Keskustelut Metsänhoito Otso verovelat/Alan tulevaisuus

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 81)
  • Otso verovelat/Alan tulevaisuus

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1469226

    Kyseisen artikkelin luettua heräsi mieleen, että mikähän mahtaa olla kyseisen alan (tie/ojitus) tulevaisuus jatkossa? Onko kyseessä vaan yksittäisen yrityksen taloudelliset ongelmat vai kertooko tämä jotakin koko toimialasta?

    Näin maalaisjärjellä ajateltuna tulevaisuus ei Otsolla eikä muillakaan (mhy, muut metsäpalveluyrittäjät) ole kovin ruusuinen. Tuet tulevat Metsäkeskukselta jälkijättöisesti (jutun perusteella) ja syrjäseutujen tienkäyttäjät ja metsiensä hoitajat vähenevät luonnollisesti. Kellä on enää tulevaisuudessa näillä puun hinnoilla varaa/intoa laittaa satasia tai tuhansia euroja kyseisiin hankkeisiin. Osalla varmaankin on, mutta uskallan väittää, että vaikeemmaksi menee!

     

     

  • A.Jalkanen

    Tulevaisuus? Kyllä ojia varmaan perataan ja teitä pidetään kunnossa edelleenkin. Soiden ennallistamisessakin jonkin verran töitä. Toisessa ketjussa toin esiin, että tuhkalannoitus tuottaa usein enemmän puuta kuin kunnostusojitus (Sompa-hanke). Mökkiläiset tulevat mukaan maksajiksi. Tieisännöinti eli kokonaishoitopaketti olisi monelle etiäiselle (etämetsänomistajalle) mieluinen.

    Goofy

    Kyllä metsäalalla töitä riittää. Kuten AJ mainitsitkin, niin tuhkalannoitus on oikeastaan minimitekijä suometsien kasvatukselle, varsinkin pohjoisemmassa.

    Useat alueet on turhaan kunnostusojitettu, kun ravinnetalousepätasapaino muuttaa alueet hiljalleen kitumaaksi.

    Tulevassa METKAssa, ei tueta(?) kannattamatonta, ympäristö ja ilmasto-ongelmia aiheuttavaa ojankaivuuta. Sen sijaan siirrytään järkevään valtion varojen käyttöön vesiensuojelussa.

    Metsäteiden verkosto tullaan pitämään kunnossa tavalla tai toisella myös tulevaisuudessa, on metsä sen verran merkittävä verotulojen lähde myös tulevaisuudessakin.

    mehtäukko

    Goofyn 12:23 kannalla just. Niin siinä kävi.

    Jos esim. myhistys jatkaisi, se pitäisi tapahtua sen talon ohjesäännön puitteissa.Ammattilaisia tarvittaessa lisää vain tarvittava määrä, jotka pystyvät monenlaiseen hommaan.

    Ola_Pallonivel

    Alan tulevaisuus on kehno. Taas uusi epäilys kartellista, mutta ei liity tähän mitenkään. Mutta kertoo ehkä siitä että jos alalla aikoo tehdä rahaa, vaatii se kartellin. 🙂

     

    Goofy

    Kolmen sellufirman yhteinen liikevoitto on 8,555 miljardia euroa kolmelta viimeiseltä tilikaudelta. En ehtinyt laskea, paljonko sahojen, mutta ne maksavat kuitenkin 2/3 osaa maanomistajien kantorahatuloista. Taitaa jäädä murto-osiin tästä. Eli lyhykäisyydessään voitanee todeta, että kolmea on helpompi hallita kuin kymmeniä.

    mettämiäs

    ”Jaa , minulla tuo toimi ihan hyvin, kun en antanut viedä puita pois tienvarresta ennen kuin oli se puuerä maksettu tilille”

    Niin eli ratkaisevaa ei ollutkaan omistusoikeuden siirtyminen maksettaessa vaan se, ettei puita ollut kuljetettu sahalle. Konkurssin iskiessä laitoksella olevat maksamattomat tavarat kuuluvat käytännössä aina pesälle, toimittaja ei niitä takaisin saa.

    mehtäukko

    ”…Nyt ei ole aika miettiä miksi näin kävi, vaan energia suunnattava siihen, kuinka jatketaan tästä nopeasti eteenpäin”, Borgman toteaa…” Noin siis Meton mies Otson sekasorrosta..

