Keskustelut Metsänhoito Ohjelmisto metsien hoitoon

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)
  • Ohjelmisto metsien hoitoon

    Moi

    mitä ohjelmistoja, sovelluksia tai appeja käytätte omien metsien hoitoon?

    Kun en halua antaa omia metsätietojani metsäyhtiöille, niin en käytä niiden ratkaisuja. Woodis oli hyvä, mutta meni nurin viime kesänä.

    TAi jos olette sitä mieltä, että kannattaa toimia yhteistyössä jonkun metsäyhtiön kanssa, niin keneltä  saatte parhaimman palvelun datan kannalta.

    – paikkatiedot istutuksista tai viljelystä

    – keräystiedot harvennuksista

    –  kaiken kerätyn paikkatiedon hyödyntäminen karttapohjalla

    – omien tietojen ja muistiinpanojen ylläpito palvelussa

    Mika

  • Perko

    A J , 31.10.2022, 13:11 ”Entä onko jollain käytössä ohjelmistoa jolla voi ennustaa metsien kehitystä?”  Mainio kysymys.     Entä onko ohjelmaa tai ajatusta joka kertoo menetelmät -eka –  5 – 15 -30 vuoden  rytmillä jne. Tavoite vaikka niin, että säilyy peitteinen kasvavametsä ja  saldoa kertyisi joka hehtaarilta  tasaisesti   tuossa tahdissa.   Se on sitä vastavirtaanpohdintaa.

    pihkatappi pihkatappi

    Metsikkökuvio kohtainen tulojen ja menojen seuranta on työläs ylläpidettävä. Mulla on omassa Excelissä tapahtuma taulu, jota pitäisi päivittää kulujen osalta, ajankäyttö ja rahalla ostetut palvelut sekä tulot. Eli alkuinnostuksen jälkeen tehtyjä töitä ei aina viitsi alkaa päivittämään, mutta isommat kustannukset kyllä. Hakkuutulojen osalta tulot pitäisi jyvittää mutulla, kun puukaupassa on useita kuvioita, eikä kuvio kohtaista dataa puutavaralajeista saa. Hieman jää piippuun, vaikka miten tekisi. Metsätila kohtainen tarkastelu on se perinteinen, siinä tarkkuus on parempi.

    Nostokoukku

    Onko kuviokohtaisia tuloja ja menoja päivittäin, viikottain, kuukausittain vai vuosittain? Mihinkä tällaista ohjelmaa tosiasiassa käytännössä tarvitaan?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos haluaa tehdä tilakohtaista kannattavuuslaskentaa, pitää tietää paljonko puusto kasvaa. Sen voi ennustaa kasvumalleilla, mitata itse maastossa (kahden ajankohdan erotuksena vaikkapa) tai luottaa metsään.fi:n päivityksiin.

    Jos haluaa tehdä nna-laskentaa, tarvitaan kuvion tulot ja menot että näkee kuinka paljon investointi juuri sillä kuviolla tuotti.

    Itse en tee kumpaakaan vaan myyn vain puuta silloin kun näyttää että olisi syytä harventaa ja hoitotöitä silloin kun näyttää että olisi aika.

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)