Keskustelut Metsänomistus Oletko varautunut hakkuiden häirintään?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 52)
  • Oletko varautunut hakkuiden häirintään?

    Nyt kun EU on jo siirtynyt jopa uhkaamaan Suomea metsävaratietojen pimityksestä sanktioilla on odotettavissa että Suomi taas taipuu ja nopeasti.
    Miten käykään hakkuiden rauhan esim. pääkaupunkiseudun suunnalla?
    Miten käykään edes hakkuun toteutuksen jos viherpiiperot alkavat systemaattisesti hakea nk. luontovarakohteita. Eli uhanalaisuuksia ja harvinaisuuksia saattaa löytyä aivan tylsimmästäkin talousmetsästä.
    Ainakin pitkään valitusprosessiin ja hakkuiden viivytyksiin.
    Ruotsi nyt sitten jo taipui. Toivon Suomeen omaa kansallista ryhtiliikettä ja toimia sen mukaan.

  • MaalaisSeppo

    Ei kosto, vaan meikäläiselle tulevien lisätuhojen minimointi, kun naapuri ei asiasta tunnu olevan kiinnostunut.

    jees h-valta

    Tuota, eikös se avohakkuu nimenomaan lopeta ne naapurista tulevat itikkatuhot?
    Ainakin minä olin tyytyväinen kun UPM hakkasi oman tuholaismetsänsä tilani rajasta pois. Aukoksi.
    Nyt saatat saada pipertäjät muuttamaan sen pienialaiseksi aukkonäpertelyksi jossa itikat suorastaan intoutuvat liitoon.

    Visakallo Visakallo

    Näiden neljän vuosikymmenen aikana mitä olen puuta kasvattanut ja myynyt, on osunut monenlaista kapulan heittäjää.
    Oli metsätien teon vastustajat, tikkasodat, naturat ja liito-oravat, mutta nyt ollaan siirrytty monta astetta vakavampaan tilanteeseen. Neuvostoliiton hajottua ja EU-jäsenyyden myötä meille on kehittynyt pieni, mutta hyvin häijy ihmisryhmä, joiden elämäntehtäväksi on muodostunut yritys tuhota suomalainen talouselämä ja siinä samalla myös metsänomistajat.
    Ulkoapäin tuleva vaara on helpompi tunnistaa, mutta kaikkein suurin uhka suomalaiselle yhteiskunnalle tuleekin maan sisältä.

    jees h-valta

    Jep, kyllä vaaran merkit on aina hyvä tunnistaa. Niissä on taipumus ainakin ”sisäsiittoiseen” jatkumoon.

    r.ritva r.ritva

    Myrsky tai muu kaatunut puu pitäisi yksityisen korjata tuon ötökkä leviämisen takia pois.Miten kun ne suojelu rydöt.Isojakin alueita eikö noista leviä naapureiden metsiin mitään.Vai onko mahdollisimman rytöinen kaatuneiden jopa ihan kaadettujen ja lojumaan jätettyjen tuholaiset jotenkin rajoittuneet omalle alueelleen?
    Joku viisas sanoi-sitä ei voi todistaa,että sieltä leviäisi kun korvattavuutta kyseltiin..-
    Silti tavallinen metsänomistaja mieluusti hoitelee omansa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mikä on se haitta mikä avohakkuusta koituu, voitko konkretisoida MaalaisSeppo? Usein avohakkuusta on myös monenlaista hyötyä: tuulituhoriski rakennuksille poistuu, maisema avautuu, itikkaisuus vähenee, pihaan paistaa aurinko ja puhaltaa tuuli.

    Tuosta metsävaratiedon julkisuudesta: kuuluuko asia ensinkään EU-sääntelyn piiriin? Luontokohteiden sijaintiin puolestaan ei tarvitsisi olla pääsyä muilla kuin maanomistajilla, metsä- ja ympäristöviranomaisillla ja hakkuuoikeuden haltijoilla.

    MaalaisSeppo

    Tässä tapauksessa tuulituhoriski on mekoinen. Iso aukko alarinteessä vallitsevan tuulen suunnassa. Tuulituhoja on ko alueella ollut vaikka naapurin puut ovat pystyssä. Ötökkätuhot ovat olleet vähäisempiä kuin tuulituhot.

    Minulle sopisi aukkohakkuu n. 5 vuoden kuluttua, jolloin ei tarvitsisi keskenkasvuista metsää kaataa.

    Kyseessä oleva kohde on kaavassa virkistys- ja ulkoilualuetta, joten tuskin maiseman avartumista kukaan arvostaa.

    jees h-valta

    Niin se luuli meitinkin mökkinaapuri mutta onnessaan oli kun alkoi järvi näkyä heitinkin mökille. Luulo ei aina ole tiedon väärti.

    Metsuri motokuski

    Muutoin olen AJ:n kanssa samaa mieltä hänen kirjoituksestaan, mutta tuo luontokohteiden sijaintien tiedoksi saaminen vain noiden henkilöiden tietoon on kyllä kyseenalainen väite. Mitä vahinkoa siitä on että luontokohteen olisivat muidenkin tiedossa ? Minä en usko että nykymetsänomistaja ei tuhoa luontokohdetta tietoisesti jos hän sen vain tiedostaa. Sitä vartenhan on metsälaki laadittu.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hakkuiden ja virkistysarvojen sovittelua hakkuissa voidaan tehdä ns. luonnonarvokaupan avulla. Siinä vaikkapa mökkiläinen ja metsänomistaja tekevät sopimuksen tietyn metsäalueen hoidosta. Kaavoitus on tähän kankea väline.

    Jos olen oikein ymmärtänyt, metsävaratietojen julkisuusasiassa hiertää metsänomistajapuolella varmaan eniten kaksi asiaa: metsävarojen kokonaismäärän joutuminen esim. verottajan käsiin (merkitystä mm. sukupolvenvaihdostilanteissa) ja luontokohteiden joutuminen ympäristöjärjestöjen käsiin (pelkona lisärauhoitukset ja hakkuurajoitukset).

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 52)