Keskustelut Tekniikka Partner B405 raivaussaha – terä pyörii tyhjäkäynnillä

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 54)
  • Partner B405 raivaussaha – terä pyörii tyhjäkäynnillä

    Partner B405 raivaussaha (vuosimalli 1994). Laite toiminut erittäin hienosti, huollettu ja säädöt kohdillaan. Nyt alkanut tekemään sellaista, että terä pyörii sahan käydessä tyhjäkäyntiä. Mikä vikana, kytkinkö?

     

    Miten kokeilemalla ko vika selviää? Jos kytkimessä vika, niin miten ja mistä raivaussaha puretaan että osan saa vaihdettua? Ja mistä uuden kytkimen saa  ostettua edullisesti?

  • Jätkä

    Noissa Huskun (Partner) kytkimiä, joissa ei ole mutteria tai kuusiokantaa tulpan avaimelle, on usein selkeä merkki, joka viittaa kengässä olevaan koloon, jonka muoto ohjaa lyömällä aukaisusuunnan. Narulukitus männän päällä ei välttämättä ole tarpeeksi kova, että keskiön saisi pyörähtämään, mytta usein on tiukkaakin tiukempi kytkin auennut, kun kone on pöydällä käynnistin alaspäin ja kohtalaisen hyvällä iskutaltalla ja vasaralla kolautetaan puristusta vastaan.

    Jos usko alkaa loppua, niin tulppa irti, pyöritetään moottoria, kunnes mäntä nousee noin sentn päähän ykk – täytetään sylinteristä tyhjä tila kaksitahtiöljyllä – tulppa kiinni ja väännetään tai lyödään kytkin irti.

    Öljyä käyttäen ei mitään vahinkoa voi tapahtua, kunhan vasara osuu taltan päähän, eikä ole peukaloa välissä. Näin olemme avanneet oppilaiden kanssa useita kymmeniä kytkimiä. Sopivaa avainta on vaikea – jopa mahdoton löytää tuollaiseen.

    Lopuksi öljy ”tuuletetaan” sylinteristä, ja hieman huuhdellaan bensalla. Tulppa pitää putsata öljystä myös.

    JHH JHH

    Kiitos vastauksista. Pavekalle, että tuo Ebay linkkaamani osa on just samalla numerolla kuin Husqvarna 40:sen kytkin.

     

    Niin ja sitten joskun kun saan sen uuden kytkinpaketin ja laitan sen takasin, niin pitääkö aksilan kierteelle laittaa jotain lukitetta? Ja kuinka lujaan kytkin pitää pyörittää kiinni?

     

    Jätkä

    Akselin kierteisiin ei mitään muuta kuin kytkin oikeille kierteille. <span style=”text-decoration: underline;”>MUTTA: Nuo neljä ruuvia, joilla murikka on kiinni raivausosassa pitää laittaa todella tiukasti kiinni. Mahdollisesti ruuvilukitetta ihan pikkuisen kierteen nokkaan. </span>

    On muutama löyhtynyt käytön aikana ja löyhässä käyttö aiheuttaa ruuvien reikiin vahinkoa, jos ei tuota huomaa, voi moottoro pudota paikoiltaan.

    En muuten vaihtaisi tuhon kytkimeen muuta kuin jouset…

    Pavekka

    Ei lukitteita kytkimeen. Kiristys joku sopiva käsikireys, ne kiristää itsensä ajan kanssa. Stiilihuolto voi olla parempi etsiä käytettyä. Huskilla voivat pakkomyydä uutta. Kytkimiä ei kannata vasaroida taltoilla auki vaikka sitä joskus suositellaan.

    arto arto

    Tuo jousi maksaa merkkiliikkeessä reilun 5 euroa. Että ei kallis hankinta.

    JHH JHH

    Jätkä, mistä tuohon vanhaan kytkimeen saa pelkät jouset? Ja miksi vanha on parempi kuin tehdasuusi? Eikö tuo vanha kytkin ole jo liian kulunut (miten saa testattua?)?

     

    Pavekka, siis tarkoititko että kannattaisi etsiä käytettyä kytkintä? Eikö siinä ole se ongelma, että käytetyssä on käytetyt jouset jotka voi saman tien taas hajota? Ja sama kysymys kuin Jätkälle, että eikö tuo vanha kytkin ole jo liian kulunut (miten saa testattua?)?

    arto arto

    Tuo kuva kytkimestä mitan kanssa kytkin kulunut loppuun, rumpu hankaa jousiin. Eli uusi vaan paikaleen.

    Pavekka

    Kuvan kytkin on silminnähden kulunut. Ei tarvi enempää testailla. Noita sakara tai kynsijousia ei varmaan myydä enää. Kierrejousi kytkimet eli nuo husqvarna 40:et ei kulu samalla tavalla. Kyllä siellä käytetty menee sen mitä tarvii. Tuolla raivurilla on jo ajettukin. Ei sieltä muuten kytkin kulu. Eli kyllä siihen jotakin muutakin korjattavaa vielä tulee.

    arto arto

    Nuo kynsijouset yleisiä pätkäsahoissa minunkin jonsissa kyseiset. Liikesstä löytyy takuulla.

    Jätkä

    Pavekka:”Ei lukitteita kytkimeen. Kiristys joku sopiva käsikireys, ne kiristää itsensä ajan kanssa. Stiilihuolto voi olla parempi etsiä käytettyä. Huskilla voivat pakkomyydä uutta. Kytkimiä ei kannata vasaroida taltoilla auki vaikka sitä joskus suositellaan.”

    Tuon kytkimen kengissä on iskutalttaa varten tehdyt kolot. Mitähän varten valmistaja on ne tehnyt? Pavekalla on varmaan tuollaista kytkintä varten erikoisavain! Ai eikö olekaan? Kas kun arvasin.

    Jotenkin tuntuu, että täällä mestaroi sellaiset mestarit, jotka eivät ole kytkintäkään koskaan itse korjanneet. Yksi väittää kartiota kiinnityksessä, toinen ei tiedä valmistajan käytänteitä. On, ON, Onnn….

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 54)