Keskustelut Metsänomistus Oletko yrittäjä?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
  • Oletko yrittäjä?

    Palkkatyöpaikat vähenevät edelleen, kun työt ulkoistetaan yrittäjien tehtäväksi.
    Suomessa on tällä hetkellä n. 300 000 yrittäjää.
    Teknisesti yritys syntyy vaikka viidessä minuutissa, kun täyttää lomakkeen netissä.
    Onko meissä palstalaisissa minkä verran yrittäjiä?

  • mehtäukko

    Kyllä ja pitkään.Uravalintaan moni ehkä ajautuu,mutta taustalla on kuitenkin oltava voimakas tahtotila toteuttaa itseään.
    Byrokratia ja tietynlainen ”kyykytys” ottaa kyllä joskus pattiin.

    AnLa

    -99 vuodesta asti olen toiminut yrittäjänä, tällä hetkellä neljällä eri y-tunnuksella olevaa yritystoimintaa.

    rekkamies

    Jo aivan -50 luvun alussa isä aloitti yritys toiminnan kuorma-autolla, siitä asti meillä yrittämällä leipä hankittu. Tosin pieni muotoisesti 1-2 autoa, tällähetkellä yksi. Tavoitteenna saada itselle työpaikka ja toimeentulo. Mehtäukonkin mainitsema byrokratia lisääntyy koko ajan.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    On hiukan epäselväkin määrittelykysymys kuka on yrittäjä. Kaikilla metsänomistajilla ja maanviljelijöillä on Y-tunnus, silti heitä ei monestikkaan mielletä yrittäjiksi.
    Aikanaan 50…60 lukujen taitteessa alettiin yrittäjyydestä erityisesti puhua meiilläkin päin. Silloin se nimike oli varattu vain ja ainoastaan kauppiaille, autoilijoille ja esim. Meilläpäin niin yleisille huonekalufirmoille. Esim. Maaviljelijä ei ollut missään tapauksessa yrittäjä, vaikka omalla riskillään hommaa pyörittikin.
    Nmityksessä yrittäjä oli silloin ja yhä edelleenkin vähän sellainen arvolataus, jota eivät kaikki omalla riskillään työtä tekevät kuitenkaan saa ympäristönsä puheissa.

    Vähän samanlainen rotuerottelu siis kuin täälä on yritetty tehdä nimikkeen puuntuottaja suhteen. Se on saanut jo sellaisia piirteitä että minä ainakin olen tällä palstalla alkanut hyvinkin tiiviisti käyttämään itsestäni vanhaa kunnon nimikettä metsänomistaja.

    Ihan riippumatta näistä arvolatauksista on nimikkeestä yrittäjä tullut nykyisin kuitenkin yleisnimi kaikelle omalla riskillä työn tekemiselle.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Metsätilayrittäjä ,metsätalouden parissa aika ja tulot 80% vuoden saldosta.Myös ajatusmaailmani yrittäjähenkinen,työntekoa arvostava ja osaani tyytyväinen.Kun on omaherransa,ainakin enemmän kuin jossain muussa palkkarenkinä uurastaen,niin on myös vastuussa omista valinnoistaan 100% ja siihen tyydyttävä.

    Rane

    Tuo Tanelin kirjoitus on ihan totta.Nykyään monet käyttävät nimitystä maatalousyrittäjä tai maaseutuyrittäjä.Tälläkin palstalla ollaan metsätalousyrittäjiä.Tittelinkipeys on ikiaikainen ilmiö.
    Ranelle käy maanviljelijä ihan mainiosti.Jos se ei tulevaisuudessa enää kelpaa niin varalla on tämä ”prinssieversti”.Pekka Lipponen kun ei sitä enää käytä.

    Visakallo Visakallo

    Minun mielestäni kaikki sellaiset ovat yrittäjiä, jotka eivät saa pääelantoaan palkasta, eläkkeestä tai eivät elä jonkun muun siivellä.
    Eniten meikäläistä sieppaa, jos firmojen palkkajohtajat puhuvat yrittäjyydestä!
    Kohta 42 vuotta on nyt tullut yrittäjäeläkemaksuja maksettua.
    Vähän kerrastaan täytyy jo alkaa hellittämään.

    Pähkäilijä

    Yli puolet vuoden ansioista on yleensä palkkatuloa joten en laske itseäni yrittäjäksi.

    Jos ei tiedä onko yrittäjä vai työntekijä niin se selviää helposti, mikäli töitä ei ole huomaa onko mahdollisuus saada päivärahaa vai ei.

    tervaHauta

    Moniala Yrittäjä.

    Visakallo Visakallo

    Meillä Suomessa homma on monesti kääntynyt aivan päälaelleen.
    Yllättävän monissa, melko suurissakin yrityksissä palkkasuuhteeseen kuuluvista loma- ym. eduista nauttii vain yhtiön ylin johto.
    Kaikki varsinaiset työt on ulkoistettu yrittäjille.
    Näitä esimerkkejä löytyy mm. rakennusalalta ja myyntialalta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)