Keskustelut Metsänomistus Pankkien myymär metsärahastot, sijoittaisitteko?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 164)
  • Pankkien myymär metsärahastot, sijoittaisitteko?

    Merkitty: 

    Mitä mieltä olette pankkien metsärahastoista, onko hyvä vai huono sijoituskohde puukaupparahoille?

  • harrastelija

    Kovasti näyttaäkin rahastoja olevan nyt tarjolla. Esim. OP-metsärahasto lupailee jopa 6 %:n korkotuottoa. Sama mitä Metsäliitolta saa ha-sijoituksena. Olen valinnut ML:n!

    Nähtävästi pankkien metsärahastossa lasketaan tuotoksi a) metsän kasvun mukainen ja b) metsämaan mahdollinen arvonnousu. Tuota arvonnousua ei voi mitata ennen metsätilan myyntiä.

    OP-metsärahasto kerryttää myös kiinteistöomaisuutta. Kysyttäessä siellä voidaan ottaa rahatoon sijoituksen myös sijoittajan omia metsätiloja. Hinnasta ei ollut vielä puhetta.

    Rane2

    Kuulin juuri yhden tapauksen täältäpäin.Paikallinen metsäsijoittaja/yrittäjä oli ostanut UPM:ltä n.1000ha metsäpalstan.Hän oli sitten käynyt tilan läpi avo ja harvennushakkuilla ja sitten myynyt sen jollekin OP-metsärahastolle.

    Kuulemma myös nämä rahastot esim UPM:n tiloista tarjoavat jo enemmän kuin on pyyntihinta.

     

    tamperelainen

    Monien mielestä rahaston tuotto 3 – 4%.Pankit hakee todennäköisesti metsäsijoituksilla inflaatiosuojaa ja sijoitusten monialaisuutta.Esim kaupunkilaisilla on kiinnostusta helposti hallittavan metsätalouten ja huutoon vastataan.

    Henkkohtaisesti en metsärahastoon sijoittaisi,Suorat sijoitukset Hgin pörssissä tuottaa vähintään tuplaten,tosin niissä on riskiäkin ainakin tuplasti.

    Puuki

    Siinä onkin sitten hommaa saada metsät tuottamaan rahastossa, kun ensin on hakattu parhaat päältä pois ennen tilan myyntiä.  Vai olisiko esim. OP:lla vihiä puun hinnan tulevasta noususta ?  Enpä oikein usko, koska  trendi on ollut laskeva niin pitkän aikaa vaikka noususuhdanteitakin on välillä ollut.   Aika kovat maksut on m-rahastoissa niin kuin yleensä erikoisrahastoissa tuppaa olemaankin, mutta niidenkin sisällä  korkeimmasta päästä.

    Rahaston laskennallinen arvo nousee, kun esim. kaavoitetaan mökkitontteja. Niiden myynti on sitten eri juttu että onnistuuko vai ei.

     

    pikkutukki

    Ostaisin , jos ei olisi niin suuret palkkiot , ja myisin pois muutaman vuoden kuluttua . Nyt kun niihin virtaa rahaa arvot nousevat , myöhemmin epäilen arvostuksen tasaantuvan . Ovat tarjouskaupoissa maksaneet jopa 30% yli pyyntihintojen .

    korpisoturi

    Itse ostin tuota kaksi vuotta sitten. Tuotto on ollut koko ajan laskusuunnassa, joten jätin lunastuspyynnön. Pikkutukki yllä puhuu asiaa. Kulut vievät liian ison osan tuotoista.

    Tolopainen

    Nyt tuskin kannattaa ostaa rahamarkkinoilta mitään, takana on lähes kymmenen vuoden nousuputki ja korot lähellä nollaa. Ei se markkinatalous näin voi toimia loputtomasti. Realismi tekee paluun. Metsärahastoja  ei kannata ostaa, kun voi ostaa täysin kulutonta indeksirahastoa, joka tuottaa varmasti, jos markkina nousee. Rahastosijoittaminen on aika heikkoa, kun ei saa  näitä pelättyjä osinkoja. Onneksi hyväksyivät eduskunnassa tuon hallintarekisterilain, muuten Suomi olisi menettäny oman pörssinsä. Euroopan rahoitusmarkkinoilla pienen Suomen on turha hurskastella. Osingoista ei tarvitse enää muiden veroja maksaa kuin piensijoittajien. Omistusten läpinäkyvyys on turhaa, miksi sosiaalietuuksien saajia ei julkisteta. Myöskään rahastojen omistajia ei julkisteta eikä säästövakuutusten  ottajia. Samoin pankkitilien tiedot eivät ole julkisia

    Metsuri motokuski

    Taitaa olla kuitenkin veronkierron estosta kyse. Sosiaalietuuksien saajilta taidetaan kuitenkin verot pystyä vielä perimään.

    Tolopainen

    Ulkomaiseen hallintarekisteriin ei ole estetty sijoittamasta nykyisin, joten tilanne ei muutu. Miksi varakkaat saavat sijoitustuotot verottomasti yhtiöidensä kautta, mutta vain piensijoittajaa verotetaan osingoista, rahastojenkaan ei tarvitse maksaa veroja osingoista. Myös yhteismetsien verotus on lievempää kuin yksityisen metsänomistajan.

    Verottomia osinkoja ei edes ole olemassakaan, ne yhtiö maksaa tuloksesta, josta menee yhteisövero, pääomavero nostaa osinkoveron yli 50%.

    A.Jalkanen

    Eikös ainakin listaamattoman yrityksen omistaja saa yhteisöveron maksettuaan nostaa jonkin verran verottomia osinkoja, tietty osuus nettovarallisuudesta?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 164)