Keskustelut Metsänhoito Peter Wohlleben

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 474)
  • Peter Wohlleben

    Merkitty: 

    Peter Wohlleben,Saksa,metsänhoitaja,ei ekointoilija,hankkii vain tietoa metsistä

  • Puuki

    Ei kun se ylimääränen vesi menee soluväleihin ja siellä on tilaa laajentua ilman että solut ja puu halkeaa. Siksi jäinen puu on jäässä mutta ei ole silti hajonnut. Jos ei olisi jäätä , puu ei olisi jäässä , niin yksinkertaista se on.

    Scientist Scientist

    Kerropa nyt vaikka tällaiselle kemistille mitä ne pakkasnesteet ovat. Mikä onko koulutuksesi, itse en puukemiaa opiskelleena ole kuullut niistä. Uskot kaikkiin saksalaisiin populaariteoksiin täysin. Ne eivät ole tieteen valtavirtaa. Tietysti kaikki voidaan inhimillistää ja sanoa vaikka että tietokone ohjaa ihmisen kasvua.

    kaapo123

    No vesi puun solussa muuttu sillai,että siihen tulee yli 60 % kemikaaleja ja siksi vesi ei jäädy solussa eikä solu rikkoonnu eli kyse on vitrinifikaatiosta talvella Eli solun vesi solussa korvataan kemikaaleilla yli 60% ja vesi ei jäädy eikä riko solua talvella.Puukemiasta on Suomessa kirjoittanut prof Eero Sjöström:Puukemiam Perusteet

     

    Puu rakentuu kemiallisista yhdisteistä,hiili,happi,vetyä,typpeä.Suurin osa kemiallisista yhdisteistä on erilaisia hiilihydraatteja kuten polysakkaridit

    Puun rakennusaine on selluloosa,hemiselluloosa,ligniini

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi
    hemputtaja

    Lainaus A.Jalkanen: ”Ilmeisesti tiedät mutta et usko kasvihuoneilmiöön ja se on täysin Ok.  Ei täällä kaikki usko luontokatoonkaan ja ilmeisesti hemputtaja kuulut siihenkin porukkaan. Toivottavasti et kuitenkaan usko salaliittoteorioihin.

    Jopas nyt. ettenkö usko kasvihuoneilmiöön. Ite et usko, että uskon kasvihuoneilmiöön ja se ei ole täysin Ok.

    En ole ainoa, joka epäilee hiilidioksidin 0,04 %:osuuden riittämättömäksi selittämään nykyistä lämmön nousua ja se ei kasvihuoneilmiötä kumoa.

    Mitä tulee luontokatoon, uskon siihen välittömästi, kun tulee kunnon tutkimustulos. Jymäkät mielipiteet eivät riitä. Esim. viimeisin valtakunnan metsien inventoinnin kasvillisuuskartoitus verrattuna aikaisempaan vastaavaan kartoitukseen.

    Jätkä

    kaapo 123: ”No vesi puun solussa muuttu sillai,että siihen tulee yli 60 % kemikaaleja ja siksi vesi ei jäädy solussa eikä solu rikkoonnu eli kyse on vitrinifikaatiosta talvella Eli solun vesi solussa korvataan kemikaaleilla yli 60% ja vesi ei jäädy eikä riko solua talvella.Puukemiasta on Suomessa kirjoittanut prof Eero Sjöström:Puukemiam Perusteet”

    Paskaa. Kun esim koivu on pakkaskaudella läpitte jäässä, niin se on jäässä, eikä juurikaan sula, ennenkuin mennään plussan puolelle.

    Koitappa keskitalvella ottaa pystystä koivupöllejä, jotka ovat vaikkapa kolmekymmentä cm paksuja. Sahaa selleisi klapin mittaisia paloja ja ala niitä pilkkomaan – Ei tirsku vesi mihinkään suuntaan. Jäässä ovat kalikat – sanoisin jopa umpijäässä, vaikka talvellahan puut ovat kuivimmillaan (Siksi ne eivät halkeile pakkasessakaan)

    Otappa sitten kapula tai pari ja vie ne sisälle sulamaan, tuleeko niistä kemiallisia höyryjä tai nesteitä? eipä taida pakkasnestettä näkyä.

    Missä mättää? Tutkimukset ovat olleet pöhnässä tehtyjä ja aivan liian pinnallisia.

    R.Ranta R.Ranta

    Toinen taitta nyt puhua aidan seipäistä ja toinen aidasta. Onko vesi jolun sisällä vai sen ulkopuolella ja onko se pakkasneste solun sisällä vai sen ulkopuolella.

    Mikä tietoa lisää, se tuskaa lisää.

    kaapo123

    no vesi solussa ei jäädy talvella,siksi että siihen tulee kemikaaleja,tämä on oikea tieto,yli 60% vedessä solussa ovat muuttaneet veden koostumusta kemikaalit,joita solun veteen on syntynyt.Järvikin ei ole jäässä pohjassa,siellä on +4 lämpö,puussa vesi siis on sulaa kun sen koostumus ei ole kokonaan vettä,tee koe,pane kemikaaleja veteen ja vie pakkaseen talvella kun on kova pakkanen,niin näät sitten.Eihän se auton moottorissakaan jäädy.Jää ei johda kovin lämpöä

    kaapo123

    Puun solun pakkasneste solussa on dehybriini,jonka solu ite valmistaa talvea varten.Puu valmistautuu talveen reseptorien avulla,kun valoa vähenee ja tietyt geenit muuttavat soluja ennen talvea,liika vesi poistetaan ja se haihtuu eikä jää soluväleihin.Eli puusolujen kemiallinen koostumus muuttuu talveksi,ennen talvea solun vesimäärä vähenee  :Eli vesi ei jäädy solussa,koska solu ite teki pakkasnesteen, dehybriinin

    Jätkä

    Moottorien jäähdytysnesteessä on n. 50% Glygolia, siksi se kestää -36 asteen pakkasen.

    Mutta kuten sanottu, puussa oleva vesi on takuulla kolmenkymmenen asteen pakkasessa jäässä olkoon siinä minkälaisia luonnonkemikaaleja tahansa. Vaikka puu puristettaisiin kasaan niin, että se mahtuu kolmasosan tilavuuteen ja pakkasta on – 30, siitä ei vettä heru. Sensijaan – kun se tuoreena puristetaan kolmasosaan, siitä pursuaa vettä reippaasti jopa silloinkin hieman, kun se on kuivattu kuivausuunissa.

    On parempi, kun kasvien kanssa keskustelijat jatkavat sitä kaikessa hiljaisuudessa, näin säästetään hoitokuluissa.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 474)