Keskustelut Metsänhoito Onko metsätalous loppu Ylä-Lapissa?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 46)
  • Metsäkupsa Metsäkupsa

    Kyllä näin hiljalleen käy, nolla -aluetta tulee. Poron omistajat ovat osanneet pelata korttinsa matkailun kanssa hyvin. Metsäomistajille/ Yhteismetsille on jäämässä musta pekka käteen. Sieltä hiljalleen etelää kohden vyörytys tulee jatkumaan, on oma näkemykseni.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Metsäomistajille/ Yhteismetsille on jäämässä musta pekka käteen. Sieltä hiljalleen etelää kohden vyörytys tulee jatkumaan

    Minä olen samaa mieltä. Pirulle on annettu pikkusormi. Moni kansallispuistokin on ollut metsänomistajille / metsästäjille suuri petos.

    Rane

    Täällä on kirjoitettu tuon kehityksen syistä paljonkin.Metsäyhtiöt ovat tuohon suurempia syyllisiä kuin luontojärjestöt.FSC:n hallinnossa yhtiöt ovat sopineet ja antaneet Greenpeacelle vallan määritellä heille ostokieltoalueita lahopuumäärän ja kaikenlaisten alkuperäiskansojen oikeuksien perusteella.Näillä on viety metsänomistajien omaisuuden arvo.

    värillinen kirjepohja A4 (mtk.fi)

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Rane kommentti pitää varmaan paikkansa. Inarin metsät ovat kovin kaukana tuotantolaitoksista, joten ne oli helppo uhrata.

    pitkät neulaset pitkät neulaset

    Onko koko Suomi päätetty tehdä luonnonsuojelualueeksi jollakin 200 vuoden aikajanalla? Miksi metsäteollisuus ylipäätänsä investoi tuotantolaitoksiin,jos toisin on päätetty Brysselissä? Onko tarkoitus kerryttää Suomen velkaa niin että kun pohja laskelmilta pettää saa eduntavoittelijat kypsän omenan? Olemmeko pannulla jo paistumassa ,vaikka emme sitä itse tiedäkkään? Suoraanhan näitä asioita ei tietenkään yli-ihmisten ole  syytä tomppeleille kertoa – miksi nähdä moista vaivaa? Moraalisestihhan he toimivat tietenkin oikein ja saavat jatkoaikaa tälle heidän niin rakkaalle pallollensa. Elämän säilyttäminen keinolla millä hyvänsä tuntuu olevan tarpeeksi iso missio ,jonka ympärillä on hienoa tärkeillä. Ei täällä ole mitään pysyvää maailmassa ollut koskaan. Se muuttuu -ja aina vaan nopeammin ja nopeammin.

     

    puutuomas puutuomas

    Asiahan on varmasti juuri niin kuin Kyrö tässä otsikon jutussa sanoo. No eipä haittaa, kun en onneksi omista Inarissa metsätilaa. Metsänhoito motivaatio on inarilaisilla tietenkin nollissa ja sen näkee metsistä, mutta niin on minullakin, entisellä metsurilla, alan surkeiden työehtojen vuoksi. Joutaa hävitäkkin semmoinen orjatyö mitä metsurin työ valitettavasti puhtaasti näinäpäivinä on. Toivon että tähän viimeiseen väitteeseen kommentoisi etupäässä alan nykyisyyden kokeneet metsurit. Pääosin omalla tilallaan ikänsä puuhastelleita ei lasketa tosi metsureiden ammattikuntaan.

    Tolopainen Tolopainen

    On se ihme, että meillä on tuollaisia ohjelmia kuin eränkävijät, jossa aikaihmiset leikkii kuin lapset. Muka kalastamalla ja metsästämällä ja samalla pelataan metsätaloutta vastaan, joka nyt on kuitenkin huomattavasti järkevämpää.

    Onneksi matkailulle on monissa maissa säädetty haittavero, mikään ei ole typerämpää kuin massaturismi. Jokainen pysykööt omissa nurkissaan, ei tänne tarvitse kuskata ihmisiä eri mantereilta ja polttaa suuret määrät kerosiinia turhan takia.

    pitkät neulaset pitkät neulaset

    Tienhoitomaksu kuiten kelpaa joka vuosi ja kiinteistövero pitää maksaa. Voiko nämä nyt sitten vähentää muitten etelässä sijaitsevien palstojen puunmyyntituloista? Ivalossa palstan saa jättää ryteiköksi?

    mehtäukko

    Natura ,greenpiisi..

    ”…Nyt poronhoitokin on muuttunut siten, että petovaaran takia porot tuodaan kylien lähellä oleviin talousmetsiin ruokittaviksi, mikä estää niiden talousmetsien käytön. Tämä on ihan päälaellaan, kun valtavat erämaa- alueet ovat ylilaidunnettuja, vaikka ne on perustettu juuri luonnon suojaksi, luontaiselinkeinojen ja porotalouden tarpeisiin..”

    Tuossahan nuo on jutussa mainittu. Lisäksi sertien kanssa kun asiat on sotkettu, kuinka metsäfirmat sen jälkeen voivat toimia? Ei ole omaisuuden turvaa,eikä tasapuolista oikeutta harjoittaa ammattiaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuossa edellä on ristiriitainen viesti: miten erämaa-alueet ovat edelleen ylilaidunnettuja, jos porot tuodaan talveksi kylien lähimetsiin ruokinnoille? Tuodaan ehkä enemmänkin heikkojen säiden ja laidunten huonon kunnon kuin varsinaisesti petovaaran takia? Eikös kotka ole ainut peto jota poronhoitoalueella ei saa vapaasti tappaa: nisäkäspetojen kaatoluvan saa siellä kai melko helposti?

    Miten ruokinta estää talousmetsän käytön, eikö hakkuun voi tehdä silloin kun tokka on muualla. Jotenkin tuntuisi järkevältä että taimikot ja nuoret metsät hoidettaisiin, koska ei ole poronkaan etu että ne muuttuvat tiheiköiksi joissa jäkälä ja luppo ei kasva. Onko Metsähallitus oikeasti lopettanut metsänhoidon Inarissa?

    Tarinassa on aukkoja jotka pohjoisessa elävät lukijat ehkä osaavat täyttää.

    Se on kyllä väärin että metsäsertifikaatilla rangaistaan metsiään suojelleita yksityisiä omistajia (IFL- ja HCV-alueet).

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 46)