Keskustelut Metsänhoito Perkaus pitkään kantoon?

  • Tämä aihe sisältää 9 vastausta, 9 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten narisija toimesta.
Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • pihkatappi

    Se kokemus on, että pitkään kantoon sahaaminen on mielekästä, kun voi niittää surutta vähän paksumpaakin runkoa. Ja kun vattua tai heinää on tiheässä, kun vain niittää vesakkoa, vattu vastustaa aikalailla putkea vasten mitä alempana terä on. Ja eikä noita kivi osumiakaan tule.

    Semmoinen tuntuma on, että reikäperkauksen jälkeen varsinkin kannattaisi taimikossa käydä tarkistelemassa, josko taimikonhoito olisi ajankohtainen. Neljä vuotta aikaa varmaan exceliin laitettava taimikonhoidon toteutukseen ja lisähuomio tarkistus reissuista. Ja raivaus veitsen voi ottaa mukaan.

    Tää olisi työkalupakissa taas yksi menetelmä, ehkä kerran elämän aikana toteutukseen. Joskus aikaa ei ole riittävästi, tai muuten vaan tuntuu mielekkäältä kokeilla jotain veret seisauttavan jännittävää uutta.

    Apli

    Kokeilin joskus en kokeile enää, minusta se oli hankalaa tehdä, enkä nähnyt siinä juurikaan hyötyjä.

    Visakallo

    Lehtipuu kannattaa normaalistikin raivata pitkään kantoon, sillä seuraavalla raivauskerralla vesoittuneen kannon poisto käy nopeasti. Sen jälkeen vesoittuminen onkin jo vähäistä. Reikäperkaukset pitää visusti unohtaa jos itselleen raivauksia tekee!

    Tolopainen

    <p>Jos taimokossa on metrisiä kantoja, siellä ei hirvet viihdy. Repivät kantoihin jalkansa ja jos yrittävät maata puhkovat pötsinsä ja siihen loppuu märehtiminen.</p>

    mehtäukko

    15-30 senttisetkin tiheässä tököttävät saavat varmaan hirvien v- käyrän koilliseen?! Sorkat nuljahtelevat joka  suuntaan kuin juopuneen ronttoset.

    Jalmari Kolu

    No kyllä tuolla konstilla loppuu muidenkin retkeilu useaksi vuodeksi. Mutta onko tuosta systeemistä oikeasti hyötyä? Ja joku on väittänyt sellaistakin että lumien lähdettyä pitkään kantoon ja sitten heinäkuussa pois kokonaan. Toimiiko? Toki ei kovin isoja aloja voi tuolla systeemillä tehdä..

    Tomperi

    Jos kantoläpimitta on yli viisicenttimetristä sitä varmimmin toimii mitä paksumpaa on, raivaussahalla onnistuu helposti semmoseen puolentoistametriseen kantoon katkominen eikä veso eikä niihin kompastu.

    Berza

    <p>Aikoinaan kevällä hankiaisilla raivasin erään koivuvaltaisen kuvion reilun puolen metrin kantoon. Tarkoitus oli muutaman vuoden kuluttua käydä tekemässä loppuraivaus. Hämmästyin, kun lähes kaikki kannot oli lahonneet ja muutamissa oli hentoja hituja vaan kannon päässä. Sen jälkeen olen aina yli viisi senttiset vetänyt pitkään kantoon. Ohuissa raipoissa tuo ei oikein toimi.</p>

    narisija

    Haavan vesakon raivasin pitkään kantoon, parin  vuoden kuluttua kannot vesoineen pois, uutta vesaa ei sen jälkeen ole näkynyt. Ei siellä pitkässä kannokossa liikkuminen herkkua ole, muutaman kerran piti kontallaan käydä, mutta haavan vesominen kyllä loppui.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)