Keskustelut Puukauppa Pääomatulojen veron kiristys

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Pääomatulojen veron kiristys

    Ensi vuonna pääomatulojen ylittäessä 30 000 euroa, vero ylimenevästä osasta on 34 prosenttia. Eli kun pääomavero on normaalisti 30% on tuon 30000 euron ylittävän osan vero 4 % korkeampi. Tämä aiheuttaa kyllä jo verosuunnittelua, neljä prosenttia esim. 10000 euron osalta on jo 400 euroa. Iso kauppasumma vuoden lopulla kannattaa pyytää puoliksi seuraavan vuoden puolelle.

    Jos puun hinta on stabiili, tämä aiheuttaa kyllä myös sen että suuri päätehakkuu leimikko kannattaa pilkkoa osiin. Vai kannattaako. Ainakin eri tilojen isot leimikot kannattaa myydä eri vuosina.

  • Korpituvan Taneli

    Täytyy myösmuistaa että kyse on nettosumman verosta eli myös kulujen ajoituksella voi jotain tehdä.
    Mielestäni kauppoja ei kannata pilkkoa, voihan sitä jakaa vaikka kolmelle vuodelle, jos kauppa on tehty vähänkään aikaisemmin. Ensin käsiraha ja sitten lopputilitys kahdelle seuraavalle vuodelle.
    Käytettävissä on myös menovaraus se on toki turhan pieni. Ja jos on vuosia joista tulisi alijäämän hyvitystä, niin siitähän voi kieltäytyä ja ottaa se tappiona ja sitten myyntivuonna käyttää hyväksi.

    Meikäläisellä ei ole ongelmaa, vielä tuonkaan rajan kanssa, ei kovin paljon tarvitse vielä jakaa.
    Isommilla metsänomistajilla ei sitten enää jakokaan auta. Kohtuu suuri on sitten metsätalous jos joka vuosi nettotulo on yli 30 000. Onhan niitäkin, jotka elävät pelkällä metsätaloudella.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    pihkatappi

    Onhan tässä veropaketissa tullut myös myyntitappioiden vähennysoikeuden laajennus. Eli jatkossa myyntitappiot voi vähentää vaikkapa puunmyynti tuloista. Tuotakin voi sitten käyttää vaikkapa myymällä tappiolla osakkeita, että saa nettotulon alle 30000 euron. Näin on kokoomus-keskusta hallitus lisännyt verokikkailun mahdollisuuksia, vaikka verotustajouduttiin kiristämään, jotenkinhan niitä äänestäjiä on yritettävä miellytettää.

    metsänvartija

    MV;n mielipide; myy 03 ja 04 ja muunkin ”roinan” pois ja elelee niillä rahoilla tappiota metsässä tehden.02 itselle polttopuuksi.

    Sthil 193 ja pikku traktori, siinä kalusto.

    RIsusavottaa ja säästämistä.

    Pete

    On pelkästään kohtuullista, että luovutusvoiton tappion voi vähentää muistakin pääomatuloista kuin luovutusvoitosta. Näin olisi pitänyt olla aina. Luovutusvoiton verotus ylipäätään on hyvin epäoikeudenmukaista ainakin tavallisten tallaajien kiinteistö ja osakehuoneistoluovutuksissa. Siiinähän verotetään inflaatiota. Hankintameno-olettama 40% yli 10v omistusajan jälkeen on aivan liian pieni.

    pihkatappi

    Minulle tämä veromuutos sopii myös. Luovutusappioita on 10000 euroa viime vuodelta ja nyt ne voi sitten hyödyntää ilman osakekikkailua puukauppatuloista.

    Raivaaja

    Jos oikein ymmärsin niin vanhoja luovutustappiota ei voi vähentää esim. puunmyyntituloista. Luovutustappiot jotka syntyy ensi vuoden alusta lähtien olisivat vähennysoikeuden piirissä. Joten jos nyt olisi osaketappiota niin ne kannattaa realisoida vasta ensi vuoden alussa.

    pihkatappi

    Olet oikeassa vuonna 2016 alkaen syntyneet luovutustappiot saa vasta vähentää kaikista pääomatuloista.

    Eli mulla säilyy tuo kiusallinen luovutustappio sitten omaisuuden myyntivoittoon asti, tai jää käyttämättä. Siinähän menisi 3000 euroa kankkulan kaivoon, jos tuo tappio jäisi käyttämättä.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)