Keskustelut Metsänhoito Pelko kirjanpainajatuhosta

  • Tämä aihe sisältää 17 vastausta, 11 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 vuotta, sitten Apli toimesta.
Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Pelko kirjanpainajatuhosta

    Merkitty: 

    Luin kyllä jutun,  otsikonkin, sisällönkin….. hämmästyin kyllä.

  • mehtäukko

    Omatunto..”eroon kuivan/kuivahkon kankaan kuusikoista ja muutenkin puhtaista kuusikoista..” Tämähän on ollut neuvonnan agendalla jo pitkät ajat, mutta kuivan kankaan kuusikoihin on suurin syyllinen moneen kertaan vatvottu sorkkapolitiikka.

    Juurikääpää lisääntyy havuenergiapuun korjuussa sulaan aikaan, kun vehkeissä ei ole torjuntalaitteita. Korjuu olisi keskitettävä vain avojen hakkuutähteisiin.

    Puuki

    Myös kuivahkon kankaan sopivin puulaji on mänty eikä kuusi.

    <iframe id=”fskey-iframe” class=”fskey-autofill-dlg” style=”display: none;” sandbox=”allow-same-origin allow-scripts”></iframe>
    <div id=”fskey-tooltip” class=”fskey-tooltip” style=”display: none;”></div>

    Apli

    Itse en ole luopumassa täysin kuusen istutuksesta laitan jatkossa mäntyä sekaan noin puolet jopa OMT maille, ja luontaisesti tulee sitten lehtipuuta eli sekametsillä mennään jatkossakin.. Koivua en edelleenkään istuta sitä on tullut luontaisesti tähän asti erittäin hyvin(:

    Visakallo Visakallo

    Jos kesäharvennukset lisäisivät hyönteistuhoja, olisin niitä jo havainnut, sillä jo 70-luvulla ne aloitettiin, ja 80-luvulla siirryttiin niiden osalta motoharvennuksiin.

    mehtäukko

    ”Jos kesäharvennukset lisäisivät hyönteistuhoja”. Tämänkin idean pitäisi olla tiedossa, oli kesä tai talvi?  Kasvunsa lopettaneen vanhahkon kuusikon virottelu harventamalla lisää sen altistumista tähtikirjaajalle ja kuusiporalle. Lisäksi kun juuristo jo kehittynyt 60 vuoteen, sekään ei enää laajene. Navakka tuuli pyörittää aikansa, ja kohta on pitopöytä katettu.

    Puuki

    Kuusen juuristo kyllä kasvaa vielä yli 60 v. metsässäkin jos tilaa on.  Vanhan kuusikon harvennus ei nykyoloissa ole kannatettavaa vaikka se tutkitusti ei vähennä puiden ha- kasvua niin kuin yleensä luullaan.   On kokemusta erään kuusikon myöhäisestä harventamisesta eikä tullut laho-tai muita tuhoja norm. enempää .

    Apli

    Kuusikoissa saa olla kyllä varovainen, ennen niissä tuli tehtyä 2 jopa 3 harvennus, nykyisin on oma käytäntö 1 harvennus ja päätehakkuu.. kuusikko hyvällä maalla jaksaa kasvaa 1 harvennuksen jälkeen hyvin..

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)