Keskustelut Metsänomistus Paikkatietoikkuna

  • Tämä aihe sisältää 28 vastausta, 15 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 vuotta, sitten vmt toimesta.
Esillä 8 vastausta, 21 - 28 (kaikkiaan 28)
  • Paikkatietoikkuna

    Teen historiakirjaa ”puuhamaastani” ja imuroin siihen ilmakuvia tuolta paikkatietoikkunasta. Ne onnistuin yhdistämään Ifolorin kuvakirjaohjelmalla tarkoituksenmukaisiksi aukeamiksi.

    Mukava oli myös katsella vuoden 2011 syksyllä otettua ilmakuvaa, jossa tarpeeksi suurennettuna näkyi vaikkapa äestäjän tekemät urat.

    Hyötyä saattaisi olla esimerkiksi rajapyykkien paikkojen etsimisissä, kun ilmakuvaan lisää kiinteistöjaotuksen, sillä kuvasta erottuvat yksittäiset puut ja pensaat.

    Ongelmaksi kuitenkin tuli se, ettei paperitulostus ollutkaan se, mitä näin tietokoneen ruudulla vaan joku ruutu kartalla ja pienemmässä mittakaavassa. Ifoloriakin varten piti tallentaa usempi ruutu, jotka sitten kirjan ohjelmalla onnistui kasaamaan. Varmaan joku tietokoneita paremmin hallitseva tietää ratkaisu, miten sen kuvanäkymän saisi suoraan tulostettua. Tai sitten ei se olekaan mahdollista.

    Joulupyhinä voi siis ainakin paremman puutteessa käydä laskemassa metsänsä puut koneen näytöltä.

    Hyvää joulua
    T
    Timppa

  • reservuaari-indeksi

    Karttapaikassa kuvausvuoden pystyy päättelemään aika hyvin indeksistä.

    Oikean marginaalin Maanmittauslaitos-palkki auki.
    Usein kysytyt kysymykset.
    Kartat ja kartta-aineistot.
    Miksi ilmakuvien kuvausvuosi ei ole näkyvissä?

    V: ”Karttapaikalla näytetään aina uusinta ilmakuvaa. Ilmakuvat tulevat palveluun WMTS-rajapinnan kautta. Rajapinta ei mahdollista sitä, että tieto kuvausvuodesta kulkisi kuvan mukana. Ilmakuvausvuodet voi selvittää indeksistä. ”

    Tuossa näkymässä kun napsuttelee (ensin zoomaa) vasemmasta reunasta eri vaihtoehtoja niin näkee milloin on mitäkin tehty.

    Niko

     

    A.Jalkanen

    Paikkatietoikkunassa voi tosiaan katella vaikka sitä missä on paljon puuta, kohdassa Maanpeite > Latvusmalli uusin / Tilavuus puusto yhteensä. Saattaa löytyä vaikka hyviä retkikohteita tai tietoa missä on itellä hakattavaa.

    puunhalaaja: mistä sen puun pituuden näkee?

    Lisäksi paljon muuta mielenkiintoista, kuten Maanpeite > Hirvieläinvahinkokorvausten hakemukset ja päätökset. Ne näkyvät parhaiten kun valitsee taustakartaksi ”Taustakartta”. Näkyy olevan vanhatkin alueet siellä digitoituina joten tietoa pitäisi tarkentaa niin että siitä saisi esille vain uusimmat vahingot?

    http://kartta.paikkatietoikkuna.fi/?lang=fi

    puunhalaaja

    Anneli, etsit punaisimpana hohtavan latvuksen ja klikkaat sitä, niin se näyttää puun korkeuden.

    A.Jalkanen

    Ahaa, tänks! No ei pääse kehumaan: mäntysäästöpuu 29 metriä pitkä.

    puunhalaaja

    No voitit kyllä mut. Hikinen 27 metriä. Puolen kilsan päässä naapurilla näyttää olevan yli 35 metrin kuusia, ja mäntyjäkin yli 32 metriä.

    A.Jalkanen

    Epäilen että pituusestimaatti saattaa olla vähän yläkanttiin tuossa ohjelmistossa.

    rööri roope

    Aika punaselta näyttää Puhoksen lehtikuusikon kohdalla.Taisi näyttää 40 metriä paikon.

    vmt

    Jyrkät maastonmuodot varmaan ainakin tekee jotain heittoa tuohon. 39 m pituiseksi mitattu puu rinteen juurella näkyy latvusmallissa alle 32 m korkuisena. Ei varmaan niin vanha sentään ole tuo keilaus, että tuollainen kasvu olisi ehtinyt tapahtua..

Esillä 8 vastausta, 21 - 28 (kaikkiaan 28)