Keskustelut Metsänomistus Omatoiminen kuviotietojen ja -kartan ylläpito

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Omatoiminen kuviotietojen ja -kartan ylläpito

    Laadin asiakkaalleni toimeksiantona metsäsuunnitelman/tila-arvion. Ensimmäisessä excel-taulussa on kuviotiedot toimenpidesuosituksineen, toisessa kuviot on hinnoiteltu ja kolmannessa on yhteenvedot maapohjista, kehitysluokista ja arvoista.

    Kysymykseni: Miten asiakkaani pystyy parhaiten jatkossa päivittämään kuviokartan? Piirsin kuviokartan käsivaralla maastokartalle, mutta kenellä toimijalla on paras sovellus sähköisen kartan omatoimiseen ylläpitoon?

    t: Hannu Liljeroos

  • mehtäukko

    Asiakkaan olisi ensinnäkin tiedettävä mitä aikoo olla tekemässä ,mihin pyrkii ja mikä on tarkoitus. Jos ei tiedä,niin…

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Liljeroosin viestistä ei selviä mihin toimeksiantaja suunnitelmaa tarvitsee, onko jk:n harjoittaja tai peräti s-vähemmistöön kuuluva. Sillä aikomuksella, pyrkimisellä ei käsittääkseni ole merkitystä itse asian suhteen.

    En tiedä parhaasta, mutta metsaan.fi on itselleni riittänyt. HL lienee huomannut, että sieltä saa .csv -tiedostona datan. Kuviotiedot päivittyy toimenpiteiden mukaan, sen voi merkata itse (tamikko perustettu) tai tulee pyytämättä ja yllätyksenä esim. hakkuuilmoituksista. Siinä se Excelin csv päivittyy, joskin uutena tiedostona.

    Ainakin ennen tuolla pystyi piirtämään/muuttamaan kuviorajoja ja niiden päivitys tapahtui samaan tapaan. Nyt tuota oman rajauksen valintaa en pikaisella katsauksella löytänyt.

    Ymmärtääkseni esim. SE:n eMetsä käyttää samaa avointa dataa kuin metsaan.fi. E-metsässä kuvioittain on tekstikenttä ja kuvan liittäminen. Piirtotyökalua en e-metsästä löytänyt.

    Näyttäisi olevan kiinni käyttöliittymästä, mikä tuntuu mieluisalta. Ainakaan noissa kahdessa ei merkittäviä eroja ole.

    Hanna

    mettämiäs

    Hannulle kommenttina, että ainakin MG:n Metsäverkossa pystyy itse muokkaamaan kuviorajoja sekä tarvittaessa yhdistelemään kuvioita, samoin tietenkin muita kuviotietoja (puustotietoja yms.). Metsäverkko on mielestäni kokonaisuutena käytettävyydeltään huomattavasti parempi kuin metsaan.fi, mutta muiden toimijoiden suhteen en osaa kommentoida millään tavalla.

    Hannu Liljeroos Hannu Liljeroos

    Kiitos vastauksistanne. Tässä on kyse siitä, että maanomistaja halusi päivittää vanhan vuodelta 2007 olevan metsäsuunnitelmansa. Arvioni seurauksena kuviokartta muuttui, samoin tietysti kuviotiedot. Ja nyt jatkossa maanomistaja haluaa pitää suunnitelmansa ajan tasalla jatkuvasti.

    Metsäkeskuksen asiakastuki vastasi, että Metsään.fi-palvelussa olevien metsä- ja luontotietojen ylläpitoa ei ole ollut mahdollista itse päivittää 1.2.2022 jälkeen.

    Mettämiehen vinkki MG:n Metsäverkosta vaikuttaa juuri siltä, mitä tässä olemme hakemassa. Riittää jos sovellus toimii, ei sen tarvitse olla markkinoiden paras!

    mehtäukko

    Ohjelmaan on helppo päivittää tehtyjä töitä, puulajimuutoksia, rl, ppa… Vuosittain laskee myös kasvut ja verokp:n.

    mettämiäs

    Oikein kun muistelen, olen saattanut joskus olla Hannun kanssa saman työnantajan palveluksessa, mutta koska siitä on niin kauan aikaa, voin tietenkin muistaa ihan väärinkin…

    Hannu Liljeroos Hannu Liljeroos

    Työskentelin suurimman ajan Metsähallituksessa kenttähommissa kolmessa eri hoitoalueessa (Nurmes, Karstula, Hämeenlinna) ja viimeiset 15 vuotta Metsähallitus Laatumaassa (maakaupat). Vuosina 1981-1987 olin Kuopiossa Saastamoinen Oy:n metsäosastolla. Nimimerkki Mettämies on saattanut olla Saastamoisella samaan aikaan? Muistan vielä kyseisen metsäosaston toimihenkilöt, joita oli yhteensä reilu kolmekymmentä.

    mettämiäs

    Tällä kertaa Hannun arvio ei osunut kohdalleen, mutta palataan tähän jossain paremmassa ”yhteydessä”

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)