Keskustelut Metsänomistus Perussuomalaisten metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 509)
  • Perussuomalaisten metsäpolitiikka

    Perussuomalaiset saattavat nousta vaaleissa kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi ja tulla mukaan hallitusneuvotteluihin.  Olisi tässä vaiheessa mielenkiintoista kuulla heidän metsäpolitiikastaan.

  • Metsänmies

    kim1 on oikeassa, nuo luvut todellakin eroavat keskenään. Työttömyys- tai työllisyysasteen muutoksessa on pysyttävä jommassa kummassa tilastossa. Niitä ei pidä sekoittaa  valitsemalla lähtökohdaksi toinen ja lopputuloksi toinen tilasto..

    Kurki Kurki

    Mistä kaivelit tuon 500000?

    Enkö minä antanut tämän linkin?

    Virallisella työttömyysasteella on vähän tekemistä työttömien todellisen määrän kanssa. Se on lähes puoli miljoonaa, Taloussanomien toimittaja Teemu Muhonen kirjoittaa.

    https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005245691.html

    Metsänmies

    Kurki taitaa olla oikeassa . Kikkailemalla saadaan lukuja muuteltua. Tuossa laittamassasi linkissä kerrotaan myös seuraavasti:” Hallitus kertoi huhtikuussa aikovansa velvoittaa työttömät hakemaan vähintään yhtä työpaikkaa viikossa. Polemiikkia herättänyt esitys on nyt lausuntokierroksella. Jos se toteutuu, tilastoihin saattaa yhdessä yössä pelmahtaa jopa 100000 työtöntä lisää…”. Siis  työministeri,laborantti Lindström sai aikaan 100000 työtöntä yhdessä yössä. Tuohon ei pystynyt kirvesmies , työministeri Ihalainen aikanaan.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Työttömyys on kiistatta vähentynyt tämän hallituksen aikana,osa kunniasta kuuluu yleiselle korkeasuhdanteelle maailmassa ja toinen puoli kyllä hallitukselle.Ministeri Lindström on itsekkin ollut työttömänä ,myös tehnyt oikeita töitä valtaosan elämästään.Myös edeltäjä Lauri Ihalainen oli hyvä ministeri,jalat maassa,eikä ollut koulutuksella pilattu.Kirveen varresta oli aloittanut leipänsä hankkimisen.

    Valtaosa kansanedustajista ja ministereistä tuppaavat olla paremmin elämäntyönä kouluammatin jälkeen pelkkää politikointia.Kukaan ei uskalla kertoa totuutta työvoimareservistä,vain lukuja.Tääläkin on työvoimapula,kortistossa on väkeä,mutta puolet taitaa olla työrajoitteisia syystä tai toisesta.Amerikan malliin tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ,työllään toimeentulevia,mieluiten sopeutuvista kultuureista länsimaiseen arvomaailmaa,siis maan tapoihin sulautuvia.

    Rane2

    Voisiko tuosta puolen miljoonan joukosta löytyä esim.60 000 henkilöä jotka hiukan aktivoimalla ja kouluttamalla paikkaisivat työvoimapulaa?Mitä mieltä on SAK?

    https://www.sak.fi/ajankohtaista/uutiset/aanityottomalle-mielenilmaus-aktiivimallia-vastaan-mita-missa-milloin-ja-miksi

    Metsänmies

    Metsäkupsa puhuu asiaa. Juuri noinhan se menee. Olipa työministerinä kuka tahansa, vasemmalta, keskeltä, tai oikealta, ei hän ihmeitä pysty tekemään. Hallitus kokonaisuutena vastaa myös työvoimapolitiikasta, ei yksittäinen ministeri. Kuten Metsäkupsa toteaa, korkeasuhdanne ja ja hallituksen toimet yhdessä ovat todellakin saaneet työttömyyden laskemaan, ei kumpikaan yksin. On vielä muistettava, että myös palkansaajat(joita työmarkkinajärjestöt edustavat), ovat olleet omalta osaltaan parantamassa työllisyystilannetta KIKY-sopimuksella…. Tuo paljon parjattu aktiivimalli on ainakin omasta mielestäni oikea toimenpide (itsekin olin viime vuonna sen piirissä, kun olin lomautettuna). Kyllähän tuon päivärahan eteen voi olla jotain velvotteita ja varmaan jokunen työpaikkakin on löytynyt sen seurauksena.

    Metsänmies

    Rane2 kannattaa tehdä tuo kysymys SAK:lle suoraan . Osaavat vastata varmasti. Eikä SAK ole mikään koulutusjärjestö… ”hieman kouluttamalla” ei tehdä metsurista lähihoitajaa, eikä kaupan kassasta tietotekniikkainsinööriä.

    Uusmetsäläinen

    Edellä Kurkikin taitaa myöntää, että Suomen hintakilpailukyvyn romahdutti Sari Sairaanhoitajan innoittama liittokohtainen tulokierros porvarihallituksen aikana vuonna 2007. Samaan aikaan pääkilpailijamaissa tehtiin maltilliset ratkaisut.

    Suomen viime vuosikymmenien  taloushistoriasta käy kyllä ilmi, että keskitetyillä tuloratkaisuilla on parhaiten turvattu maltillinen palkkakehitys ja hintakilpailukyky. Lauri Ihalaisella on kiistattomat ansiot noissa ratkaisuissa.

    Sipilän hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen ansioksi on luettava, että hintakilpailukyky on saatu nyt palautettua lähes pääkilpailijamaiden tasolle. Ongelmaksi on tullut reaalisen kilpailukyvyn heikkeneminen: viennin rakenne on yksipuolistunut ja jalostusaste ei ole juurikaan kohonnut. Päävientituotteet alkavat olla sellu ja kartonki.

    Seuraava hallitusohjelma voisi keskittyä elinkeinopolitiikassaan reaalisen kilpailukyvyn palauttamiseen. Yritysten tutkimus- ja kehitystoimintaan täytyy saada lähes  kymmenen vuoden laskevan trendin jälkeen aivan uusi  suunta ylöspäin. Suomi ei yksinkertaisesti voi pärjätä, jos meillä ei ole sellaisia  korkean jalostusasteen tuotteita, jotka käyvät maailmalla kaupaksi.

    jees h-valta

    Ilmasta aletaan tehdä ruokaa vientiin aivan lähitulevaisuudessa. Eiköhän siitä uusi vientivaltti saada. Ilmasta kaikenlisäksi otetaan juuri hiilidioksidia ja vettä ja sitten vain pikkupöpöläinen tekemään siitä maistuvaa lähiruokaa. Ja kun tuolla saadaan maailma valloitettua ei tarvitse nälänhätää voivotella eikä viljelypinta-alaa lisätä. Päinvastoin. Kyllä meillä osataan.

    kim1

    Ruotsissa 2007 tienoilla paikallinen sopiminen ilman liittokierroksia,tuloveron alennukset….ruotsi on vetänyt 20% :n kaulan BKT : kymmenen vuoden aikana Suomeen verrattuna.Uusmetsäläinen on aivan oikeassa siinä että täällä valmistetaan liikaa bulkki tavaraa.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 509)