Keskustelut Metsänhoito Pajujen hävittäminen / glyfosaatti

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 50)
  • Pajujen hävittäminen / glyfosaatti

    Merkitty: 

    Viitaten edellisiin aloituksiini turvesuon metsityksestä, pitäisi aloitella projekti hävittämällä erityisesti pajua joiltakin saroilta erityisesti ojien reunustoilta. Glyfosaatilla ruiskutus lienee tehokkain tapa. Meinasin hankkia tarkoitukseen akkukäyttöisen reppuruiskun. Glyfosaattivalmisteita on paljon eri merkkisiä jne. Olisiko raadilla tietoa, mikä olisi halvin glyfosaattivalmiste huomioiden valmisteen vahvuus (g/litra). Muita vinkkejä pajun myrkytykseen?

  • Korpituvan Taneli

    Talvellakin toki voi raivata, jos kesällä ei kerkiä.

    Kaksi kertaa samana kesänä raivaus auttaa hyvinkin saman kuin ruiskutuksetkin. Juhannuksen tienoissa ensimmäinen raivaus ja piiskat pois ennen lehden kellastumista.

    Kun on pellosta kyse, voisi raivauksen tehdä traktorimurskallakin. Se repii ja rikkoo sopivasti raippoja, että haihdutus on mahdollisimman suurta, tehoaa paremmin kuin raivaussahan sahaus jälki.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Nuakka

    Pajun kasvu on kyllä melko mystistä, olen taistellut muutamien peltometsityskohteiden kanssa. Paras tulos tuli pelkkää n. 3-4 metristä pajua kasvaneella kuviolla. Talvella raivasin kaiken pajun giljotiinikouralla energiapuuksi, kannot jäivät mukavan murskaantuneiksi. Keväällä laikutin alueen raskaalla kädellä, ja nostelin isoimmat pajun juurakot kasoihin, kivien päälle jne. Kuusen istutus, ja yllättäen vesominen ollut todella vähäistä. Nyt kuuset alkavat tavoittaa 3 metrin pituutta, ja vesominen ollut todella vähäistä.

    jees h-valta

    Tolopalla höyryää vanhatkin fosfaatit. Taneli oikeassa, raivausta tarpeen mukaan.

    Tolopainen

    No en todellakaan alkaisi pajukoita metsittämään. Kaduilta löytää enemmän rahaa kuin tuollainen tuottaa. Kyllä rehevä metsämaa on jo riittävän työläs.

    Ukkopekka

    No jos tässä pelkkää taloudellista tuottoa tuijotetaan, niin kyllähän se raha silloin kannattaa laittaa muualle kuin metsään. Työmaista toiseen herui metsitystuki, toisessa oli liikaa puuta, jota nyt sitten yritän hävittää taimikon tieltä.

    Tuki kattaa mätästyksen ja taimet molenpiin palstoihin, joten ei tämä nyt täysin järjetöntä ole taloudellisessakaan mielessä. Kunhan nyt yrittää miettiä, miten saavuttaisi halutun lopputuloksen mahdollisimman vähällä työllä. Moni homma olisi jäänyt tekemättä, jos olisi ymmärtänyt heti alussa edessä olevan työmäärän.

    Ukkopekka

    Tuo murskain olisi kyllä ollut hyvä, jos sellainen olisi käytettävissä. Ainakin jos tienvarsilta katsoo, niin näyttää pääosin kuivuvan ja vesominen on oleellisesti vähäisempää. Se vaan kun on tullut tavaksi yrittää pärjätä omillaan, niin ei aina osaa kysellä apujakaan.

    Puuki

    Kaikkia pajujakaan ei kannata hävittää, varsinkaan myrkytyksillä.  Pajut on pölyttäjille elintärkeitä keväällä, kun ei ole muita niille sopivia kukallisia vielä kasvanut.  Myrkyt on huonoja niin pelloilla kuin metissäkin. Jos ei ole pölyttäjiä ei kohta ole syömistäkään, ei tule marjoja eikä paljon muutakaan apetta.

    Tolopainen

    Tuo on totta. Melkoinen pörinä kävi keväällä raidan ympärillä, kun kimalaiset lenteli kukinnoissa. Muualla ei vielä kukkivia kasveja näkynyt.

    Jätkä

    Jos pajua on ihan riesaksi asti ja pitäisi puuta saada kasvamaan, on edullisin keino tehdä joko ennen istutusta laikkukäsittely, taikka jos on jo istutettu, suojasuppilon kanssa viuhkasuuttimella taimen ympäristön käsittely. Noin metrin laikku riittää edistämään taimen kasvamista.

    jees h-valta

    Jos yksi kymmenestä olisi hiukan myrkyn lotraamista vastaan alkaa yksi onneton taas saman paskan melkein alusta.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 50)