Keskustelut Metsänomistus Onko metsä sijoittajan turvasatama huonoina aikoina?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)
  • Onko metsä sijoittajan turvasatama huonoina aikoina?

    Talouslehti Business Insider on koonnut listan kohteista, joita lehti väittää kaikkein epäluuloisimpien sijoittajien suosivan.

    Lehden mukaan tällaiset sijoittajat eivät halua sitoa rahojaan edes kultaan, jota pidetään perinteikkäänä ”turvasatamana” markkinamyllerryksessä.

    1. Aseet ja ammukset: Aseet ovat perinteisesti säilyttäneet arvonsa hämmästyttävän hyvin. Tämän takia osa sijoittajista pitää niitä kelpo kohteena omille säästöille.

    2. Viljelymaa: Viljelykelpoinen maa houkuttaa sijoittajia, koska kyseessä on rajallinen hyödyke. Lisäksi viljelymaalle löytyy aina kysyntää.

    3. Kellot: Suuri osa kelloista säilyttää melko hyvin arvonsa. Osa tyyriimmistä rannekellomerkeistä saattaa jopa kasvattaa arvoaan.

  • Metsäkupsa

    Suomessa ainakin näyttää näin olevan.Puunhinta laskee ,metsämaan hinta jatkaa nousemistaan.Uskoa tulevaisuuteen on metsäpuolella,vaikka tilatarjonta lisääntynyt ostajia paksuine pusseineen yli tarjonnan näkyy piisaavan.Onhan maan valmistuskin lopetettu,joten määrä rajallinen.Samaa ei voi sanoa setelirahoitus eurosta.

    Rane

    Jos myyt niin mihin sitten laitat ne rahat turvaan?

    Korpituvan Taneli

    Tähän asti, toistasataa vuotta, on voitu vain aina todeta, että kyllä metsä oli silloin halpaa, silloin sitä olisi pitänyt ostaa. Näin on todettu . vaikka monesti ostohetkellä on hinta tuntunut kovalta.

    Vaikka näin on ollut, ei mitään takuuta ole että tilanne tälläisenä jatkuisi. Sijoittajan on siis hypättävä pimeyteen, mutta niinhän hän tekee aina.
    Oma veikkaukseni kuitenkin on että sama tahti jatkuu. Pitää kuitenkin muistaa, että tulevaisuutta ei ole vielä koskaan pystytty ennustamaan. Kaikki veikkaukset ovat siis yhtä luotettavia.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    jees h-valta

    Olen ikävä kyllä hiukan negatiivinen tuon metsän arvonsa säilyttämiselle. Jos tämä meno jatkuu ja puun hinta suhteessa jalostetun tavaran arvoon jatkaa näin huonona arvot metsälle tulevaisuudessa ovat ”piperryksellisiä” ja sosialisoinnistakin voidaan terminä puhua. Kun saadaan vanhukset lähes järjestään uunotettua yhteismetsiin ja loput johonkin suojelukaahotuksiin niin helpompaa loppujen pyristelijöiden nitistyshommaa ei ole.
    Ne vähät jotka jäävät vapaille markkinoille eivät löydä enää silloin mitään markkinoita. Mutta onneksi löytävät eurooppalaisia turistibusseja metsäteiden varsilta joilta voi käydä ruinaamassa almuja. Susien jälkien näytöstä vaikka.

    Itäsuomen Antti

    Ehkä kansainvälisesti tarkasteltuna metsä ei näyttele suurta roolia sijoittajien turvasatamana. Kuitenkin alueellisesti niillä voi olla merkittävä tekijä.

    Aika monella siintää silmissä sellainen ”harrastepalsta” Tälläiset viiskymppiset kaupunkilaiset joilla löytyy 20-40 tonnia väljää rahaa, pitää metsätilojen hinnat korkealla asutuskeskusten kupeella. Sijoitustoimintaahan sekin on. ”Onpahan sitten perillisille mistä kiistellä”

    Korpituvan Taneli

    Juuri näin Jees H-valta, sinä veikkaat niin ja minä näin, muut siltä väliltä tai jyrkemmin samaan suuntaam kuin minä tai samaan suuntaan kuin sinä mutta paljon jyrkemmin.

