Keskustelut Metsänhoito Pessinen

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)
  • Pessinen

    Luin Jaakko Pessisestä tehdyn kirjan. Harva on sahannut 80 sahaa loppuun. Olen vähän nuorempi, mutta paljon tuttuja asioita tuli esiin. Yleensä vanhemman polven metsurit olivat aika loppu 40-50 vuotiaina. Sahat ilman vaimennuksia, valkosormisuus. Myös huonot työasennot, koulutusta ei ollut.

    Moni poika aloitti kuorimishommilla jo hyvin nuorina. Itse pääsin helpommalla uitossa 1973 alkaen.

  • Tolopainen

    Niin, jos herra Pessinen olisi lähtenyt uransa alussa ostamaan itselleen metsiä ja hoitanut niitä.Ehkä hieman vähemmällä hosumisellakin olisi pärjännyt. Kannattaisi jo lopettaa itsensä kiusaaminen. Kyllä tuossa iässä pitäisi riittää pelkkä metsässä kävely. Miten joku voi rakastua noin metsätöhin. Nykypäivänä tuo ei olisi edes mahdollista. Liitot kieltää moisen työnteon, eikä kukaan hakkaa edes motolla viikonloppuna. Työkinttaat on Suomesta hävinneet. No se yksi tohelo,  lähti paperitehtaasta putkimieheksi ja tekee niitä hommia työnilosta, kunnes konkka pelastaa.

    Metsänmies

    Pessisellä ei varmaankaan ollut uransa alussa rahoja, millä olisi ostanut metsiä. Ensimmäisen moponsakin kertoo ostaneensa varojen puutteessa kimpassa veljiensä kanssa. Pankit eivät olisi köyhälle myöntäneet lainaa ja aikoinaan maanhankintalaki sääteli, että maattoman oli lähes mahdotonta hommata itselleen metsäomaisuutta. Ammattiliitot eivät kiellä työntekoa, hoitavat vaan asioita, että työstä maksetaan palkkaakin. Työkintaat on vain Tolopainen hävittänyt, muilta ne löytyvät vielä uunin päältä.

    Visakallo

    Nykyisin työaikoja valvotaan melko tarkasti, mutta valvontaa myös ohitetaan hyvin yleisesti. Jos tekee palkkatyötä useammalle työnantajalle, kukaan ei kysy sinulta, oletko nukkunut milloin viimeksi, tai pitänyt peräti vapaata. Aivan sama koskee yrittäjää. Ihminen voi myös olla työntekijä ja yrittäjä samanaikaisesti.

    Metsänmies

    Metsätyö ei kuulunut ainakaan siihen aikaan, kun lähes kaikki työ tehtiin urakalla, työaikalain piiriin. Nykyisistä säännöistä en tiedä. mutta ei ainakaan kukaan ole kiinnostunut, montako tuntia ollaan töissä, päivässä, viikossa, kuukaudessa. tai vuodessa.

    metsänkasvattaja

    työstäkin  voi tulla  elämäntapa  kun  sitä  paljon  tekee  nin  kuin  on  pessisellekin   käynyt  ja  voi  tulla  muissakin  ammateissakin mutta  hyvähän  se on  kun  verrataan  vaikka  nykynuorten  lorvimiseen

    Jätkä

    Metsänmies on tasan oikeassa, Metsätyö ei taida kuulu tänäpäivänäkään työaikalain piiriin.  Eipä se oikein sopisikaan, kun joku tekee neljää tuntia ja joku muu kymmentä tuntia. Mitään ylityökorvauksiakaan ei tule, paitsi aikapalkkauksessa, jossa sitten pitääkin tehdä täysimittaisia päiviä.

    Vaikka kaikki eivät sitä käsitäkään, niin ylitöitä varten täytyy ensin olla esim viikkotunnit täynnä.

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)