Keskustelut Puukauppa Peruttu puukauppa

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 68)
  • Visakallo

    Lehtijutun perusteella ei voi tietää, kuinka aitoa nuoremman polven metsänsuojelutahto pidemmän päälle on. Elämä voi joskus olla aika raadollista silloin kun rahasta on kysymys.

    tamperelainen

    Jessen linjoilla.Suomessa alkaa museointi ja metsien suojelu riittämään.Enempi pitäisi miettiä,miten täällä Pohjan perillä saadaan leipää.Esim tuo lahopuuhössötys on vaikea katsella.Olen elänyt Suomessa sodan jälkeiset vuosikymmenet,jolloin metsästä kerättiin kaikki mahdollinen puu.Metsäluonto voi erinomaisesti.Sitten tuli vihertaistolaiset,jotka loivat tämän marxistisen lahopuuopin.Olen kysynyt tutkijoilta,mihin lahopuuta tarvitaan,silloin alkaa kiemurtelu ja selittely.Mitään vakuuttavaa vastausta et saa.

    puunhalaaja

    Wanhajätkä, olen suojelut omaa ostamaani metsää.

    En nyt hahmota, että mikä tässä tapauksessa on niin tunteita herättävää. Metsää ei ole hoidettu talousmetsänä, vaan sukulaisten ja kylänmiesten mukaan se on ollut potilaan silmäterä, jota ei ole hakattu.

    Metsän myynnistä saatavia tuloja ei tarvita omistajan hoitamiseen. Jos tarvittaisiin, olisi hakkuu perusteltua. Tai vaihtoehtoisesti alueen suojeleminen rahasta, mikäli alue täyttää metso-kriteerit.

    Kun omistajasta aika jättää, olisi minusta kohtuullista ja kaunista, että kaupasta porun nostaneet sukulaiset suojelisivat metsän vapaaehtoisesti. Tämä olisi juuri sellainen ratkaisu, jota omistaja jutun perusteella olisi arvostanut.  Hän on omalla kustannuksellaan säästänyt metsän hakkuulta, ja onneksi sukulaiset näyttävät olevan hengenheimolaisia.

    Aika tympeää olisi lukea parin vuoden päästä hesarista, että Kaukon kuoleman jälkeen perikunta pisti metsän sellukattilaan ja lähti Balille bailaamaan.

    suorittava porras

    Noo…kun perintöverot tulevat aikanaan maksuun , on ostajan markkinat ja puu halpaa…

    tamperelainen

    HSn juttu ei aukea…mutta.Vanhat sukupolvet piti metsää pankkina…säästettiin pahanpäivän varalle…viimeisimmäksi antaisivat metsänsä viherkommunisteille

    jees h-valta

    Uskon että tamperelaisen ajatus on lähellä totuutta. Näitä tapauksia olen silmästä silmään nähnyt ja surullisia tarinoita useita kuullut mutta en yhdenkään ole kuullut kyllä haluavan metsäänsä lahjoitettavan johonkin suojelutarkoitukseen. Kyllä sitä on säästelty nimenomaan ”pahanpäivän” varalle. Surullista vaan kun se nuukuus on venynyt liian pitkälle ja muut pääsevät ottamaan ohjat ja ottajiahan tietysti aina riittää moneen eri makuun. Siihen asti on voitu vanhan mökkirähjän kylmässä kammarissa värjötellä lukuisat talvet. Kaikki ei oikein poltinpuitakaan enää malttaneet ja tietenkään eivät jaksaneetkaan. Liiteristäkään ei oteta kun voi vielä tulla huonommatkin ajat.

    suorittava porras

    Olen ollut pari vuosikymmentä sitten korjaamassa 50ha:n yhtenäistä avohakkuualaa , jonka yksin elänyt naisihminen testamenttasi mieluummin (?)uskonnolliselle yhteisölle , kun sukulaisilleen .

    Monimuotoisuutta vaalittiin siinäkin tapauksessa. Puron varret hakattin paljaaksi ja kilpikaarnaiset männyt päätyivät pinoon. Yksi monimuotoisuiden puutteista tosin korjattiin. Tuli kerralla 50ha:n suuruinen yhtenäinen metsäkuvio. Nyt siinä kasvaa terhakka nuori kylvömännikkö.

    reservuaari-indeksi

    muutaman järvenrantapalan ryssille myyneenä. Ei mahorkka haissu (enää) ja rahat oli oikeita. Ihan mielyttävä kokemus. Tuskin turvallisuusriskin alueella. Nyt taas myynnissä mutta hinta vielä liian korkee. Luultavasti jostain rahanpesusta tms. kysymys.

    Tolopainen

    Semmoisia tapauksia on hyvin vähän, että metsät laitettaisiin korvauksetta suojeluun. Kun suojelusta maksetaan veroton korvaus,  joka on parempi kuin puunmyynnistä saatava tulo, näitä lahoavien kuusikoiden suojelijoita riittää. Etelä-Suomen kuusikot tulevat lahoamaan muutenkin lähivuosikymmeninä, kun ilmasto lämpenee ja tuholaiset lisääntyvät.

    jees h-valta

    Lahon lisääntyminen ja ilmaston lämpeneminen eivät käsittääkseni ole suorassa yhteydessä vaan kumpikin nakertaa aivan omilla mekanismeillaan. Mutta kuusen tulevaisuus on kyllä erittäin huono vaikka sitä lähes sataprosenttisesti vaan täällä etelässäkin jatkuvasti tyrkätään jopa lahokuusikon uudistusaloillekkin. Minullekkin näin tarjottiin mutta muutin sen rauduskoivulle. Juuri siellä raivatessani lähes jokainen pieni kuusikin oli jo reilusti lahovikainen. Mielenkiintoista miten vanhempi painos sitten päätehkkuussa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 68)