Keskustelut Metsänhoito Pajun torjunta.

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Pajun torjunta.

    Paju on vallannut mökkitien varren.Olen tapellu sen kanssa n.10 vuotta raivaussahan kanssa.Tappiolle olen jäänyt.Onko hyviä vinkkejä,miten päästä helpommalla.Myrkkyjä en haluaisi vielä lähteä käyttämään.Yksi ajatus olis ruiskuttaa reipas suolaliuos pajun lehvästöön,mieluummin alas runkoon enempi.Hirviä alueella paljon.Saisko niistä työmiehen kaveriksi.

  • koillis lappi

    No niin,nyt on liemi keitetty.Kymmenessä ltrassa vettä on neljä kiloa suolaa.Meneeköhän ruisku tukkoon?.

    Metsuri motokuski

    Nythän ne hirvet eivät vielä pajua syö muutoin kuin lehtiä. Itse ruiskuttaisin syksymmällä. Me ollaan täällä ruiskutettu metsäautotien varsia joskus suolaliuoksella vasta lokakuun jälkeen. Voihan ne myös silloinkin ruiskuttaa uudestaan jos sade valuttaa liuoksen liian aikaisin pois.

    koillis lappi

    Syksyllä hirvet pitäs saaha pysymään pois.Tien varressa 10 ja 6 vuotta vanhat taimikot.Viime syksy oli ensimmäinen isomman vahingon syksy.Varsinkin pienemmässä taimikossa.Odottivat kitkan jäätymistä tai sitten olivat kuusamolaisilta piilossa.Kunnan/läänin rajan takana nelinkertainen lupamäärä kuin ko.alueella.

    Hajusaippuaa kokeilen.

    Korpituvan Taneli

    Kemiallinen torjuntakaan ei ole niin kovin tehokasta. Tästä glofosaatista en tiedä, mutta ainakin entiset mpca, vai mitä ne oli, oli vain hetken huuma. Ei tappanut juuristoa, parin vuoden jälkeen taas vahvassa kasvussa. Lisäksi piti sen kesän katte lla niitä myrkytettyjä ronttoja pystyssä.

    Nämä murskaimet on tehokkaita, niissä kun se tynkä jää sellaiseksi järsityksi, niin kuivattaa juurta hyvin.
    Meillä oli sellaista kolmimetristä pajua tien varressa muutama kymmenen metriä. Koko tie ajettiin sitten murskalla, elokuulla. Tämäkin pätkä jyrsittiin niin että jäi sellaiset 80sentin järsityt tapit pystyyn. Niihin tuli vielä samana vuonna miljoonittain alle kymmenen sentin vesoja. Minä kaadoin ne kannot sitten syyskyyn puolivälissä aivan maanrajasta. Seuraavana vuonna alueella ei ollut yhtäkään pajunvesaa. Tulihan siihen vuosien mittaan uusia siemensyntyisiä pajuja.
    Saman tien, mökin ja maantien välillä, ei ole päästetty pajua kahtakymmentä senttiä pidemmäksi, kun se on niitetty montakin kertaa kesässä. Siitä paju ei ole lähtenyt eikä kai lähdekkään koskaan. Kyllä siellä ruohojen välissä aina jonkunlaisia vesoja on, mutta olkoon, jatketaan niittoa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    koillis lappi

    Tien varsi jossa pajut vaivaa on vanhaa rantatörmää.86 tehtiin tie,kovaa maata. N.10 v sitten paju ilmesty tien laitaan ja jopa keskelle tietä.Rantaan matkaa 100-150 metriä,jossa oli paljon pajuja.Raivasin viimeksi toissa kesänä ja nyt n.puolimetristä puskaa pukkaa tosi tiiviinä puskina parhaat pitkin maata.Raivaussahalla turha yrittää kun sorapohja ja kivi toisen vieressä.
    Myöskään murskalla ei taida onnistua.
    Koivuja n.5 metrin välein ojan ja tien välissä,n20v.Tarkoituksella.

    MaalaisSeppo

    Peltoon istutetusta kuusentaimikosta olen viimeaikoina vedellyt pajukkoa nurin. Ajatuksena on raivata vain kuusia haittaavat pajut. Muut saavat haihduttaa vettä, kun maa on paikoitellen märkää. Nyt kuuset ovat 2 – 6 m pitkiä. Pian pajut jäävät alakynteen. Kaadettu pajuryönä toiminee hyvänä lannoitteena.

    Korpituvan Taneli

    Lannoitettahan se on, varmaan parhaasta päästä.
    Tuo veden haihdutus on myös merkittävä asia. Männyntaimikossa on vähän hankala kun hirvien takia pitäisi olla paju ja muu lehtipuuryönä mahdollisimman tarkkaan pois. Ja juuri siinä taimivaiheessa se lisähaihdutus olisi tarpeen. Sitten kun puustolla on muutama metri pituutta se haihduttaa jo itsekkin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)