Keskustelut Metsänhoito Peter Wohlleben

Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 474)
  • Peter Wohlleben

    Merkitty: 

    Peter Wohlleben,Saksa,metsänhoitaja,ei ekointoilija,hankkii vain tietoa metsistä

  • Puuki

    Jaa, tämä onkin siis Peter Wohnleben- blogi jossa luetellaan monia muitakin lukemattomia kirjoja mutta pitäisi keskittyä vain yhden ukon tuotoksiin.

    kaapo123

    No Peterillä on monta kirjaa ja muut kirjat tässä blogissa vain täydentävät Peterin kirjoja,jos on tarpeen.Peterin omissa kirjoissa on viittauksia muihin kirjoihin ja Peterin kirjojen lopussa on viittauksia ja lähdekirjoja.Peteri viittaa kirjoissa lähdekirjoilla tutkimustuloksia .Lähdekirjat Peterillä on luettelo kirjojensa lopussa

    kaapo123

    Peterin käsitys on,hän ei kannata tehometsänhoitoa ja ei kannata,että puut saadaan kasvamaan nopeesti,se oisi vasten luontoa.

    kaapo123

    Kasvaahan se kuusikin varjossa eli varjot ei estä kuusen kasvua siksi,että kuusi on sopeutunut kasvamaan varjossakin.No kait sitten kuusi kasvaa hitaasti kun kerran varjossa on vähemmän valoa.Oohan niitä muitakin kasveja,jotka kasvaa varjossakin.Kuusihan voi kasvaa sen 200–500 vuotta ainakin kun pysyy terveenä

    kaapo123

    Kuusi ei kasva niin vanhaksi kuin mänty ja kuusipuita on:kampakuusi,harja-laaka-käärme-keppi-kulta-nisä ja mukurakuusi

    Muuntogeeniset Puutkin on ihminen muokannut

    kaapo123

    Geenijuttuja tutkivat puillakin ja ovat löytäneet LARS-3 geenin,joka hidastaisi juurikäävän kasvua jopa 27% ja juurikäävän viruksetkin voivat torjua juurikääpää.SLU-ruotslainen maatalousyliopisto on tutkimuksia geenijutuissa esitellyt ja Luku tutkii myös meillä

    Puuki

    Siihen juurikäävän torjuntaan tarvittaan juuri niitä uusia jalostettuja kuusentaimia jotka pärjää  paremmin kuin luont.syntyneet tai aikasemmin jalostetut taimet.   Siksi jk:n harsintahakkuut  pitäisi lopettaa juurikääpäalueilta kokonaan.

    kaapo123

    Juurikääpä  aiheuttaa taloudellista miinusta.Voihan sitä jalostaa,mutta jos vahvistetaan jotain yhtä ominaisuutta,niin toiset ominaisuudet kärsii,näin geneetikot maailmalla kertovat kuulemma

    Jätkä

    Metsäretkellä Ranskassa vierailimme myös Kuusitukkien poimintahakkuutyömaalla. Kuuset olivat pitkiä, sutjakoita, n. 40 metriä pitkiä. Korjuu keskikesällä kokorunkoina vinssaamalla.

    Kuten sanottu, puut poimittiin, eli oli valikoitu kokonsa ja laatunsa perusteella. Lähes kaikissa kuusissa oli juuristo – ja tyvivaurioita edellisistä korjuukerroista, mutta ei yhtään lahoa. (Siinä olisi Peetterillä ja Kaappoolla Jeesustelemista) – Sieltä siis kuusille uusi alkuperä, joka kestää kuori – ja juuristovauriot.

    Puuki

    Kilpikaarnakuusi unohtui Kaapon aik.julk. listasta.   Minä kuule arvelen, että Kaapo trollailet vain  ihan huviksesi näillä Peter sitä Peter tätä selostuksilla. Tunnusta pois.

    Uuden sukupolven jalostettuja kuusen alkuja kasvatetaan muuten petri-maljoissa.  (ei ole sama asia eikä liity mitenkään   sen  ulkomaan petterin tekosiin).

Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 474)