Keskustelut Metsänhoito Onko tämä PLUS-malli mo:lle ?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 43)
  • Onko tämä PLUS-malli mo:lle ?

    ”…Metsä Group Plus-malli patistaa puukauppaa tekeviä metsänomistajia jatkuvan kasvatuksen pariin. Syyskuun alusta alkaen metsänomistajalle maksetaan lisäbonus, mikäli turvemaiden hakkuu tehdään peitteisiä menetelmiä käyttäen eli pienaukko- tai poimintahakkuuna. Tällöin hakkuun yhteydessä ei tehdä kunnostusojituksia ja suojavyöhykkeet ovat korkeimman vaatimustason mukaiset..”

    Vastasinkin jo uutiset-lokit-osastolla, että mikäli markkinat vaativat ilmasto-ja ympäristöhömpän vaatimuksia siten, että menetyksiä sitten korvataan puun hinnassa mo:lle paremman ympäristön vuoksi, peri-aatteessa se on oikea tie…

  • mehtäukko

    ”…metsätalouteen ja metsäteollisuuteen liitetyt ympäristö- ja ilmasto-ongelmat ja tämä tuote pitäisi tuottaa pienellä puumäärällä…” on tietenkin täysin utopiaa. Kuinkas monta uutta hiilivoimalaa Kiina pukkaakaan vuosittain…sademetsiä aavikoitetaan jne. Meidän 0.2% ei riitä mihinkään.

    Rane

    Näitä MG:n bonuksia ei siis makseta siinä metsäkaupan tilityksessä.Ne saa pois jos ostaa metsänhoitopalveluja (joita ei tarvitse jk:ssa?) tai jos ja kun tekee seuraavan kaupan MG:n kanssa.Ja miten käy jos vertaa tätä plus-bonusta jk.n huonompaan kantohintaan ja tulevaisuuden huonompaan kasvuun?

    mehtäukko

    Saas nähä mikä on plus-hinta. Sen pitäisi tasata peli jaksolliseen verraten…

    Visakallo

    Alkaahan siinä kieltämättä olla jo aikamoinen yhteisvaikutus, kun lasketaan kaikki suojeltavat alueet, sertien vaatimukset, yhtiöiden puunostojen ulkopuolelle jäävät mainehaitta-alueet, ja nyt vielä nämä uudet jk-alueetkin. Kyllä siinä aina muutama tehdas kylmäksi menee, ja niiden tuotanto siirtyy muihin maihin.

    Apli

    Näinhän siinä tulee käymään, varmasti muutaman paperitehtaan ja vanhan sellutehtaan kohtaloa yhtiöt miettii lähivuosina tarkkaan.. Mitä tulee metsäteollisuuden uusiin tuotteisiin joista kaikki ovat odottaneet pelastajaa pitkään, niin esim UPM oli aikanaan Rafsec eli älytarra kova juttu rakensivat tehtaankin Jyväskylään ja siitä piti tulla todella isoa rahaa, muutaman vuoden ähläsivät sen kanssa sitten lopetus, pahoin pelkään että Spinnovalle ja Kuuralle käy samoin, Spinnovaa markkinoitiin sijoittajille metsäteollisuuden uutena tulemisena mutta jokainen voi katsoa sen osakekurssia nyt mitä se on, ekat Yt neuvottelutkin olleet kertoo ns kasvuyhtiöstä aika paljon. Yhtiö muistuttaa surullisen kuuluisaa Lehto Groupia, paljon lupauksia vähän tekoja.

    Visakallo

    Metsien kiertoajan pidentäminen vähentää myös hakkuukertymää ja on äärimmäisen vaarallista yhdessä ilmastonmuutoksen kanssa. Kiertoaikojen pidentäminen ei tule kysymykseen kuin männiköissä, ja niissäkin vain hoidetuissa ja hyväkuntoisissa sellaisissa.

    Apli

    Kuusikoissa joudutaan kiertoaikoja lyhentämään reilusti kuten metsälehden jutussa käy ilmi johtuen ötököistä, ennen täälläkin pohjois-keskisuomessa kuusikot kasvatettiin 80-100v nykyään kun katsoo esim omia metsänaapureita niin nilkasta nurin 50-70v kuusikoita menee paljon, moni ottanut metsähallituksesta mallia, siellähän on tunnetusti hakattu ns yhden tukin metsiä nurin ja reilusti.

    mehtäukko

    Mh:n malli ei johdu yksin ötököistä. Sitä paitsi ovat esimerkillisesti itse olleet aiheuttamassa ötökkätuhoja puiden tuhoamisoperaatioilla,- räjäyttämällä, tulvimalla, puita katkomalla…Järkeä vai ei?

    Jokohan loppuu arpomiset Paltamon sellutehtaasta? Kuopiosta oli sama höpinä.

    Kalle Kehveli

    moni ottanut metsähallituksesta mallia, siellähän on tunnetusti hakattu ns yhden tukin metsiä nurin ja reilusti.

    Kyllä Metsähallitus osaa tuoton laskea, toisin kuin ”tavis” metsänomistaja.

    ”Sitä tyhmempi metsänomistaja, mitä suuremmat puut”

    mehtäukko

    Mh:n takana kun vaikuttaa iso lauma metsistä mitään tietämättömiä vihervouhkia ja poliitikkoja, soppa tulosvaatimuksille on ollut valmis,- palamaan pohjaan.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 43)