Keskustelut Metsänomistus Päiväraha metsäalan toimihenkilöillä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
  • Päiväraha metsäalan toimihenkilöillä

    Miten päiväraha määräytyy, saanko päivärahan jos olen käynyt päivän aikana maastossa, palannut toimistolle pikaisesti ja käynyt uudestaan maastossa niin että aikaa on kulunut yhteensä yli 6 tuntia?

    Vai pitääkö minun olla yli 6 tuntia jossakin muualla, ettei toimistolla saisi edes käydä?

    Minusta hieman häilyviä nämä ehdot näissä asioissa.

    t. Aloitteleva metsämies

  • Gla Gla

    ylös

    vihreen koneen kuski

    Tietääkseni työmatkan pitää kestää yhtäjaksoisesti yli 10 tuntia,jotta saa päivärahaa. Puolipäivärahaankin vaaditaan yhjaksoista suoritusta,konttorilla norkoilu ei kelpaa. Työnantaja sen maksaa ja tulkitsee ehdot ja viimekädessä tietty verottaja. Verottajan kanssa kannattaa liikkua ”harmaalla” vyöhykkeellä. Kysy vaikka metallialan reissumiehiltä, 20-30000 mätkyt voi maksaa kahdessa erässä,odotamme suoritustanne kuun loppuun mennessä.T:VERO.fi

    Käenpiika Käenpiika

    En tiedä onko TES:ssä tarkemmin määritelty, mutta omalla työpaikallani asia on käsitelty niin, että matka ei katkea, jos käyt toimistolla hakemassa seuraavan kohteen kartan tai työvälineitä. Olisiko aikaraja 15-30 minuuttia? Kuitenkin käytännössä pikainen toimistovisiitti ei katkaise päivärahan saantia.

    Suosittelen kuitenkin kysymään tätä ylemmiltä tahoilta firmassa, ettei tule myöhemmin epäselvyyksiä.

    Ja asiahan on korjattu sillä, että otat aamulla jo kaiken tarvittavan mukaan…

    ChesterC

    Aamulla toimistolle, aamukahvit ja maastoon about 30-50km päähän, siellä tunti hommia ja takas toimistolle uudet kartat ja kaffet, lähtö uudelle kohteelle about samoille seuduille. Siinä mukavasti aika kuluu ja autossa on kiva kuunnella radio rockia ja päivärahat päälle.

    Jätkä

    Kyllä päivärahat jää saamatta, jos toimistolla käy päiväkahvilla. Leipärahankin kanssa on oltava riittävän kaukana toimistolta riittävän pitkään. osapäiväraha merkitsee jo yli kahdeksan tunnin matkaa ja etäisyys pitää olla kunnossa. kokopäiväraha tulee vasta yli 12 tunnista ja edelleenkin tuo matka pitää säilyttää toimistolta .

    Nämä siis Valtion säännöt ja ne on verottajan verovapaiksi hyväksymät ehdot, jotka pätevät kaikille.

    hatelo

    Oli se aikanaan nuorena miehenä mehtäalalla hienoa, kun sai kirjoitella kesäaikaan jatkuvasti tonnin matkalaskuja/kk. Vaikka palkka oli nykymittapuussa surkea niin päivärahojen kanssa poikamiehenä pärjäsi varsin mukavasti.

    Puuki

    Nii, ja reissuhommissa sai kokopäivärahan ja muistaakseni ruokarahankin.

    Jätkä

    Puuki. Muistat väärin!

    Puuki

    No kerropa sinä besserwisserinä miten se meni oikein .

    Jätkä

    Pienin korvaus on ollut Ateriakorvaus, jonka saamiseksi on oltava pois toimistolta riittävän kaukana ja – kauvan. Saa ruokailla kahvilassa, ravintolassa tai nauttia omista eväistä vaikka nuotiolla.

    Osapäiväraha edellyttää samaa, mutta päivä pois toimistolla pitää olla pidempi.

    Kokopäiväraha maksetaan, kun matkatyössä on aikaa kulunut jo niin paljon, että ylytyötuntejakin tulee useampia. Näiden päivärahojen päälle ei makset mitään muuta kuin matkakustannukset, sekä majoitus ( sisältää usein aamupalan).

    Jos käytetään omaa kulkuneuvoa, maksetaan siitä kilometrikorvaus.

    Kokopäivärahaan laskettu aika on jopa 26 tuntia (+Häntämiehen raha ). Mutta yleensä se katkeaa 24 tunnin välein.

    Säännöt on verovapaita päivärahoja varten, jos maksetaan enemmän, menee vero!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)