Keskustelut Metsänhoito Pellon metsityksen kustannukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)
  • Pellon metsityksen kustannukset

    Löytyisikö tältä palstalta henkilöitä, jotka ovat toteuttaneet pellon metsitystä ja heillä olisi siihen liittyvistä kustannuksista ja mahdollisesti jo saaduista tuloista muistiinpanoja?

    Olen tekemässä opinnäytetyötäni Helsingin yliopiston metsätieteiden laitokselle ja tarvitisisin aineistoa graduani varten.

    Voisitteko ottaa minuun asian osalta yhteyttä tai mikäli tunnette jonkun henkilön, joka on viimeisen 25 vuoden aikana toteuttanut pellon metsitystä ja hänellä on siihen liittyviä muistiipanoja, kertoa hänelle aiheestani.

    Asialliset vastaukset, kiitos.

    Esa Kaitila

    esa.kaitila@helsinki.fi

     

  • Korpituvan Taneli

    eikös pojalle löydy ketään vastaajaa?

    Minun pellonmetsitykset ovat jo niin vanhoja ettei niistä ole tähän tutkimukseen. Eikä ole kyllä mitään muistiinpanojakaan kuluista.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Jätkä

    Taitaa Jeessin virtuaali-Haavikot olla vailla minkäänlaista muistiinpanoa tai todistusta.

    jees h-valta

    Asiallisia kysymyksiäkin saa esittää ja kyllä niistä tietysti on ainakin taimien ostotiedot ja istutusvuodet tiedossa. Ei minulla aika riitä kaikkeen kirjeenvaihtoon. On tässä vielä muutakin pukerrettavaa.

    Jätkä

    Sinä Jeessi olet tietenkin jo ottanut yhteyttä esa.kaitalaan !

     

    MaalaisSeppo

    Olen aikonut vastata, mutta olen ollut ja olen nytkin reissun päällä, enkä ole päässyt kaivelemaan arkistoa. Ensi viikkokin on täyteen buukattu.

    harrastelija

    Istutin 1966 muutaman ha:n männylle samalla, kun ostin vanhemmilta kotitilan. Istuttaminen tapahtui toukokuussa ja pellot olivat suopohjalta kuivattuja turvepohjaisia. Yhden erilliisen saran istutin lehtikuuselle.

    Muistaakseni taimet sain pellon metsitystukena. Pelloille naapurin isäntä kävi vetämässä 2-siipisellä auralla vaot 2 m:n välein. Kävin vastavuoroisesti tekemässä hänen metsährvennuksella m.sahan kanssa päivän kuitua. Männyn avojuuritaimet istutettiin talkoilla, muistaakseni helluntain aikoihin. Muistikuviin jäi kyykäärmeiden määrä, joita suopellolla oli kaikkiaan istutusaikana 8 kpl – 6 tapettiin.

    Ehkä 1/3 ha:n alueelle istutin lehtikuusen taimia seuraavana keväänä. Koska heinittymistä jo oli auran vaoissa, niin leikkasin mustasta muovista neliöitä taimen juurelle, jotta ei niin heinittyisi.

    Ei taida Esaa paljon auttaa nämä metsitykset, koska silloin tehtiin vielä töitä vastavuoroisesti ja talkoilla. Ylituotannon vuoksi pellon metsitystä tuettiin taimien muodossa ja muutapa rahallista menoa ei siinä ollut. 1966 menin sitten armeijaan kesäkuun 15. päivä. Koska olin valmistunut jo eri ammattiin en armeijan jälkeen tullut enää kotiin asumaan, mutta metsää hoidin vapaa-aikoinani.

    Pienenä yksityiskohtana jouduin muutaman vuoden maksamaan melan eläkerahastoon. Osoittamalla eläkekertymän tulevan muualta sain vapautuksen melan maksusta. Saan kyllä nyt eläkeläisenä melaltakin n. 600 €/v !

    savo’ttamies

    Harrastelija, ei liity metsityskustannuksiin, mutta mitä kyseiselle palstalle nyt kuuluu?

    Tuliko sinne tukkipuuta.

    Metsäkupsa

    Olen peltoja metsittänyt yli 20 ha.Ensimmäisen v.1989,josta ainoastaan olen saanut harvennustuloa.Muista alueista ei hakkuu tuloa vielä tullut.Lähes kaikkiin olen valtion kustantamat taimet saanut,itse istuksen suorittanut.En ole kuluja kirjannut,joten en voi Esalle tietoja toimittaa.10 ha on kahteen kertaan istutettu,kun myyrät v.2008 söivät 80-90% taimista,valtiolta tuli taimet,itse  istutin ja viisi vuotta heinäsin.

    Kokemuksesta voin sanoa,pelto metsitettävä heti viljelyn loputtua,muutoin on kaikin puolin erittäin työläitä,etenkin jos suopalstoja on.

    Rane2

    Olisi kyllä n.6ha pellonmetsitystä jolle tein viime talvena ensiharvennuksen.Ruiskutin silloin alussa siihen jotain erikoisempaa maavaikutteista myrkkyä jonka piti vaikuttaa pellossa luonnostaan olevaan siemenpankkiin mutta ei se heinänkasvuun vaikuttanut.Kuusentaimet sen sijaan ilmeisesti myrkyn takia kituivat pitkään ja heinäysvuodet venyivät tuskallisen pitkään.

    Valitettavasti Esalle tästä ei ole mitään apua koska kuitit olivat edellisen isännän mapeissa ja ne on jo hävitettykin.Kallein ja työläin osa eli heinäys meni hartiapankista.

    Tolopainen

    Jessellä on niin paljon kuluja pellolle istutetuista haavikoista, että ei niitä voi edes kirjata, näyttäisi liian huonolta. Menee röörikaupankin ansiot metsien pystyssä pitämiseen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)