Keskustelut Metsänomistus Pakkolunastuksella tuulivoima-bisnestä

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 44)
  • Pakkolunastuksella tuulivoima-bisnestä

    Pakkolunastuslain uudistukset koskien uusien kantaverkkojen vaatimien maa-alueiden lunastuskäytäntöjä ei etene tiettävästi mihinkään. Kenellä on vastuu , hallituksella vai onko asia jäänyt ministeri A.M.H:n pöytälaatikkoon. Ei tässä kiire olisi muutakuin  Fingrid painaa bisnestä vihreän energian lipulla. Onko suomessa edes tarve lisääntyneelle sähköntuotannolle luonnontuhoamisen varjolla. Vai siintääkö euroopan energiakultakirstut Fingridin mielessä. Viis ihmisistä ja heidän perintötiloistaan. En tiedä mikä tilanne on Kristiinankaupunki- Nokia välillä,mutta ihmettelen jos maanomistajat luovuttavat maansa ilman kuin lampaat. Myönnän kyllä samalla, että helppo sivusta on huudella. Mutta pankaahan vastaan tosissaan.

  • MJO

    Täällä tuulivoimayhtiö on tarjonnut 10ke/ha siirtolinjan alle jäävästä maa-alasta. Mistään ei saa tuonlaista hintaa näillä leveyspiireillä.

    Kyse ei ole pakkolunastuksesta. Yksityiset yritykset eivät voi pakkolunastaa mitään.

    Perassic Park

    <p>Moni muistanee takavuosina käydyn polemiikin sähköverkkojen myrskynkestävyydestä, Yksi ainoa myrsky, joka johti laajaan ilmajohtojen maakaapelointiin säävarmuuden nimissä.</p><p>On nurinkurista ja hämmentävää, ettei vastaavaa maakaapelointia  nykyisin vaadita jo lähtökohtaisesti  sähkö – ja tuulivoiman uusille verkoille!???</p><p>Kertonee koruttomasti, että taloudellisesti maan lunastaminen on nyky lunastuslain avulla niin halpaa, että isot maanpäälliset johtokäytävät kannattaa valita ja lunastaa maakaapeloinnin sijaan.</p><p>Kun kerran lainsäädäntökään ei maakaapelointiin velvoita.</p>

    Nuakka

    Mjo, viime syksynä tuulivoimainfossa oli vielä tietoa, että siirtolinjat tehdään samoilla ehdoilla kuin Fingridkin. Pitää kysellä uudelleen. Ja kun katsoo ulkomaisia sarjoja joissa näkyy tuulipuistoja, ei juuri näy siirtolinjoja, tai sitten on kuvakulmat valittu oikein. Fingridin kanta maakaapelointiin on kielteinen, kallis, epävarma yms.

    A.Jalkanen

    Olisiko maakaapeloitu johtokäytävä kuitenkin pidettävä kasvittomana ettei puiden juuret riko kaapeleita? Joka tapauksessa maa-alaa kuluisi vähemmän. Oikein napakka maksu metsän hävitykseen niin alkaa kiinnostaa.

    Kalle Kehveli

    Oikein napakka maksu metsän hävitykseen niin alkaa kiinnostaa.

    Luonnon tuhoaminen ei kiinnosta mistään rahasta!

    MJO

    Mjo, viime syksynä tuulivoimainfossa oli vielä tietoa, että siirtolinjat tehdään samoilla ehdoilla kuin Fingridkin. 

    Minä olen ollut tuulivoimayhtiön kutsuttuna kuuntelemassa esittelyä heidän suunnitelmissa olevasta korkeajännitelinjasta (n. 30km). Siellä ilmoitettiin tarjottavaksi lunastushinnaksi 10000e/ha.

    R.Ranta

    <p>Tuolla Lapissa on paljon tekeillä uusia pienempiä siirtolinjoja tienvarsiin. Kysyin, että miksi ette kaiva niitä maahan.  Vastaus.  Jos joku parinkymmenen kilometrin mittainen  maahan kaivettu siirtolinja sitten talvella kovalla pakkasella  jostakin syystä pettää, niin ollaan vasta todella suurissa vaikeuksissa. Sähköä tarvitaan ja kun fossiilista joudutaan luopumaan, niin joudumme siitä aiheutuneet haitat vain hyväksymään, kun parempia vaihtoehtojakaan ei oikein ole. Valtakunnan verkkojen korvaukset tulisi tietysti olla oikeudenmukaisia. Tuulivoimaloista aiheutuvat linjat on oikeudenmukaista ottaa tavalla tai toisella tuulivoima-alueen korvausten piiriin.</p>

    Metsuri motokuski

    Mitenköhän ne telelinjat kestää maassa ? Eiköhän se ole kustannuskysymys.

    Visakallo

    MJO: ”Täällä tuulivoimayhtiö on tarjonnut 10ke/ha siirtolinjan alle jäävästä maa-alasta.” 

    Eli maanomistaja myy puut, ja 10 000 euroa/ha korvaus maksetaan maapohjasta?

    KeMeRat

    Heh! No tietysti!

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 44)