Keskustelut Metsänomistus Onko metsäsi vakuutettu?

  • Tämä aihe sisältää 27 vastausta, 21 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta, sitten hatelo toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)
  • Onko metsäsi vakuutettu?

    Millaisin ehdoin ja mistä vakuutuksesi on? Kokeeko joku vakuutuksen turhaksi?

  • jees h-valta

    Kyllä vain kannattaa jo muutamallekkin hehtaarille. Monella on pirtti kyllä täysvakuutettu ja maksetaan kovat vuosimaksut vaikka todellinen pirtin arvokin saattaa olla sijainnin vuoksi aika kehno. Maaseudullahan näin tuppaa olla lähes aina. Mutta kun sitten on sitä todellista arvo-omaisuutta niin siihen ei sitten lainkaan vakuutusta?? Missähän tuo lokistiikka mataa?

    oksapuu

    On ja ei…

    Kotipalstat on vakuutettu, etäpalstat ei. Vuosittainen vakuutusmaksu on sitä luokkaa että ihan kaikkea ei kannata vakuuttaa…

    Pelkkä palovakuutus on kyllä halpa jos sen katsoo riittäväksi…

    mehtäukko

    Missäkö lokistiikka? Omalta kohiltani sitä lokistiikkaa jo aiemmin viittasin prof. M Kärkkäisen ajatukseen.Siinähän ikäänkuin ”omillaan jo toimeentuleva ja velaton” mo ottaessaan riskiä itselleen, saa tietysti ”tilin” vuosittain…kymmenessä kymmenkertaisen.

    Jokainen tehköön lokistiikkansa kanssa kuten parhaaksi näkee.

    Metät kunnossa!

    Vakuutettu on. Ajatus on ollut kääntää jossain vaiheessa pelkkään palovakuutukseen. Suomessakin suurpalot ovat teoreettisesti mahdollisia – silloin ei ”moto metsään” ajatus juuri anna voita leivälle….tuho voi olla totaalinen.

    Muut vahingot on kyllä sen verran pieniä kuitenkin, vaikka sattuisi kohdallekin, että pitää kärsiä nahoissa.

    PS. Näin pitkästä aikaa Antin, mutta oli piru vie Veitolan kanssa kamerat perässä enkä edelleenkään päässyt puhumaan metsäpolitiikasta……

    ate

    Minulla on metsissäni vakuutus. Vakuutusten hinnat (ja ehdot) näyttävät olevan hyvin erilaisia eri yhtiöillä riippuen siitä miten kattavan turvan ja millaisen maksimikorvauksen (€/m3) puustolleen haluaa ja tietysti millaisella omavastuulla. Kun kilpailuttaa vakuutusyhtiöitä, niin hinnat tuntuvat elävän hyvinkin paljon ns. listahintoihin verrattuna. Ilman kilpailutusta mahdotonta sanoa absoluuttista totuutta siitä, mikä yhtiö olisi edullisin tai paras.

    Jossain vaiheessa kävi jo mielessä, että ilmankin pärjäisi, mutta nyt olen tullut toiseen aatoksiin. Ensin tuli myrskytuhoja nuoreen kasvatusmetsään ja viime talvena tykkylumi (ja tuuli) iskivät osaan metsistä. Varsinkin tuo tykkylumituho oli aika karvas. Siinä meni aukoksi 03-khl männikköä ja jk-kokeilukin tuli päätepisteeseensä. Eivätkä alle jääneet taimikotkaan selvinneet osumitta.

     

     

    kkiila

    Ei, ei kannata taloudellisesti.

    Puuki

    Nettohinta vakuutuksella 1,75 € /ha . Pienellä luonnontuhokorvaustasolla/motti  ja taimikkotuhokorvauksella. Ei ole kauan ollut voimassa mutta näyttää, että viime aikoina on yleistyneet metsätuhot jonkin verran. Ei kannata ei  , tai sitten kannattaakin jos jotain sattuu.

    metsä-masa metsä-masa

    Laajat metsävakuutuksen on voimassa ja eikä ole tarkoitus luopuakaan ainakaan toistaiseksi. Talvi 2018 oli sen verran hankala vuosi, että sattui ensin lumi- ja keväällä vielä myrskyvahingot.

    Lumituho alkoi 170 metrin korkeudesta ja 200:ssä metrissä tuho oli jo 20- 25 m3 / ha. Harventamalla niistä saatiin vielä kasvatettavat metsät, myrskytuhoalue oli naapurin rajalla, joka vaati avohakkuun.

     

     

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Oli joskus 10 v, nyt ilman toiset 10 v. Aika pitkä penni jo säästynyt kotiin päin. Ei ne pienet menot vaan suuret tulot tms.

    Yrjölän Ärjy

    Yhtä palstaa vaille kaikki vakuutettu. Lähes vuosittain haettu korvauksia vakuutuksista, joten ovat olleet tarpeellisia. Ja aion pitää vakuutukset voimassa myös tulevaisuudessa, koska uskon että tuhoriskit eivät ole ainakaan vähentymään päin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)