Keskustelut Puukauppa Onko myyjä valmis maksamaan ostajalle korjuukustannuksista?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 50)
  • Onko myyjä valmis maksamaan ostajalle korjuukustannuksista?

    Kun korjuukustannukset nousevat korkeammaksi raivaamattomassa rääseikössä mitä myytävästä puusta saatava hinta tulee myyjästä maksumies, mikä sinäsä on reilu peli.

    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4/stora-enso-siirtyy-tienvarsihinnoitteluun-kainuun-harvennuksilla-1.134364

    ”Stora Enso siirtyy tienvarsihinnoitteluun Kainuun harvennuksilla
    METSÄ 8.12.2015, 12:00

    Stora Enso aikoo ottaa uuden hinnoittelun käyttöön koko maassa, jos se osoittautuu toimivaksi Kainuussa.

    Stora Enso aikoo ottaa uuden hinnoittelun käyttöön koko maassa, jos se osoittautuu toimivaksi Kainuussa. Harvennusleimikon kantohinta selviää vasta korjuukustannusten jälkeen.

    Stora Enso Metsä on ottanut Kainuussa kokeilukäyttöön kustannusperusteisen tienvarsihinnoittelun. Leimikon kantohinta selviää vasta korjuukustannusten jälkeen.

    ”Uutta hinnoittelua sovelletaan harvennushakkuille. Metsänomistajalle puusta maksettava hinta tarkentuu korjuun toteuduttua, kun sovitusta tienvarsihinnasta vähennetään korjuun kustannusvähennys”, kertoo johtaja Antti Partanen Stora Ensosta..
    Partasen mukaan harvennushakkuiden korjuukustannukset vaihtelevat voimakkaasti puun järeyden ja metsäkuljetusmatkan mukaan.

    ”Uusi hinnoittelumenetelmä palkitsee aktiivisia ja hyvin metsäänsä hoitaneita metsänomistajia. Oikein ajoitetut metsänhoitotyöt järeyttävät puustoa ja panostukset metsäteihin puolestaan lyhentävät metsäkuljetusmatkaa. ”

    Partasen mukaan uudistus mahdollistaa ensiharvennusrästien purkamista, koska uuden hinnoittelumenetelmän vuoksi voidaan ostaa leimikoita, joille ei aiemmin ole ollut kysyntää.
    Stora Enso aikoo ottaa uuden hinnoittelun käyttöön koko maassa, jos se osoittautuu toimivaksi Kainuussa.

    JARMO PALOKALLIO”

  • rame

    jeesille:
    VW on hyvä esimerkki uskottavuuden menetyksestä ja markkinareaktioista.

    Osakekurssi putosi 2015 puolessa vuodessa 60%, marraskuussa kirjoiteltiin että jos mitään ei myydä niin osakepääomaa pitää korottaa.
    Se on hyvä uutinen että suomalaiset pelastavat tämänkin puljun.

    pihkatapille:
    Tekniikkaa pitää hyödyntää entistä enemmän, nopeimmat tekevät isoimman tilin; tässäkin ketjussa niitä tuotu esiin.

    Katoitko eilen Tour de skiitä, siinä kopterit kuvasivat hiihtoa hyvällä menestyksellä; siinä yksi lisämahdollisuus helpottaa jalkatyötä.

    Toinen asia tekniikan lisäämisen lisäksi on metsänomistajan oma kertomus ensiharvennusleimikosta joka kirjoitetaan kauppasopimukseen, onko raivattu vai ei.
    Jos on puhuttu perättömiä niin sovitut mottihinnat ei päde ja homma neuvotellaan uusiksi.

    Metsuri motokuski

    Kuinkahan nuo kauppakirjat toimii joissa on lupaus tehdystä työstä ja sitten se ei ole tehtykkään, kuten ennakkoraivaus. Aika mahdotonta se on aukottomasti todeta onko raivattu vai ei riittävästi. Joidenkin mielestä ennakkoraivaus on sellainen että pienempiä risuja kaadetaan ja toisten mielestä raivaus pitää olla kunnollinen. Kukapa siellä sitten sen viimeisen sana sanoo. On varmaan työlästä jokaista riitatapausta käräjäoikeuteen viedä.

    Kyllä nuo isäntien ja myös palkkametsureiden raivuut ovat niin monen moisia. Joistakin ei ole mitään hyötyä ja jotkin osaavat jopa jotain tehdäkkin. Toisekseen on myös niin että joillekkin konemiehille kelpaa huonompikin laatu kun taas jotkin vaativat tosi hyvää raivauksen laatua ja kaadettujen risujen repimistä maahan.

    Parempi lienee olisi että korjuutaksa menisi tehdyn työajan puitteissa.

