Keskustelut Puukauppa Ostomies on täysin tarpeeton

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 46)
  • Ostomies on täysin tarpeeton

    Mihin maetsäfirmat tarvitsevat ostomiehiä? Puukauppahan käy niin, että ilmoitamme meillä olevan puuta tarjolla.

    Voisi olla sellainen valtiollinen puutilausten vastanottokeskus, johon ilmoitamme täällä olevan puuta – jos kiinnostaa!

    Metsäyhtiöt säästäisivät miljoonia palkkakuluissa!

    Ja eikös tämä sähköinen järjestelmä toimi jo näin, että ilmoitamme täällä puuta olevan – jos kiinnostaa?

    Muuten. Miten tämä sähköinen puukauppa oikeasti toimii?

    Onko ostomies ollut sinuun yhteydessä? Minuun ei, vaikka puuta olisi ja vieläpä hoidetut tienvarsimetsät.

    Vanhempani omistivat n.40-vuotta 180 ha metsää. Koko omistushistorian aikana yksikään firma ei kysynyt ostaakseen puuta. Hattukourassa piti isäukonkin mennä puitaan tarjoamaan.

    Sitten sai tarjouksena kartellihinnan omistamastaa puulaakista!

    MHY:n kaveri teki poikkeuksen ja tarjosi hankintapalveluaan, mutta ei siis varsinaista puukauppaa. MHY eimyöskään ko. aikana tarjonnut hoito tms. palveluitaan!

  • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Ei tosiaankaan pois sukeminen ole mitenkään tarpeellista, ei ainakaan tässä vaiheessa.
    Pitää vain muistaa että arvostellaan mieluummin vain toisen kirjoittamia mielipiteitä. Kovin arveluttavaa on lähteä tekemään tuntemattomista ihmisistä jotain kyvykkyysarvioita, elleivät ne suoraan perustu asianomaisen kirjoituksiin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Jätkä

    Taneli on oikeassa.

    Toivottavasti toi öykkäri suljetaan pois tältä sivustolta.

    Lähetetty: 2 h, 36 min sitten
    Lähettäjä: metsänvartija

    Vieläkin naurattaa se halkosavotta…

    Tolopainen Tolopainen

    Hankitakaupat voisi aivan hyvin hoitaa sähköisesti. Kuten ne hoituvatkin, turha ostomiehen on pinon vieressä käydä lappuja tuomassa, ei puutavara nykyisin enää ketään kiinnosta.
    Metsäyhtiöt eivät tee yhtään pystykauppaa ilman, että ostomies ei kävisi maastossa, alkaa tuokin olla melko turhaa, kun ilmakuvista näkee alueen paremmin kuin maastosta. Puunmyyntitieto voisi mennä sähköisesti suoraan urakoitsijalle, joka kävisi maastossa, jos katsoo sen tarpeelliseksi. Puun hintataso on niin heikko, että ei noissa puukaupoissa ole yhtiön kannalta mitään riskiä ainakaan kuitupuun osalta, jos raaka-aine on kymmenen prosenttia kustannuksista, yhtiöt maksavat osinkojakin enemmän kuin raaka-aineesta.
    Kun viimeaikoina olen ajellu kymmeniä kilometrejä metsäautoteita, ei siellä paljon hakkuutoimintaa havaitse, pari motoa tuhansien metsähehtaarien alueella. Yhtiöiden puuvarastot ovat hyvän viimetalven jäljiltä täynnä, ostoilla ei ole kiirettä. Miksi nuokaan koneet ovat pilaamassa maastoa roudattomana aikana, kun talvi on tulossa, järjettömiä omistajia, jotka päästävät raskaat koneet metsiinsä tähän aikaan vuodesta.
    Metsänomistajat eivät ilmeisesti osaa hyödyntää metsään.fi palvelua, sieltä voi myyntiin tarjota kohteita laittamalla rastin ruutuun, ei voisi enää helpompaa olla. Minulle on toisaalta aivan sama kuinka monta puunostomiestä yhtiöillä on, niitä on kuitenkin vähemmän kuin aiemmin ja he ovat paljon tiukemassa kontrollissa kuin enenen eism. Metsäsliitto ei anna ostaa hankintapuuta kuin jäseniltään, onkohan tuokaan ihan laillista.

    Apli

    Hyvää keskustelua… Kyllä minusta ostomiehiä/naisia vielä tarvitaan ja uskon että ne säilyy vielä tulevaisuudessakin… Minusta ainakin on kivaa tavata heitä, kysellä alan kuulumisia, tehdä puukauppaa yhdessä, kyllä moni asia vaan hoituu paremmin kasvotusten kun netissä. Ostomiehillä on nykyään niin isot alueet että ei siinä paljon jouda soitella metsänomistajille.

