Keskustelut Metsänhoito OMT avohakkuun jälkeen

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)
  • OMT avohakkuun jälkeen

    Minulla on yksi ”koeala” jota seuraan. 3 ha:n omt saareke keskellä.peltoja. Loivasti kumparemainen, osin savipohja,osin hieno sora,ketunmulta. Avohakattu erittäin tiheästä sekametsästä n. 6 vuotta sitten. Kun kauheasti torutaan avohakkuuta, niin viimekesänä täydennysistutuksessa havaitsin alueella : näsiää,lehtoimikkää, kevätesikkoa ja lukemattomia muita . Luulen, että.hakkuu on tehnyt kukille hyvää. Kai näistä tutkimuksia on, miten lehdot käyttäytyvät hakkuiden jälkeen. Ja kuinka talousmetsä eläisi hyvin niiden kanssa yhteiseloa. Ja niin, että ”Kallionkuplakin” antaisi vaikka hiljaisen hyväksynnän avohakkuille, edes jossain muodossa.

  • isaskar keturi

    Muistan kun metsäekonomian lehtori kertoi, että parhaiten tuottavaa metsätaloutta olisi rikkaan talon tyttären tai lesken naiminen ja toiseksi tuottavaa vuorotellen ottaa metsityspalkkio ja pellonraivauspalkkio. Hetken aikaa oli ilmeisesti käytössä molemmat yhtä aikaa siinä 80-luvun puolessa välissä.

    mehtäukko

    Lehtori on ehkä oikeassa, jos sääpalikat sattuu kohdalleen. Muuten se tuotantotoiminta saattaa mennä yhtä mutkikkaaksi kuin Olkiluoto 3:n takkuaminen osoittaa…  🙂

    Kurki

    kun alettiin suojella suoranaisesti yksilöitä liian pienillä laikuilla

    Miten niitä kallioilla, jotka ovat pienialaisia, olevia uhanalisia lajeja suojellaan muualla kuin kallioilla.

    Suomen uhanalaisista lajeista yli 90% on tällaisilla pienillä alueilla kuten paahderinteet, harjut, lehdot, perinnebiotoopit, paljakat, rannat. Näillä lajeilla populaatiota kattava alue on pieni.

    Uhanalaista talousmetsälajeista, joita on alle 10% n. 300 kpl, puolet voi raakata heti päätä pois niille Suomen sopimattoman pohjoisen ilmaston vuoksi, kun ovat siitä syystä hyvin harvinaisia eikä mikään suojelu niitä auttaisi. Kääpä-kasvattomo voisi tuottaa metsiin istutettavaksi pakurikäävän lisäksi nämä loput uhanalaiset lajit.

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)