Keskustelut Puukauppa Paperiliitto

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 91)
  • Tolopainen Tolopainen

    Nämä edunvalvontakuviot ei oikein enää sovi nykyaikaan, kun liukuhihnatyöläisiä on kovin vähän, joiden palkka voidaan laittaa samaan muottiin ja antaa kaikille saman verran. Tietotyössä tehokkuuserot on tuhatkertaisia, työtä joko osaa tai ei osaa. Jokainen osaa painaa damaticin nappulaa, mutta aika harva osaa kirjoittaa ohjelman damaticille, paprumiehistä ei yksikään.

    MJO

    taitaa tolopainen Damaticit olla jo purettu pois nykyisistä tehtaista.

    Tolopainen Tolopainen

    Ei taida, nimi vain prosessitietokoneen laatikon päällä on vaihtunut, noissakaan ei ole muuta suomalaista kuin ohjelmat. Kaikki parempi tekniikka on tuontitavaraa, edes sitä peltilaatikkoa, jossa tietokoneen komponentit on ei kannata täällä tehdä. Näiden vuatioijen palkat perustuu siihen teknologiaan, jonka omistajat ovat tehtaille ostaneet ja saavat metsänomistajilta lähes ilmaista raaka-ainetta. Sitten tarvitaan ahkerat kiinalaiset rahoittamaan koko roska, kun ostavat kasvavia määriä sellua nykyisin. Tuokin markkina on tullut vasta viimeisen 20v aikana.

    MJO

    Kyllä Valmetin DNA on ihan eri asia, kuin joku Damatic classic. Ei pelkkä nimi. Vaikka niitä kutsutaan/kutsuttiin prosessinohjausjärjestelmiksi.

    Sama kun vertaisi uusinta Applen Macbookia ja Commodore 64 keskenään. Molempia kutsutaan/kutsuttiin tietokoneeksi. Siihen se yhtäläisyys jääkin.

    Tolopainen Tolopainen

    Epäoleellinen asia, tietenkin tietotekniikka kehittyy paljon kymmenessä vuodessa, pumput pysyvät samanlaisina periaatteeltaan. Ei ne paperimiehet tietotekniikka kehitä. Tuskin saavat edes  mennä relehuoneeseen, heillä vain on avainryhmäpaikka tuotannossa ja liitolla monopolistinen työvoiman hinnoitteluoikeus.

    Eipä ole koskaan ennen kuultu niin epärealistisia näkemyksiä palkankorotus mahdollisuuksista kuin tämä neiti Rytkönen esittää, taitaa olla aivan väärällä alalla, pitäisi mennä töhin huutokauppakeisarille. Keisarin hovissa  tehdään tyhjästä rahaa. Nimmarit kuparipannuun ja hinta nousee satasia.

    MJO

    Tuskin saavat edes mennä relehuoneeseen, heillä vain on avainryhmäpaikka tuotannossa ja liitolla monopolistinen työvoiman hinnoitteluoikeus.

    Ei tietysti saa. Muttei sähkö- tai automaatiomiehen työkään mitään rakettitiedettä ole. Jos työ on erikoisala, eikä sitä pysty suoraan pystymetsästä tekemään. Ei tarkoita, että siihen pitäisi olla yli-ihminen. Kun puhutaan automaatiojärjestelmistä, niin todellakin tiedän mistä puhutaan.

    Tänä päivänä niiden ohjelmoijia Intia puskee maailmalle miljoonia. Jos joku ammatti on globaali, niin siinä on nro yksi.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Kehitystarve lähtee aina käytön puolelta. Sähkömies toteuttaa vain käytön toiveita. Todellisia ammattilaisia ovat myös operointinäytön näpelöijät.

    Nuorilla selluköpeillä selvästi huonompi palkka kuin hoitajilla. Jokainen voi käydä katselemassa työehtosopimuksia, jonka mukaan nykyään palkat maksetaan.

    Jätkä

    Taitaa huomattava osa prosessinhoitajista olla jo vähintään Inssejä, osa Tippaininssejä. Minun sisarenpoikanikin valmistui hiljan paperipuolelta , aika monta vuotta kesti koulutus, jonka aikana jo kiersi aika monta paperitehdasta.

    Ei ole huolissaan työpaikasta: Maailmalla on vapaita paikkoja paljon, arveli, että voisi lähtea jopa Kiinaan kokeilemaan muutaksi vuodeksi.

     

    Tolopainen Tolopainen

    Hiukan epäilen, jotta insinöörejä ei ole prosessimiehinä. Ainakaan sellaisia joilla on alaa vastaava koulutus. Tietenkin 2000 luvun alussa siirtyi muutama hätäinen ohjelmistopuolelta teollisuustöihin, kun heitä Nokialta vapautui tuhansia nopeasti. Mutta nykyisin on niin paljon työpaikkoja tarjolla, että ei tarvitse inssien lähteä ykstoikkosiin kolmivuorotöihin kärvistelemaan 12h työvuoroja, johon on yleisesti jo siirrytty. Kyllä ne inssit lentelee suihkareilla ympäri palloa bisnesluokassa tuotekehitystehtävissä, ainakin sellaiset, jotka niihin tehtäviin kykenee.

    Jätkä

    Tollolla ei taida olla käsitystä keskeytymättömän kolmivuorotyön jaksottelusta. Jo kauvan aikaa sellaisissa työpaikoissa on pyöritetty viittä työvuoroa, jolloin vältytään ylitöiden aiheuttamista haitoista.

    12 – tunnin työvuorot ovat monelle sitä tekeville pitkässä juoksussa liian raskaita. Vaikka jaksotukslla tuleekin pitkiä viikonloppuja, ei rytmitys sovi kaikille. Meilläkin on suvussa asentaja, jolla on ison puunjalostustehtaan huolto- ja korjaustyö 12 tunnin päivystysvuoroissa. Työ näyttää rasittavan niin, että ei enää jaksa harrastaa lätkää ja metsästystä entiseen malliin, yöjuoksuista puhumattakaan. Työ sinänsä ei ole kovin raskasta, aina kun tulee jotain isompaa, voi hälyttää siihen tekijöitä. Kuitenkin tehdas pysähtyy aina viikonlopuiksi, jolloin huoltoon tulee asennusfirman miehiä tekemään isommat korjaukset. Siellä on aina laakerien ja akselien vaihtoja, kuljettimet takkuavat syystä tai toisesta jne.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 91)