Keskustelut Metsänomistus Osuuspääoma.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 39)
  • Osuuspääoma.

    Jokohan on viimeinen aika nostaa osuuspääomat metsäyhtiöstä, jos meinaa jotain saada. Tuntuu tulokset niiaavan ja kurssit rommaavan?

  • Apli

    Kurki esitti hyvän kysymyksen, samoin Sikari, oma ajatus on että sellun hinnat laskee eikä talous maailmalla vedä jotenka myös sahauksella on vaikeaa jatkossa, ruotsalaisilla on valuutta etu ja se vain korostuu näinä aikoina vaikka eivät edes heidän metsäyhtiöt ole tehneet kovinkaan kummoisia tuloksia viime aikoina. Oma arvio puun hinnoista jatkossa on laskua ei nousua, voi tulla reipastakin laskua, mutta aika näyttää.. Metsäliitolla on isot investoinnit, sellutehtaat ja rauman saha, ja nyt vielä äänekosken kertopuutehdas +muut, heille varsinkin nousseet puun hinnat on myrkkyä jos lopputuotteiden hinnat maailmalla putoaa jyrkästi..

    Metsäkupsa

    Näinhän se homma taitaa mennä kuten Tolopainen Metsä Fiberin kurssista kirjoittaa. Metsäliitto on jo pitemmän aikaan ostanut osakkeita, joten siihen nähden kuvaan sopii erittäin huono osavuosikatsaus. Metsäteollisuudelle Suomi ei ole tällä menolla kovin houkutteleva, poliittisilla lakoilla on toimintaympäristön vakaus tuhottu. UPM on jo toimintansa pääosan jo maailmalle keskittänyt, Metsäliitto taasen on täällä kotomaassa haasteiden edessä jatkossa. Täällä ei ole tällä menolla oikein mitään kilpailuetuja, ellei meno muutu.

    Kurki

    Linkki: https://www.logistiikanmaailma.fi/kauppa-tullaus/yhteisokauppa-eli-sisakauppa/arvonlisaverojarjestelma/

    Tarkoitin, että metsäteollisuusyritys Suomessa maksaa suomalaisen alvin 25,5 % suomalaiselle puun myyjälle ja Saksassa saksalaisen alvin 16% sakasalaiselle puun myyjälle. Siinä 10% ero Saksan hyväksi.

    Linkin mukaan alv-käytäntö sisämarkkinoilla olisi samalaista kuin Suomen sisällä tapahtuvassa kaupassa eli ostaja tilittää alvin myyjälle. Tästä joudun muuttamaan käsityksiäni.

    EU:n ulkopuolelle myytäessä esim Kiinaan suomalainen viejä ei saa alvia, joten 25,5% näiltä osin jää kustannukseksi.

     

    Puuki

    Ennen se oli helppoa yhtiöille, kun alv oli vähennetty kantohinnasta kuitupuukaupoissa.  Nyt markkinatalouden palattua myös pienempi puu kustantaa normaalisti.  Mutta se on ihan oikein, että puunkasvattajat saa  oikean hinnan puistaan.  Metsäyhtiöt saikin pitkään kerättyä voittoja liikaa, joita sitten piti sijoittaa huonosti esim. USA:n sellutehtaisiin.

    Puu Hastelija

    En enää lainkaan ihmettele, miten toiset palstalla tienaavat ALV palautuksilla.

    Ei edes se hämmästytä, että nyt vientiyhtöt maksavat omasta pussistaan korkean ALV metsänomistajille kärsien tästä merkittät tappiot.

    Sekään ei enää kummastuta, että Saksassa yleinen ALV onkin 16%

    Ammatti Raivooja

    Ne oli paperitehtaat, consolidatet papers. Oho, eikai näin pienestä ole vielä 2007-2008 tunnelmat? Silloinkin oli sukulaismies ihan kusi sukassa myykää, myykää, MYYKÄÄ! Kannattaako tankata metsäboard osakkeita kun hinta menee taas 0,2e? Mitä teet hädän hetkellä? Lietso paniikkia.

    mehtäukko

    Kun koivun kysyntä ja hinta laahasi, hätäisimmät neuvoi irtaantumaan kokonaan puulajista!

    Samaa höyräkkää.

    Puuki

    Maltillinen nousu jatkuu, sanoo metsäyhtiöt (ML uutiset).  Joka vuosi ei voi olla huippuvuosi.

    Kalle Kehveli

    Saksan alvi on ollut 19%, nyt 16%. Suomessa vain kuluttajaa kurjistetaan.

    mehtäukko

    Niin mitkä hallitukset ovat ylettömään velkaantumiseen ajaneet, ja jotkut punikit  edelleen yllyttävät? Korkokulut jo toista miljardia/v.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 39)