytiin aikanaan kiivaasti,kun energiapuuleimikon myyjälle jouduttiin lähettämään lasku tilityksen sijaan ,kun työkustannukset karkasivat taivaisiin haastavan energiapuukohteen kohdalla . Tuntityö on näissä tilanteissa ainoa vaihtoehto ja seuraukset on vain kestettävä. Tässä tapauksessa lienee kuitenkin parasta odotella  oikeuden päätöksiä. On sen verran ristiriitaisia väitteitä ilmassa.

    Kurki

    Yle Uutiset Uutis-Suomi 21.53 /https://areena.yle.fi/tv/opas

    Aika hyvältä näyttäisi harvennus. Kuusiakin näkyy olevan ihan riittävästi ja mäntyjäkin lisäksi. Onko kuusiakaan ollut sitten ihan joka paikassa? Uusi harvennus 10 vuoden päästä ylispuukoivuja poistaen. Kyllä tuohon hyvän sekametsän saa. Laskutus pitää kyllä sevittää ja myös nuo työtunnit.

    Tosin myyjän tahdon mukaan olisi pitänyt mennä ja motolla työ. Kaikki koivut pois ja harvennusta jääneille kuusipuskille. Motokouralla olisi voinut nämä keveät koivut nostella ajouralle ja kaataa siihen eikä alikasvoskuuset olisi mitenkään vaurioituneet.

     

    Apli

    Kurjen ja Suorittavan kanssa samaa mieltä, hyvä metsä tuohon tulee.. Mutta muistetaan se valvonta, käy joka päivä hakkuulla, heti aloituksesta lähtien jos et itse kerkiä pyydä joku käymään joka asiasta ymmärtää, vaikka ostopalveluna Mhy sekin parempi kuin ei kukaan.. Jännä nähdä oikeudenkäynnin lopputulos.. Itsellä yksi huono kokemus noista telavehkeistä en päästä niitä enää metsääni maastot kun erittäin epätasaisia.

    Tolopainen

    UPM:llä menee huonosti, eikä sillä ole enää varaa maksaa puusta kuten ei muillakaan metsäyhtiöillä. Jokainen tekee tappiota Suomessa. Ilman ulkomaan toimintoja yhtiöt olisivat kohta konkassa. Onhan nuo jo tappiolliset tuloksensa ilmoittaneet. Kohta muuten alkaa sahoja palaa. Toistaiseksi palaa vain jätekasoja, mutta miljoona korvauksia niistäkin yhtiöt saavat. Kun trukki ajaa jätekasan ohi ja pakoputkesta lentää litrakaupalla polttoöljyä, syttyyyhän se muoviläjä.

    Rane

    Aika hämärä on lasku.0,5 ha kuviota on tehty 150 tuntia…

    Tolopainen

    Kun kaivinkoneeseenn laitetaan giljotiini hakkuupää, hidastahan se hakkuu sillä on. Sopiva kone tuntitöihin ikäihmisten metsiin. Alhainen tuntiveloitus 20€/h, tuosta on tullut rankasti tappiota.

    mehtäukko

    ”…Rinteeseen syntynyt leveä ajojälki ei ilahduttanut maanomistajaa.–Konekuski lupasi, että pystyy tekemään ihan kunnollistakin jälkeä sitten, kun hän siirtyy tasaisemmalle maalle…”
    Jos olisi ollut kokenut vastuuntuntoinen tekijä, eihän hän rinteisiin olisi kamunnut ja siten koko leimikkoonkaan.

    Tolopainen

    Miten tuon hakkuun olisi voinut toteuttaa koneella ilman ajouria. Niin, että olisi poistettu vain koivut.

    Ammatti Raivooja

    ”Tuntityö on näissä tilanteissa ainoa vaihtoehto ja seuraukset on vain kestettävä. ”

    Tuossa jutussa sanotaan, että UPM lähetti 1000h tunnin laskun 6ha energiapuuleimikosta. Vaikka suorittavalla on antipatioita energiapuuta kohtaan niin eihän tuo voi olla kohtuullista. Kyllä kantohintaa jää tuollaisesta kohteesta oikealla motolla tehtynä varmasti lähelle energiapuun keskihintoja. Hulluahan tuollaista olisi kenenkään tuntityönä antaa tehdä tai sitten ei ole perillä nykyajasta.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 60)