    Rane

    On laillista.Puukaupassa osapuolet saavat vapaasti valita toisensa.
    Hankintakauppahan on ostomiehelle kaikista helpointa kauppaa.Toimistolla tehdään hankintasopimus,jossa sovitaan määrä ja milloinka on tien varressa.Ostomiehelle annetaan kartta pinon paikasta ja hankintamyyjälle annetaan pinoihin laitettavat laput.
    Ostomiehen ei tarvitse nostaa persettä tuolista kuin tervehtimisen ajaksi.Jos homman hoitaa postin ja sähköpostin välityksellä niin ei tarvitse nousta tuolista ollenkaan.
    Muutenkin näyttää siltä että hankintamyyjä nivotaan tiukemmin osaksi puunkorjuuorganisaatiota.Viimeisin kauppa on että nyt marraskuun aikana on tehtävä 200 mottia tienvarteen ja seuraaville sitten uusi kauppa.

    Tolopainen Tolopainen

    Eihän se ole vapaata valintaa, että pitää olla jäsen, että ostetaan puuta. Ei kaupoissakaan ole porttivahteja ovilla kysymässä jäsenkortteja, tavaraa myydään kaikille, joilla on rahaa. Metsäliitto maksaa jäsenilleen kuitenkin niin huonosti, että monia patistetaan eroamaan, kun eivät tarjousten perusteella myy puitaan heille vaan muille ostajille ja jäsenmaksutkin jäävät maksamatta. Jotkut haluavat, että maksut kertyisivät puunmyyntitulosta, eikä tarvitsisi käyttää muualta saatuja rahoja jäsenmaksuihin.
    Vaikea noita hankintakauppoja olisi tehdä, kun ei ole suurilla yhtiöillä edes ostohintoja vielä määritelty eikä ostohaluja tunnu olevan kuin kesäkorjuukelpoisille pystyleimikoille.

    Jätkä

    Ostomies tekee paljon muutakin kuin vain ostaa. Maastokäynnin aikana hahmottuu leimikko ja sen maasto, varastopaikat, rajat ja ojat.

    Pätevä ostomies valitsee korjuumenetelmät ja – ketjut, ajankohdan, milloin hakataan ja milloin sopiva kalusto on tulossa.

    savo'ttamies savo’ttamies

    Jätkän mielikuvissa puulle ei ole kuin yksi kauppamuoto..pystykauppa……”Ostomies miettii millä kalustolla hakataan ja voiko kesällä”
    Siksi hermostuu noista kirjoituksista, joissa ollaa vähänkin samoilla ajatuksilla LV.n kanssa

    Jätkä

    Kyllä Lauri-Vaarin puut jäävät kannolle, jos ei ole ostomiehiä.

    Burl

    Kyllä niitä ostomiehiä tarvitaan niin kauan, kun keskivertometsänomistajalla ei ole ostomiehen osaamista leimikkosuunnittelussa ym. Lisäksi siihen ”ostomiehen” tehtäväkenttään kuuluu paljon muutakin, kuin tarjousten teko ja kauppakirjojen ja mittaustodistusten allekirjoittaminen.

    Itse olen tähdännyt vahvasti kohti ”puuntuottajamaista” roolia. Mhy:n jäsenyys kävi aikanaan tarpeettomaksi. Leimikoiden tekoon on työkalut ATK:lla ja nauhoitukset ym. kenttätyö onnistuu varmasti itseltäni hyvin; parhaitenhan itse omat tilani tunnen.

    Ostomiehen rooli on näin ollen kaventunut puukaupoissani. On olemassa viitteitä, että tämä näkyy myös puun hinnassa. Säästää aikaa ja vaivaa, kun tarjoamani leimikko ei välttämättä edellytä montaa maastokäyntiä ja luottamus mm. esittämiini leimikon korjuuolosuhteisiin on vahva (esim. ennakkoraivaus on tarvittaessa tehty, jos niin sanon).

    Jees h-valta edustaa toisen sortin puuntuottajaa, joka säästää omia vaivojaan ja ulkoistaa asiantuntijatyötä muille. Varmasti monen kohdalla kannattava toimintatapa tämäkin.

    Edit: metsänomistaja on puukaupoissa myyjä ja puunjalostusteollisuus asiakas. Eivät teleoperaattorit tai sähköyhtiötkään marmata siitä, että asiakkaat olisivat passiivisia kauppakumppaneita.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 46)