    ”Nyt ei ole aika miettiä..”  Kyllähän asia on juuri niin päin, että käsijarru päälle ja syyt on saatava selville mistä mikin johtuu.

    ”Nopeasti eteenpäin…” kuvastaa silmien ummistamiselta tosi-asioilta jotka aiheuttivat töplöstä töplöksen jälkeen. Niin ei voi mikään jatkua.

     

    Puuki

    ”Omistusoikeus siirtyy maksettaessa ” . Se on juuri merkittävä lause koska siitä riippuu milloin puut on ostajan omaisuutta ja millloin ei.   Ennen maksua ei voi puita ostaja siirtää minnekään tienvarresta .   Ne on ja pysyy mo:n omistuksessa.     Yleisin tapa puiden omistajan vaihdoksessa on  ”siirtyy kaadettaessa”. Silloin on myyjä yleensä heikoilla , jos tule konkurssi ostajalle.        Ennen on ollut  mahdollista laittaa jo myydyt puut hukkaamiskieltoon vallesmannin määräyksellä ;  Kuulemma on ukkinikin joskus aikoinaan joutunut (päässyt) hakemaan  semmosia puita rautatieasemalta välivarastolta takaisin.

    Sahojen kustannusrakenne on varmaan ihan erilainen kuin sellu/kartonkitehtaiden.  Onhan ne kuitupuut silti hyvin  halpaa raaka-ainetta arvonlisäänsä verrattuna Suomessa vaikka esim. Nalle sepittäisi mitä tahansa tarinaa muka kalliista raaka-aineesta.   Pitkäkuituista havukuitupuuta  jota tarvitaan moneen käyttöön , ei saa etelän maiden metsistä.

    Sahatukkien laatu on Suomessa keskimäärin paljon parempi kuin  esim. Venäjän puolella josta tukkiakin jonkin verran tuodaan.  (asiasta kiinnostuneet voi lukea esim. E.Verkasalon ym. tutkimuksista Metlan ajoilta) .    Tukkien laadulla on paljon vaikutusta mm. saantoon, arvonlisään  ja loppukäyttöön , varsinkin jos laatua  osattaisiin hyödyntää entistä paremmin.  Sillä on vaikutusta myös mm. vanerin ja kertopuun/liimapuun  lujuusominaisuuksiin.   Laatu luultavasti heikkenee  ajan mittaan koska arvonlisästä ei palkita metsäpäässä yl.  mitenkään eikä  kukaan halua tehdä ilmaista työtä esim. lisäämällä kuluja pidentämällä kasvatusaikoja .

    Ehkä Otso tai joku muu toimija voisi perustaa ”uuden Metsäliiton” joka hankkisi ja markkinoisi arvokkaampia tukkilaatuja sinne missä niitä osataan arvostaa paremmin kuin useimmissa tapauksissa nykyään Suomessa.  Sekään ei tietysti onnistu, jos kaupan mahdollistajat eli tuottajat jätetään loppupeleissä maksajaksi eikä suurimmaksi edun saajaksi.

    Teufelin Zumi

    Tämä otson kohtalo oli tiedossa valveutuneelle kuluttajalle jo aikapäiviä sitten. Seuraavaksi odottelemme mhy:n pyllähdystä. Nykyisin kun kemerat tahtoo mennä täysin ja vähän ylikin tuottamattomaan työnjohtoon. Jäsenmaksulla taas tuetaan mtk:n onnettomia sijoituksia ja eliittielämää.

    mehtäukko

    Mikä yhtäläisyys oli Puukin lotringissa kommentoida Meton viisauteen sahapölkkyjen hinnanmuodostuksella???

    Zcumin kommentti harvinaisen totta.

     

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 81)