Keskustelut Puukauppa Pesosen avoin kirje

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 619)
  • Pesosen avoin kirje

    Mielenkiintoinen yksityiskohta tj Pesosen avoimessa kirjeessä Kaipolan paperitehtaan lopettamisen tiimoilta oli, että kuitupuun kantohinnasta ei sanottu mitään.

    Pesonen luetteli melkoisesti Suomessa kustannuskilpailukykyyn vaikuttavia tekijöitä: dieselveron korotus, korkea sähkövero, korkeat palkat ja varmasti paljon muuta. Kuidun hinta tuli mainituksi vain metsästä eteenpäin.

  • Jätkä

    Pohdiskeleppa sitä!

    jees h-valta

    Kyllähän Ruotsi on muuttunut aivan yllättäen jopa mielenkiintoiseksi yritysmaaksi, ehkä juuri halpatyövoimareservin kuten maahanmuuttajien ansiosta. Eikä siellä piiperot kyllä juhli aivan suomen mallin mukaankaan.

    Kalle Kehveli

    Tiedän ruotsin tehtaiden palkkatason. Se on täsmälleen sama kuin suomessa, vaikka ruotsi on voimakkaasti devalvoinut kruunua. Suomi tyhmyyksissään menetti euron myötä tämän mahdollisuuden.

    Metsäkupsa

    Ruotsi on tehnyt niin koronassa, kuin taloudessa toisin kuin me. Piiperötkin ovat kannatajansa menettäneitä liliputtia. Mitä tulee UPM:n tulokseen niin eiköhän se ole valtaosin Etelä-Amerikasta tullutta. Samoin Pesosen tulot, jotka kannustinpalkkioiden tuloksena ovat kyllä liian suuret, mutta verottaja sentää puolet korjaa suomalaisten yhteiseksi hyväksi.

    Rane
    Kurki

    Suomi tyhmyyksissään menetti euron myötä tämän mahdollisuuden.

    Eikö kalle Kehvelille tule mieleen, että nyt kun ollaan yhteisvaluutassa, niin palkkoja ei voi nostaa enempää kuin Saksassa nostetaan tuottavuus huomioon ottaen. Kilpaijamaita korkeampien palkankorotusten seurauksena menee kustannuskilpailuky, joka estää yritystoiminnan ja työllistämisen. Jos  taas euroon siirtymisestä lähtien olisi tehty kilpailijamaiden mukaiset palkankortukset, Suomen palkkataso metsäteollisuudessa olisi Saksan luokkaa (30% alemmat ja vuosityöaika 100 tuntia pitempi) ja kuluttajan hintatasokin Saksan luokkaa. Pienemmät palkat – pienemmät hinnat ja kilpailukyky kunnosa ja yritykset voi  työllistää.

    Jätkä

    Saksassa on kyllä kuluttajille tarjolla välttämättömt elintarvikkeet ja autot – polttoaineet jne varsin edulliseen hintaan, ainakin kun vertaa Suomalaiseen hintatasoon. kyllä se on pääsääntöisesti niin, että palkat ja kustannustaso seuraa aikalailla toisiaan. Tahtoo vain hinnat nousta ensin ja sitten vuoden-parin viiveellä palkat, hirveän itkemisen kanssa.

    Tolopainen

    Mitkä hinnat ovat nousseet. Tässä on pahin ongelma se, että rahaa ei kulu juuri mihinkään ja koko ajan tili menee yli. Puun hinnat ei ainakaan ole nousseet ja polttoaineet kin on huomattavasti halvempia kuin vuosi sitten dieselin hinta on vuodessa laskenut 20 sent samoin sähkö. Inflaatiota ei ole. Asuntojen hinnatkin laskee. Miksi nostettiin palkkoja.

    Kalle Kehveli

    Jos oltaisiin Saksassa, UPM joutuisi maksamaan jokaiselle irtisanotulle 200.000-300.000€. Suomessa summa on 0€. Tässä yhteiskunnassa on paljon mätää.

    Tolopainen

    Ei pidä paikkaansa esim. Microsoft maksoi Oulussa, vuoden palkan irtisanotuille, joista useimmat pääsivät uuteen työhön jo irtisanomisaikana. Selluköpöt ovat vaikeampia työllistää.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 619)