Keskustelut Luonto Onko Suomen Ilmastopaneeli oikeasti puolueeton?

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 188)
  • Onko Suomen Ilmastopaneeli oikeasti puolueeton?

    Kun on seurannut Suomen Ilmastopaneelin julkaisuja, ei niitä kyllä parhaalla tahdollakaan voi sanoa puolueettomiksi etenkään metsätaloutta kohtaan. Varsinainen metsätalouden edustus ja tietämys näyttää puuttuneen jo alusta alkaen. Kontrolloiko todellisuudessa mikään tai kukaan paneelin toimintaa ja kokoonpanoa?

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ilmastopaneeli

  • Kurki Kurki

    Onko Kurki sinulla tarkempaa tietoa syistä ojitettujen turvemaiden päästöjen alenemiseen, esim. raportin nimi ja sivu?

    Tämä linkki jota olen tänne linkat monesti. Lulucf-asetuksen mukainen maankäyttösektorin Tilastokeskuksen nettonielulaskelma. Sivu 45, taulukko 1.7.

    https://www.stat.fi/static/media/uploads/yymp_kahup_1990-2020_2021_23462_net.pdf

    Rane

    Maatalouden kriisipaketissa oli 30 miljoonaa(!) kosteikkoviljelyyn.Eli menetelmään jota kukaan ei harrasta,josta kukaan ei tiedä mitään ja jossa ei ilmeisesti voi viljellä ruoantuotantoon liittyviä kasveja.

    ”Tietoa viljeltävistä kasveista tai viljelymenetelmistä ei vielä ole”

    Pääotsikko (opal.fi)

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kiitos. Edellä mainitun raportin Taulukko L 4.1. Org. metsämaat 3 (turve, juurikarike ja kuollut puu) CO2. Lisäksi selitys s. 52: ”Lisääntyneen puuston seurauksena maahan kertyy enenevässä määrin kariketta ja orgaanista ainesta näillä alueilla.” Eli on laskettu turpeen hajotuksen päästö, sitten lisätty siihen maanpäällinen ja maanalainen karike, ja tuon laskelman tulos eli erotus on koko ajan pienentynyt. Tekstistä ei ilmene mitä on oletettu tapahtuvan turpeen hajotukselle. Voin koettaa kysyä sitä Lukesta.

    oksapuu

    Tuossa kylillä on nyt syysvehnäpeltoja selkeästi kosteikkoviljelyn piirissä…

    Tuolta tulvan alta tuskin on suuria satoja odotettavissa mutta talviaikainen kasvipeitevaatimus tulee tietysti kuitattua…

    Puuki

    Kosteikkoviljelyt taitaa olla jonnekin E-Eurooppaan ja Aasiaan sopivia menetelmä.  Kun ei ole kunkin maan erityisolosuhteet mukana ja selvillä olleet suunnitelmien tekijöillä, niin tulee tuommosia sopimattomia ehdotuksia.   Riisinviljely kun ei onnistu Suomessa vielä eikä tulevaisuudessakaan.

    Jean S

    Tuskin ojitettu suo tosiaan ikuisesti päästää. Kysymyshän on hapettumisesta. Vähän niinkuin lannan palamisessa. Se osa turpeesta, joka pääsee ilman kanssa tekemisiin, hapettuu ja sen rakenne samalla muuttuu. Todennäköisesti tietty määrä turvetta vaatii tietyn määrän happea ja tuottaa tietyn määrän hiilidioksidia, mutta kaiken järjen mukaan kemiallinen reaktio päättyy kun potentiaali on käytetty loppuun. Tätä tietenkään kukaan maailmanlopun ennustaja ei osaa laskea.

    Maatalouskäytössäkin tilanne lienee sama, mutta maatalouskäytössä tarvitaan yleensä kantavuuden takia vähän isompi kuivavara kuin metsätaloudessa.

    Sinänsä laskelmathan ovat olleet hienoja, kun on vasta nyt keksitty, että Suomen suot ovat puoli vuotta jäässä, jolloin niistä ei tule päästöjä.

    Jos ajatellaan paksuturpeista ojitettua suota, niin eihän siellä pohjavesipinnan alapuolella tapahdu varsinaisesti yhtään mitään erilaista kuin mitä luonnontilaisessa suossa tapahtuu, ja tosiasiassa suuri osa luonnontilaisistakin soista kastuu ja kuivuu (ja päästää) kesän aikana. Sitä ei vain lasketa.

    Teufelin Zumi

    Maatalouden kannattamattomuus eli jatkuva loputon tuen tarve ja turvepeltojen päästöt on helppo yhtälö laskea yhteen sekä toteuttaa. Bonuksena tulee lisää metsäpinta-alaa.

    https://yle.fi/uutiset/3-11912570

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Teukan linkissä maatalouspolitiikan omituisuuksia. Tukien piirissä on peltoja joilla ei ole 10 vuoteen viljelty ruokaa eikä rehua. Tuetaan turvepeltojen ojien syventämistä eikä niiden mataloittamista.

    Rane

    ”Tuetaan turvepeltojen ojien syventämistä eikä niiden mataloittamista.”

    Mikä tuki tämmöinen on?

    Rane

    ”Tukien piirissä on peltoja joilla ei ole 10 vuoteen viljelty ruokaa eikä rehua. ”

    Miten tämä eroaa kosteikkoviljelystä?

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 188)