Keskustelut Metsänhoito Optimismia metsäalalle

Esillä 4 vastausta, 181 - 184 (kaikkiaan 184)
  • Optimismia metsäalalle

    Merkitty: 

    Tälläkin palstalla valitellaan monesti varsin pienistä ongelmista.  Ajatelkaa kuitenkin tulevaisuutta.  Puupohjaisilla tuotteilla tulee olemaan jatkossa entixstä enemmän kysyntää.

    Kilpailijamailla on ongelmia.  Keski-Euroopan kuusikot tuhoaa kirjanpainaja.  Kanadan ja Vanäjän metsiä palaa jatkuvasti joka vuosi valtavia pinta-aloja.  Eikä niiden uudistamisista huolehdita.  Ruotsin metsien hakkuut ovat jo kestävyyden äärirajoilla.  Siellä on massiiviset hirvituhot.  Kanadassa ja Venäjällä on ongelmina puuttuva tieverkosto.  Ruotsissakin se on harvempi kuin Suomessa, mikä haittaa myös metsäpalojen sammuttamista.

    Suomessa on maailman tihein metsätieverkosto.  Meillä on tehokkaita tuotantolaitoksia ympäri maata, joten kuljetuskustannukset ovat kohtuulliset.  Metsänhoitotyöt ovat tehokkaita, koska metsureiden ei tarvitse kulkea jalan pitkiä matkoja.  Jos millään niin Suomen metsätaloudella on loistavat mahdollisuudet tulevaisuudessa.

    Meidän pitää hyödyntää tätä etsikkoaikaamme.  Hoitaa metsiämme niin, että ne kasvavat entistä paremmin.  Lopetettava turhanpäiväinen pihistely hoitotöissä.  Panostettava entistä parempaan kasvuun.  Tämähän onnistuu vain jaksollisella kasvatuksella.   Siis jaettava oikeaa tietoa metsänomistajille.  Meidän jokaisen pitää huomata, että olemme vastuussa tuleville sukupolville siitä mitä teimme tai jätimme tekemättä.   Pyrittävä luomaan positiivista ilmapiiriä metsiimme.

  • mehtäukko

    Tarkoitan osaltani, että perusmetsäteollisuus ja metsätalous on tietenkin selkäranka. Muu hössötys puiden halailuineen ja muine revotulien tuijotuksineen ovat ja olkoot reseptillä. Jos pohjoisen poro-ajelu lyö leiville ja kaikki ovat tyytyväisiä, mikäpä siinä.

    Puuki

    Lasketaanko luontomatkailuun vai mihin, mutta esim. Saariston rengastie on myös varsin suosittu pyöräilyreitti kesäisin. Se varmasti vaikuttaa alueen majoitus ja ravintolapalveluelinkeinoon. Mutta ehkä kaikella tällä ei ole merkitystä, antaa kuihtua pois. Varmaan sellutehdas sen kompensoi. Ei vaan taida saada ympäristölupaa sellutehdas tuonne, kun ei järvi-Suomeenkaan saanut.

    Voihan ne luontomatkailu ja metsäteollisuus toimia molemmat . Ei yksistään luontomatkailu riitä turvaamaan talouspuolta.  Ei juuri kukaan luontoretkiä tee hoitamattomiin ja pusikoituneisiin kasvatusmetsiin, niissä ei ole edes marjoja poimittaviksi.   Ne ei kelpaa siihen käyttöön; pitää olla vähän avarampia alueita ja kulkukelpoisia metsiä, vesistöjä ym. sopivampaa ympäristöä.

    Paltamon tehtaan ympäristöluvasta valituksen jälkeen ei ole tietysti varmuutta meneekö läpi. Mutta luulisi paremman tilanteen sillä olevan vesien suojelun kannalta kuin oli  isomman Järvi-Suomen tehtaan tilanne.   Kajaanissa samaan vesistöön paljon enemmän päästöjä tuoneen alunperin Kaj.Oy:n tehdas on lopetettu aikoja sitten.  Etelämpänä Keski-Suomessa taisi olla pienehkö vesistöreitti tehtaan lähellä  ja ennestään sen lähistöllä on jo metsäteollisuutta.  Nykytekniikalla päästöt on suht. pieniä Suomessa jo ympäristöarvioinnin etukäteisvaatimusten takia.

     

    Timppa

     Etelämpänä Keski-Suomessa taisi olla pienehkö vesistöreitti tehtaan lähellä  ja ennestään sen lähistöllä on jo metsäteollisuutta. 

    Leppävesi Äänekosken ja Päijänteen välissä.  Pinta-ala 63,6 km2 kun Oulujärvi on 897 km2.  Leppäveden vesimäärä 0,6 km3 kun Oulujärven 6,7 km3.

    Visakallo Visakallo

    Matkailuala on kärsinyt todella rajusti koroa-ajasta:

    https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006586055.html

Esillä 4 vastausta, 181 - 184 (kaikkiaan 184)