Keskustelut Metsänhoito Oppisopimuksella metsuriksi

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 80)
  • Oppisopimuksella metsuriksi

    Olen tutkinut tässä aihetta, olen kiinnostunut metsäalan ammattitutkinnosta Hyriassa, oppisopparilla toteutettuna. Kannattaako?

    Onko täällä tutkinnon käyneitä, miten käytännössä tapahtuu jos aloittaa nollasta. Ensin koulujakso, sitten työpaikalle (jos semmoisen löytää)?

    Mietin vain, kenellä metsäalan yrittäjällä on aikaa (rahaa) opettaa ihan noviisia tyyppiä siellä metsässä.

  • Jätkä

    Metsätyö on kuitenkin työtä, josta maksetaan sen mukaan, paljonko tulee tulosta ja työn laatu pitää olla mielellään kiitettävää, tai ainakin hyvää. Opetteluvaiheessa pitää omaksua joka työlajissa se, mitä tehdään, miksi tehdään ja miten tehdään. Ja siinä järjestyksessä.

    Aluksi pitää keskittyä laatuun ja kun se on kunnossa, määrään. Jos joku Tollo istuttaa 3000 tainta kuudessa tunnissa, on metsäään isketty kolmetuhatta tainta kuolemaan.

    Meillä on ollut sellaisia metsäkonekuskeiksi opiskelevia, jotka ovat tulleet työharjoittelusta ”maitojunalla” takaisin. Heille ei ole voitu lopuksikaan antaa muunlaista todistusta kuin se, jossa todetaan, että on saanut opetusta sen  ja sen verran.

    Sahatöissä tulee erot eri oppilaiden välillä hyvin nopeasti esille. Vanha sanonta on, että ”Työhaluja ei voi opettaa”.  Esim normaali ensiharvennus on työlaji, jossa ripeäliikkeinen ja työhaluinen henkilö tekee sekä määrää, että laatua kiitettävällä tavalla, jos on oppinut taidon.

    oppilas

    Tolopainen.

    Nuoren?mistä tiedät olenko nuori, mies vai nainen? Mitä alaa teen nyt yrittäjänä? Haluaako kaikki olla ihmisten kanssa tekemisissä joka päivä työssä? Pöh. Ite tavoittelen tässä itsenäistä ja yksinäistä työtä oman työn vastapainoksi.:)

     

     

    MIISU4F

    Oppilas, sinulla jo hyvin jalka oven välissä! Toivottavasti saat rohkaisua ja neuvoja muualtakin, kuin tältä palstalta..

    Mörri, hyvä, että kokemusasiantuntija kertoo! Se on parhautta!

    Uutiset osastolla on tuo uutinen kahden sisaren ja kolmannen naisen yhteisyrityksestä! Jos ja KUN naisista on tähän, niin on sitten kaikista! Oli sukupuoli tai ei.

    Hahhaa…minäkin olin 32v *nuori* (kolmen lapsen kotiäiti) kun sain tämän työpaikkani metsurina =D ( niin 29 v menin koulutukseen)  15 kesää metsätyötä takana. Kyl tää tästä.

    Minä taas tahdon olla vain palkoillinen. Metsää en ole koskaan halunnut omistaa, enkä omista: perintömetsä myytiin samoin tein.

    Nimike  metsuri voisi muuttaa : Suomen hiilinielujen ylläpitäjä/kunnostaja..

    oppilas

    Näinpä 🙂

    oppilas

    Miisu!

    Kiitos. Hyviä ajatuksia sain täältäkin ja toki olen ollut myös oppilaitokseen yhteydessä ja haravoinut netin ja työpaikkakin jo mielessä, mut siihen en oo ollu yhteydessä vielä. Törmäsin tähän ja ajattelin kysellä myös täältä 🙂

    Mietin opiskelun yhdistämistä omaan työhöni, siksi oppisopimus olisi itselle paras vaihtoehto. Tämä työni tulee olemaan talvet läsnä, joten toimeentulosta ei ole huolta.

    Olen nuorehko kunniahimoinen urheilijanainen ja tärkeitä juttuja mulle jatkossa on, että olen itse puikoissa ja ”vapaa”, eli jatkaisin yrittäjyyttä, kunhan olen ensin opiskellut, oppinut alaa palkallisena tm, sitä ei tiedä millaiseksi se polku muodostuu.

    oppilas

    Näinpä, nuohan on metsän perusasioita nuo lopuksi mainitsemasi. ??

    metsänkasvattaja

    ainakin  kaksi luonteenpiirrettä pitää   metsurilla  olla  1.  sitkeyttä  työskennellä  huonoissa  oloissa 2.   kiinnostusta  alaan    ja   kehittyä   siinä  oppien   eri  työtavat

    Visakallo

    Yksi, eikä yhtään vähäinenkään myönteinen asia on nykyajan metsätyöasut. Ero entisiin huima. Niin huonoa keliä ei olekaan, etteikö nyt vaatteiden suhteen pärjäisi.

    Kumikettu

    Huonot olot ovat suhteellinen käsite. Jos vertaa räntämetsätyötä vaikkapa jonkin huonosti suunnitellun lämpölaitoksen tuhkanpoistoon, valitsen helposti metsän.

    Kuitenkin, ojaa ristiin rastiin täynnä olevan suon hoitaminen myöhästyneenä taimikonhoitona on viheliäistä hommaa.

    metsänkasvattaja

    on  täysin eriasia  tehdä  töitä  jatkuvasti  huonoissa   olosuhteissa   se  vaatii luonteenlujuutta , kuin  tehdä  joku yksittäinen   työ

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 80)