    Kaikki nämä veikkaukset ovat juuri yhtä luotettavia. Tulevat vuosilymmenet näyttävät oikean tuloksen.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    6 m3

    ”Ostakaa maata, sitä ei tehdä enää.”
    Samuel L. Clemens alias Mark Twain

    Gla

    Tuo vanha klisee maan valmistamisen loppumisesta saisi jo unohtua. Toki voidaan alkaa viisastella sillä, että Suomessa maan pinta-ala kasvaa 700 ha vuodessa maan kohoamisen ansiosta, mutta unohdetaan nyt se. Nouseehan merenpintakin jatkuvasti vähentäen maan kohoamisen merkitystä.

    Nykyaikainen markkinointi on yltäkylläisyytemme keskellä löytänyt rajallisuudesta markkinointikikan. Jotain tuotetta on vain rajallinen määrä, joten kannattaa kiirehtiä saadakseen sellaisen. Aivan kuin tuotteen valmistaja lopettaisi haluttavan tuotteen tuotannon. Saabit tosin loppui, mutta ne eivät olleetkaan tarpeeksi haluttuja.

    Aivan samoin kuin muitakin tuotteita (Saabin sijaan voi ostaa Volvon), myös maata tulee jatkuvasti markkinoille. Suomessa maa- ja metsätilojen kauppojen tahti tulee lähivuosina kiihtymään johtuen omistajien ikäjakaumasta. Vaikka maata ei siis valmisteta, ei sitä kukaan myöskään voi viedä täältä mennessään.

    Korpituvan Taneli

    Jos kerran tuo että maata ei valmisteta enää on vanhana kliseenä syytä lopettaa, niin samalla saa mennä toinenkin klisee.
    Niin kauan kun minä muistan on ennustettu maan hinnan laskua, sillä perusteella että omistajat ovat iäkkäitä ja sitä siis on pakko tulla sentakia lähivuosina paljon kaupan.

    Varsinaisten maatilojen omistajakuntaahan on jo erilaisin säännöksin nuorennettukin. pitää muistaa, että maatilalla on aina myös metsää.
    Muutenkin on ilmeisesti tuo metsänomistajien ikääntyminen saavuttanut jonkinlaisen saturaatiopisteensä. Nyt voitaisiin paremminkin puhua siitä että perikunteíen ja erilaisten yhtymien määrä on kasvanut niin suureksi, että sieltä voisi olla painetta purkautua.

    Toisaalta yhteisöllinen metsänomistus, yhteismetsät ja nuo yhtymät on tullut jäädäkseen. Se poistaa metsää myyntimarkkinoilta.

    Tähän voidaan lisätä se että nykyään jokaisella työssäkäyvällä perheellä on sen verran rahavirtaa, että heillä on halutessaan mahdollisuus sijoittaa, siis myös, halutessaan, metsään.

    Pysyn siis veikkauksessani, että jatkossakin tullaan päivittelelemään: ”silloinhan metsä oli vielä halpaa, silloin sitä olisi pitänyt ostaa.”

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    6 m3

    Hohhoijaa. Otimpa tuossa ettonet.

    Perustelen lainaustani omasta näkökulmasta.
    Täällä kainuussa metsäomaisuudesta on haettu leivän jatketta.
    Useimmiten tuo maa/metsä omaisuus on siirtynyt sukupolvelta toiselle suoraan alenevassa polvessa. sitä omaisuutta hoidetaan asiaankuuluvalla vakavuudella.
    Tuohon vakavuuteen ei kuulu voiton tavoittelu, vaan se että omaisuus siirtyy tuottavassa kunnossa aleneville polville. Jokainen pääsee korjaamaan aikoinaan tuota hyötyä. Siis kantorahatuloja.

    Sieltä metsästä on haettu autorahat, rahat taloremontteihin ja niin poispäin.
    Ikävä kyllä tuo omaisuus pirstoutuu nykyään kun siteet metsään löystyvät (lue: kiinostus noihin metsätöihin on menetetty, syystä tai toisesta).

    Autoja tehdään joka päivä. Kun ne on tulleet taloudellisen elinkaarensa päähän ne viedään sulattoon ja tehdään uusia autoja, aseita tai auroja tuosta kierrätys metallista.
    Kultaa kaivetaan koko ajan lisää.

    Omassa ajatusmaailmassani metsä ei ole sijoituskohde, vaan esi-isien perintö, jota koetan vaalia parhaan taitoni mukaan.
    Jos pikaista voittoa ja tasaista tuloa tavoittelisin, möisin moisen ”rasitteen” pois ja ostaisin vaikka sijoitus asuntoja. Pistäisin ne vuokralle ja köllöttelisin sohvalla kattoon syljeskellen nauttien sieltä kautta tulevista pääomatuloista.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)