Keskustelut Metsänhoito Paras keino heinän torjuntaan?

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Paras keino heinän torjuntaan?

    Mikä on paras keino taistelussa heinää vastaan (taimikoissa)?

  • Mikko Häyrynen

    x

    Metsäkupsa

    Raivausveitsi ja kumijalkineilla varustautunut heinänpolkija metsänomistaja,jos vaan sisua ja aikaa piisaa.On myrkytön ja saasteeton, liikunnallinen torjuntamenetelmä .

    joka

    Itsellä on ollut sama ongelma,kun istutin männuntaimet vanhaan peltoon jossa vielä kasvoi heinää.Sitten kuulin eräältä kauppiaalta,että aine nimeltä roundab ( liekö nimi oikein kirjoitettu) Hävittää heinän,mutta puun taimet säilyvät.Kokeilin ja kyllä toimi.

    jees h-valta

    Onpa tullut istutettua vanhaan peltoon ja ei tarvittu rappia ei.
    Myrkynlontraajat ovat oma juttunsa ja ne jotka istuttavat oikeat puuntaimet oikeaan alustaansa sitten taas omansa.
    Ei tarvittu muokkauksia eikä tuhtauksia vaan hiukan heinäystä raivurin heinäterällä. Kahtena ensimmäisenä kesänä.
    Ja lähtökohta oli hyvinkin miehenmittainen konto.

    Pete

    Jeesmies, pellonmetsitystä on oikein tutkittukin ja aika perusteellisestikin aikaan kun pakettipeltoja enemmän laitettiin metsälle. Kaikkein tärkein lopputulos näistä tutkimuksista on yksiselitteisesti se, että pellonmetsityksessä tarvitaan lähes aina kunnollinen ja voimakas maanmuokkaus, käytännössä siis mätästys tai ojitusmätästys. Sitten tulee ravinnetalouden hoito ja kemiallinen heinäntorjunta,mutta se muokaus on se tärkein juttu.

    Huomatkaa nyt muutkin, että nämä Jeesmiehen kokemukset ovat yksittäisiä ahkeran miehen esimerkkejä. Voi olla, että juuri oikeaan aikaan tehdyillä heinäyksillä taimet saa nousemaan. Olen minä nähdyt sellaisiakin pellonmetsitysaloja joita on ruohonleikkurilla niitetty useampi kerta kesässä. Minulla ei ainakaan ole niin tasaisia pellonmetsityskohteita, että se olisi onnistunut edes huonosti.

    metsä eemeli

    Sirpillä tuli keväällä istutetut alueet käytyä läpi.Hyvin on horsma ja pillike kasvavut kesän aikana.Kaikki hormat ja pillikkeet niittelin sirpillä poikki,koska hirvi oli viime yönä käynyt niitä syömässä.Latvat oli hamsinut suihinsa kulkiessaan.Muutan taimen oli tallanut vinoon.Ei muuta vahinkoa ollut tehnyt.
    Lauhaheinää oli sateet kaatanut muutaman taimen päälle.

    Metsämökillä edelleen kesää vietän.Evään ostoreisulla nyt olen.
    Talveen jo pitää varatua,ensiviikolla uusitaan pönttöuuni mökin kamariin.Toissa kesänä uusittin toinen pönttöuuni.
    Vanhat pönttöuunit kestäneet noin 60v .

    jees h-valta

    Heh, tuo ajoleikkurihomma tuli kokeiltua kun ajattelin että olisi mukavampi kulkea koiran kaas tarkastuskierros pellossa.
    Kivat poluthan sinne tuli mutta kyllä se muutamaan kertaan jäi. Ei sitä sinne montaa kertaa viittinnä laahata. Pakkasi olemaan kyllä leikkurikin aika kovilla kun se tasaisuus tosiaan hiukan niin ja näin.
    Muokkaus on niin kaksipiippuinen juttu ettei oikein sytytä.
    Kun siinä juuri on ongelmana pellon pehmeys ja tuppaa taimi kaatumaan. Ainakin kovakasvuinen lehtipuu. Ojanpenkkojen reunoissa siellä täällä hiukan näin tuppasi käymään. Meni tuki”lisä”hommiksi. Riippu tietysti paljon pellon rakenteesta. Kuten mainitsin aiemmin pehmeä ruoppamuuntuma ja siinä saviset/ruoppaiset ojanpenkat.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)