Keskustelut Luonto Onko Suomen Ilmastopaneeli oikeasti puolueeton?

Esillä 8 vastausta, 181 - 188 (kaikkiaan 188)
  • Onko Suomen Ilmastopaneeli oikeasti puolueeton?

    Kun on seurannut Suomen Ilmastopaneelin julkaisuja, ei niitä kyllä parhaalla tahdollakaan voi sanoa puolueettomiksi etenkään metsätaloutta kohtaan. Varsinainen metsätalouden edustus ja tietämys näyttää puuttuneen jo alusta alkaen. Kontrolloiko todellisuudessa mikään tai kukaan paneelin toimintaa ja kokoonpanoa?

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ilmastopaneeli

  • nuori isäntä

    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/3-12423829

    Tuolta ottamaan kantaa tulevaan metsästrategiaan.

    Kurki

    Linkki: https://www.ilmastopaneeli.fi/tiedotteet/ilmastopaneelin-raportti-turvemaiden-merkittavia-paastovahennysmahdollisuuksia-on-suomessa-hyodynnetty-vain-vahan/

    Turpeen energiakäytön nopeaa vähentymistä ovat edesauttaneet päästöoikeuden hintakehitys, päästöttömän energiantuotannon kilpailukyvyn paraneminen, muutokset energiaverotuksessa sekä kuntien hiilineutraaliustavoitteet.

    Ilmastopaneelista lainaus, jossa ei nähtävissä puolueettomuutta eikä järkeäkään.

    Kuntien hilineutraaliustavoitte? Turve työllisti Suomessa parhaimmillaan 10 000 ihmistä ja kunnat saivat verotuloja ja turpeenpoltolla oli vielä kymmenien miljoonien vuotuinen vero päälle. Nyt niitä verotuloja tarvittaisiin palkankorotuksiin. Turve on ollut halpa ja kilpailukykyinen vaihtoehto kivihiilelle ja nyt erittäin kilpailukyinen kivihiilen hinnan nelinkertaistuttua. Ei tarvitsisi kunnissa nostaa kaukolämmön hintaa. Turpeen alasajo on järkyttävä virhe  myös omavaraisuuden kannalta, jota nyt tarvittaisiin korvaamaan Venäjältä tuotavaa energiaa, joka loppuu.

    Turpeen poltolle vielä on olemassa nielua 30 milj.m3 jyrsinturpeen verran ja siitä voi valmistaa myös kaikki Suomen tarvitsemat liikennepolttoaineet. Kivihiilelle, öljylle ja maakaasulle ei ole olemassa nieluja.

    Turvesuohehtaari 1,5 m syvä vastaa 7000 m3 jyrsinturvetta, joka korvautuu runsaan 200 vuoden aikana metanipäästön loppuessa, kun suo kuivataan ja metsän vuosikasvulla 5 m3.

    Myös maataloudessa tarvitaan merkittävä muutos turvemaiden käyttöön. Maatalouspolitiikka ei tällä hetkellä tue ilmastotavoitteita riittävän hyvin. Tukijärjestelmä suuntaa enemmän rahoitusta turvepeltojen pitämiseen maataloudessa kuin niiden ympäristöhaittojen torjumiseen.

    Onneksi Suomella on turvepeltoja eikä vielä mitään ole ehditty tehdä, sillä turvepellot pelastivat viime kesän satotason romahtamiselta, sillä ne kestävät kuivuutta paremmin kuin kivennäismaat.

    Nyt kun ruuan tuotanto on kriisissä maailmalla lannoitteiden hinnan nousun ja Ukrainan sodan vuoksi, niin Suomen turvepeltojen viljelykäytön vähentäminenkö tässä päästöjen vuoksi nyt olisi oikea ratkaisu.

    Tällaista puppua se ilmastopaneeli päästelee.

    Hullujako siellä ollaan?

    Visakallo

    Ei kait kukaan sentään maksa noille panelisteille?

    suorittava porras

    Putinin tukijoukkojen sponsoroimaa porukkaa…Lienee jo tullut selväksi.

    Rane

    No esim. Visa, suorittava ja Ranekin (pikkuriikkisellä) vero-osuudella maksamme panelisteille kokouspalkkioita ja sihteereille palkkaa.

    Q&A – Ilmastopaneeli.fi

     

     

    Puuki

    <p>Eihän tuonyt niin kovin kallista ole – 750 k€/v.   Vielä parempi olisi jos maksettasiin jokin summa että pysyvät kotonaan nykytilanteessa ja lupaisivat sitten  olla sekaantumatta liiaksi asioihin.</p>

    Gla

    Metsästrategiakyselyyn kannattaa vastata ja korostaa juuri tuon tyypisten perusasioiden huomiointia.

    r.ritva

    Näitä jonkin aikaa marssitettu tv.uutisiinkin.Rillit päässä mitä kaikkea pitääkään rajoittaa,uhkia ymmärtääkseni maaseudun elämiseen metsistä pelloilta.Metsät etenkin haluttaisi tarkkojen kontrollien piiriin.

    Näikö tuo mielipiteiden jakajat -ilmastopaneeli-saa tukia mm.maataloustukien pohjalta.

Esillä 8 vastausta, 181 - 188 (kaikkiaan 188)