Keskustelut Metsänhoito Paljonko Suomessa on palkkametsureita?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 83)
  • Paljonko Suomessa on palkkametsureita?

    Palkkatyösuhteessa olevien ihmisten määrä vähenee koko ajan, kun yhä enemmän työtehtäviä ulkoistetaan yrittäjille. Esim. Metsähallituksella oli HS:n mukaan vielä vuonna 2017 n. 500 omaa metsuria, nyt 100. Onko metsäyhtiöillä enää omia metsureita? Mhy:llä taitaa vielä jonkin verran olla. Löytyykö jostain tarkempaa tietoa palkkametsureiden kokonaismäärästä Suomessa?

  • Rane

    Niin onko metsurien työehtosopimus yleissitova?

    arto

    Ammattiliitto ei muuten puutu palkkaukseen jos ei joku ilmoita.  Heitä valvoo myös työsuojelupiiri. Josta nämä alipalkatut hakevat etujaan sitten kun työt loppuu. On yleissitova soppari

    Rane

    Eli suuri ja mahtava(upporikas) Teollisuusliitto ei valvo toteutuuko heidän solmimiensa sopimuksien yleissitovuus?

    mehtäukko

    n-koukku ”…Olen minäkin pippaloita seurannut.. .”  ja Arto : ”Ammattiliitto ei muuten puutu palkkaukseen jos ei joku ilmoita…”

    Siinähän tuo tuli julki mistä se mätä johtuu. Seurataan sivusta kun rosvot toimivat!

    Kalle Kehveli

    Suomikutoisten natsien pahimmat tunnusmerkit:

    1. Ay-liikevastainen

    2. Homovastainen

    3. Uskonvastainen

    4. Maahanmuuttovastainen

     

    suorittava porras

    Ammattiyhdistys / yrittäjäjärjestö ovat edunvalvontaelimiä ,jotka pitävät jäsenistönsä ajan tasalla työehdoista. Sopimusten noudattamista valvoo avi ja rikostapaukset hoitaa poliisi.

    Rane

    ”Suomikutoisten natsien pahimmat tunnusmerkit:

    1. Ay-liikevastainen

    2. Homovastainen

    3. Uskonvastainen”

    Nämä kaikkihan toteutuvat teillä venäjällä?

    Rane

    Keinot alipalkkauksen karsimiseen ovat olemassa.Jostain syystä teollisuusliitto ja sen palkkalaiset eivät käytä niitä.Epäterveellä pohjalla toimivat yritykset saisi pois markkinoilta mutta jostain syystä niiden annetaan toimia?

    Työsuojeluviranomaisen toimivalta paranee merkittävien alipalkkaustilanteiden valvonnassa, Tiedote 17.2.2023 – Aluehallintovirasto (avi.fi)

    Itämaan ihme

    <p>Näinhän se menee, että kuka halvimmalla tekee, niin saa tehdä. Kilpailutuksissa hinnalle yksikkö hinnalle annetaan korkea painoarvo, eikä firmojen kotimaata erotella millään tavalla.</p><p>MHY:llä, umpilla, groupilla yms. isoilla organisaatiolla metsureiden keski-ikä täälläpäin on 55+ vuotta. Yhdistys voi vielä palkata työntekijän, mutta isot metsäfirmat ei.</p><p>Yrittäjäpohjalta käsketään tekemään, mutta sitten kilpailet ulkomaalaisia firmoja vastaan, jolloin asetelma muuttuu suomalaista tekijää kohtaa todella vaikeaksi.</p><p>Tässä juttelin erään virolaisen yrittäjä metsurin kanssa, taksa oli huonompi, kuin suomalaisen työntekijä metsurin ha taksa. </p><p> </p>

    Nostokoukku

    Metsäalalle tauti on levinnyt marjanpoiminnasta ja vihannestenviljelystä. Juuri tällaisia Hesarin esittelemiä ”sopimuksia” nykyinen hallitus ja Ek nyt havittelevat kaikille aloille. Ison toimijan perustelu ulkomaiselle halpatyövoiman käytölle on, että kaikilta alueilta ei edes löydy suomalaisia tekijöitä. Ei varmasti löydy vähän yli 3 € tuntipalkalla. Tuntuu aika hurjalta, että valtiokin hyväksyy omilla työmaillaan ainakin hiljaisesti tällaisen työntekijöiden kohtelun. Ulkomaisia metsäpalvelu”firmoja” on ollut jo niin pitkään toiminnassa Suomessa, että niiden toimintaperiaatteet täytyy olla jo kaikkien tiedossa. Nyt Hesarin esittelemät epäkohdat eivät ole uusia tapauksia eikä edes räikeimpiä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 83)