    Jätkä pätkät

    ”Kuinkahan nuo kauppakirjat toimii joissa on lupaus tehdystä työstä ja sitten se ei ole tehtykkään, kuten ennakkoraivaus. Aika mahdotonta se on aukottomasti todeta onko raivattu vai ei riittävästi. Joidenkin mielestä ennakkoraivaus on sellainen että pienempiä risuja kaadetaan ja toisten mielestä raivaus pitää olla kunnollinen. Kukapa siellä sitten sen viimeisen sana sanoo. On varmaan työlästä jokaista riitatapausta käräjäoikeuteen viedä.

    Kyllä nuo isäntien ja myös palkkametsureiden raivuut ovat niin monen moisia. Joistakin ei ole mitään hyötyä ja jotkin osaavat jopa jotain tehdäkkin. Toisekseen on myös niin että joillekkin konemiehille kelpaa huonompikin laatu kun taas jotkin vaativat tosi hyvää raivauksen laatua ja kaadettujen risujen repimistä maahan.

    Parempi lienee olisi että korjuutaksa menisi tehdyn työajan puitteissa.
    Lähetetty: 1 h, 29 min sitten
    Lähettäjä: Metsuri motokuski ”
    Niinhän se on, että niin monta mallia kuin on tekijääkin.
    Olemme katselleet monta kemera-kohdetta, joissa on isäntä tai emäntä tehnyt RS-työtä ja melkein voisi sanoa, että paha mieli niistä tulee. Jos omassa metsässään tekee vaikka ennakkoraivauksen, niin kannattaa unohtaa kaikki höpinät, joissa sanotaan, että vain hakkuuta haittaavat risut poistetaan. Jäävien puiden ei tarvitse näkyä. PASKAT – sanon minä.
    Meillä tehtiin omaan metsään parikymmentä eri ER- kuviota yhteensä reilu kaksikymmentä hehtaaria.
    Ostajan edustaja kävi kuviot läpi ja piirsi kartan, mitkä pitää E-raivata.
    Minun oma poika halusi sen tehdä ja hän on ammattimetsuri – minun opettama.
    Hän tekaisi ne pois ja koska savotta oli noin suuri, tuli tarkastus. Minä sanoin, että se on turhaa, koska se on tehty minun ohjein.
    Tarkastaja nauroi ja sanoi, että onhan näitä nähty, joka kuvio tarkastetaan. Kolmannen kuvion jälkeen hän sanoi, että tämä on tässä, lähdetään kahville.
    Ei ollut insinöörillä ollut yhtäkään niin hyvin tehtyä tarkastuskohdetta uransa aikana.

    jees h-valta

    Onhan se hyvä että on suosituksia terävämpiä suorittajia raivuulle. Mutta edelleen olen sitä mieltä kuin metsäammattilaisetkin että turha raivaus on edelleen turhaa. Juuri ne näkyvyydet mitä koneesta tarvitaan riittää.

    rame

    Tuo metsänomistajan kertomus leimikosta voi olla myös kopterin kuvaama videopätkä jossa esitelty lanssipaikka, avattu ajoura lanssipaikalle (vaihtoehtona reitin näyttö jos ei avattu) ja työkohde.
    5min videopätkä riittää 10ha jonka metsänomistaja tekee/teettää ja lähettää urakkalaskenta-asiakirjojen liitteenä.
    Tässä videohommassa olisi nyt markkinarakoa nuorisolle.

    Toisaalta motoon kyllä saa tupakka-askin kokoisen kameran kiinni joka tallentaa kuvaa kohteesta, päivämäärän ja paikkatiedon.
    Kiistämätöntä faktatietoa kohteesta jos metsänomistaja luvannut perättömiä kauppakirjassa.

    pihkatappi pihkatappi

    Joo, olen katsonut Tour de ski pätkät tähän asti. Niissä videoissa on maksajina miljoonia katsojia. Kannattaako alkaa kuvailemaan jotain ensiharvennuspöpelikköjä, ottaa siihen sitten vielä joku firma kuvaamaan, vai miten meinasit.

    rame

    Nuoriso hommiin, on kerrankin työ mikä kiinnostaa mopoikäisiäkin mettässä.

    Kuvauskopterin hinta lähtee 50e, kelpo vehkeitä saanee jo 500-1000e eli kunnollisen pelikonsolin hinta.
    Ei tämäkään mitä avaruustiedettä ole tänäpäivänä, asennekysymys.

    http://www.rajalacamera.fi/dji-phantom-2.html

    pihkatappi pihkatappi

    Ihan huuhaalta tuo kopterin käyttö tuossa yhteydessä kuullostaa.

    Kivelänhanttu

    On kaikenlaisia kotkotuksia. Pihkatappi oikeassa

    kuusessa ollaan
Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 50)