Keskustelut Metsänhoito Peter Wohlleben

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 474)
  • Peter Wohlleben

    Merkitty: 

    Peter Wohlleben,Saksa,metsänhoitaja,ei ekointoilija,hankkii vain tietoa metsistä

  • kaapo123

    Kun puu kasvaa ,niin samalla neulaset muuttuvat,kun valoa lisääntyy.Iso puu osaa paremmin käyttää neulasilla valoa kuin pieni taimen.Tuulet ei synny itestään,ne tarttee ensin energian auringosta ja mikään kasvi ei pysty kasvamaan ilman auringon energiaa ja led-valoissakin valojen väreissä energiaa eri  aallonpituuksissa.

    mehtäukko

    Turha on inttää satusetien valtakunnassa.

    Hjalmar

    Kyllä tänne näitä satusetiäkin näyttää mahtuvan. Hyvin voi satukirjoistakin keskustella, tai inttää, kuten niin monet haluaa..

    kaapo123

    Puun pituuskasvu riippuu neulasten lukumäärästä ja neulasia on vähä pienillä taimilla ja neulaset pienillä taimilla ei kykene ottamaan suuria valon määriä ja aineenvaihdunta on pienempi kuin suurilla puilla.

    Neulasten kasvu,lukumäärä määräytyy jo edellisenä kasvukaudella

    Tieto varastoituu talven ajaksi kärkisilmuun

    Tiheässä kasvustossa puut kasvavat hyvin pituutta ja vähemmän paksuutta

    Jos puu kasvaa harvassa,puu keskittää voimansa oksien ja rungon kasvatukseen pituuden kustannuksella ja näin on yleensä luonnossa,että joku toinen ominaisuus nousee toisen ominaisuuden kustannuksella ja näin myös jalostuksessakin o

    mäntytaimikot suosittaa Metsäjätti StoraEnso kasvatettavaksi tiheässä ja silloin puun laatu pysyy hyvänä

    jos puu kasvaa harvassa,puu kehittää paksuoksaisuutta ja silloin puun laatu alenee StoraEnson mukaan

    mehtäukko

    Ei ole SE tietämää, että taimikot kasvatetaan tietyssä tiheydessä tietyn ajan. On monen kymmenen vuodet tutkimustulosta.

    Ja monella järkikin sanoo niin.

    Puuki

    Kaapon kannattaisi ehkä lukea jokin metsäalan perusteos . Vaikka metsänkasvatuksen perusteet tai jokin semmonen vastaava mielellään suomalaisen metsän kasvatuksesta kertova opetuskirja, niin moni asia selvenisi. Jos vain yhden tekijän teosta lukkee ja sitten siteeraa luullen sen olevan koko totuus, tulee tiettyä yksipuolisuutta näkemyksiin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kyllä etelästä kotoisin olevat huonekasvini selvisivät talvesta huomattavasti paremmin kun ostin kasvilampun, jossa on enemmän niiden käyttämiä aallonpituuksia – siis muuta kuin vihreää valoa jonka kasvit heijastavat pois ja juuri siksi näemme ne vihreinä.

    Kuusen taimista tiedetään että sillä on ns. varjoneulasia ja valoneulasia. Varjoneulaset muuttuvat muutamassa vuodessa valoneulasiksi kun kuusen taimi vapautuu varjostuksesta. Tästä johtuu osittain se ilmiö että jatkuvassa kasvatuksessa varjossa kasvaneilla kuusen taimilla menee harvennuksen jälkeen kasvun kohenemiseen muutama vuosi; kuusella on useampi neulasvuosikerta (jopa 7) kuin männyllä (3-4).

    Miksi tuulet eivät suuntaudu etelä-pohjoissuunnassa? Niitä sotkevat merivirtojen sekä maan ja vesistöjen vaikutus lämpötiloihin sekä maapallon pyöriminen.

    Tässä vaihteeksi faktaa tähän psykedeeliketjuun.

     

    Jätkä

    Nythän olisi jo materiaalia tutkia tuota Kaapon läähättämää valokuituteoriaa, kun Suomenkin maaperään on haudattu tuhansia kilometrejä valokuitukaapeleita.

    Onko valokuidusta ollut hyötyä, varsinkin silloin, kun se on kaivettu metsän läpi? Silloinhan on kaivannon kohdalta juuria katkottu, joten juurenpäät ovat auki! Hyppäisikö auringonvalo kaapelista muoviputken sisältä juureen?

    Tuota Kaapon olisi syytä tutkia – ja hartaasti.

    Tolopainen Tolopainen

    Traktorin pitäminen käynnissä lisää puuston kasvua, siksi en sitä koskaan sammuta metsässä. Tulee hiiltä ja typpeä pakoputkesta.

    Jätkä

    Tolopainen. Pidä myös valot päällä koko ajan, varsinkin moniväriset kattovilkut (Led) lisäävät puiden elinvoimaa, varsinkin talvella! Puuthan eivät nuku yölläkään?

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 474)