Keskustelut Metsänomistus Pakkolunastuksella tuulivoima-bisnestä

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 44)
  • Pakkolunastuksella tuulivoima-bisnestä

    Pakkolunastuslain uudistukset koskien uusien kantaverkkojen vaatimien maa-alueiden lunastuskäytäntöjä ei etene tiettävästi mihinkään. Kenellä on vastuu , hallituksella vai onko asia jäänyt ministeri A.M.H:n pöytälaatikkoon. Ei tässä kiire olisi muutakuin  Fingrid painaa bisnestä vihreän energian lipulla. Onko suomessa edes tarve lisääntyneelle sähköntuotannolle luonnontuhoamisen varjolla. Vai siintääkö euroopan energiakultakirstut Fingridin mielessä. Viis ihmisistä ja heidän perintötiloistaan. En tiedä mikä tilanne on Kristiinankaupunki- Nokia välillä,mutta ihmettelen jos maanomistajat luovuttavat maansa ilman kuin lampaat. Myönnän kyllä samalla, että helppo sivusta on huudella. Mutta pankaahan vastaan tosissaan.

  • MJO

    Jos tarjous on kaikille sama, niin olettaisin puiden olevan mo:n.

    Visakallo

    Niin minäkin oletan, sillä hehtaarillahan voi olla usean kymppitonnin puut.

    R.Ranta

    Linjakorvaus on puineen myyntivoittoa ja hankintaolettama näissä lunastustapauksissa 80%. Eli verotus on merkittävästi huojennettu.

    Nuakka

    Kävinpä katsomassa omaa kilometrin pituista vihreän siirtymän leimikkoani kun nauhoitus nyt kokonaan tehty. Näyttää juuri niin masentavalta kuin arvelinkin…  Sääliksi käy myös mökkinaapuria, osa pihapuista pois ja pylväs takapihalle, tontin arvo nollaan. Olen pitänyt itseäni tähän asti suht sopuisana ja neuvottelukykyisenä ihmisenä, mutta nämä linja-ja tuulivoimakokemukset kyllä muuttavat asennetta, kaikenlainen talkoohenki, tienkäyttöluvat, myös vastikkeeton metsästys alkavat valitettavasti tuntua melko mahdottomilta. Miksi minun pitäisi aina antaa periksi muiden hyödyksi? Se o loppu ny.

    Perassic Park

    Vanha kaivoslaki hengeltään oli laki jolla pyrittiin turvaamaan kaivoksen perustaminen yksityiselle maalle. Pakkolunastuslaki on samalta aikakaudelta ja hengeltään paljolti lunastajan oikeuksien ja oikeutuksen turvaamiseen pyrkivä.

    Lunastajan ajateltiin edustavan ns. yleistä etua. Maailma on kuitenkin kokonaan muuttunut. Ei ole jotakin Outokumpu 100% valtionyhtiötä joka valtion yritysmuotoisena toimintana on se lunastustusta hakeva osapuoli.

    Pääosa ellei kaikki nykyiset kaivos- ja tuulivoimayhtiöt ovat yksityisiä ja yleensä vielä ulkomaalaisomisteisia. Kuinka ne enää edustavat yleinen etu -ajattelua?

     

     

    Rane

    Katerma-Tihisenniemi linjan uusimisen kokouksissa kerrottiin että alunperin 40-luvulla tehdyt lunastussopimuksetkin tullaan uusimaan.Samalla maanmittari kertoi että mitään korvauksia ei  tulla maksamaan vaan mennään silloin maksetuilla korvauksilla.Vielä ei kymmenessä vuodessa ole uutta sopimusehdotusta ole kuulunut.Ilmeisesti silloisella sopimuksella ja korvauksella Fingrid voi harjoittaa bisnestään toisen maalla maailmanloppuun saakka?

    Rane

    Ps.Toimitusinsinööri kysyi yhden kokouksen lopuksi että olisiko jollakin vaatimuksia korvausten ennakkomaksuksi.Tiedustelin että kun tuossa kerroit että mitään korvauksia ei makseta niin paljonko olisi ennakkomaksu tyhjästä?Hän siihen vastasi että lain mukaan hänen on tätä kysyttävä.Eli tämän verran kuitenkin laki on maanomistajan puolella…

    A.Jalkanen

    Kuinkas lunastuslain muutos, eteneekö tämän hallituksen toimesta?

    Nostokoukku

    Tuskin tulee etenemään. Tämä hallitus kumartaa isoa rahaa. Kuten Rane tilannetta kuvasi. Mielipiteenne voitte sanoa, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Näin on aina ollut, kun vastassa on iso raha.

    Visakallo

    Eihän ne lunastuskorvaukset tahdo yleensäkään oikein isoja olla. Meikäläiseltäkin lähti taannoin hehtaarin verran metsämaapohjaa muutamalla satasella, kun maiden läpi menevien, pikkuhiljaa leventyneiden valtionteiden tiealueet merkattiin. Puut sain sentään pitää itse.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 44)