Keskustelut Metsänomistus Nyt se sitten tuli ! Junalasti kivihiiltä Keljoon!

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 66)
  • Nyt se sitten tuli ! Junalasti kivihiiltä Keljoon!

    Jyväskylän Keljon voimalaitoksella piti polttaa kotimaista , mutta näin siinä sitten kävi. Turve ei riitä ja puun tukipolttoaineeksi tarvitaan kivihiiltä . Ihan Uralin takaa jouduttiin tätä ”uusiutuvaa kotimaista ” rahtaamaan junalasteittain.

    Kommentti Lahtosen palstan puolelta kirvoittamaan keskustelua :

    ” REETU: (2013-10-23 22:45:23)
    ja paskat,jyväskylä saastepilvien peitossa ja allergiaa rehottaa..perkele,ei varmasti olis tullu lupaa rakentaa keskelle kaupunkia hiilivoimalaa mutta herrat juonivat sen!!!niin loppu kannonnosto kuin seinään ja metsätähteen menekki hiipui sekä mites nuorten metsien kunnostukset!!?jumalauta metsät rehottavat kotimaista energiaa ja töitä olis kaikille haluaville…!urakoitsijat laittoivat jos minkälaista kantopilkkuria ja energiakouraa sekä energiaa-autoja,nyt sen näkee yrittäjien konkurseissa jotka uskoivat jälleen kerran tyhjiä teollisuuden ja hallituksen lupauksia ja valkoisia valheita!!!eikä paljon sääliä tunneta taaskaan…vittu tykin ruuaksi kaikki päättäjät jotka vain keskenään riitelevät jostain tupakkalaista ym joutavasta…kyllä kokoomus etunenässä tietää miten tavalliset ihmiset laitetaan ahdinkoon ja missä ovat vihreät piipertäjät jotka muka ympäristö asioista valittävät??no sehän jo nähty esim talvivaaran kohdalla että ministeri niinistö tykkää mustasta bemarista enempi kuin asioista joiden puolesta puhuvat eikä taida arhinmäkikään enää paljon pyöräillä työmatkoja….ei muuta kuin lihoiksi ja koko loppukin suomi saatana…”

  • 6 m3 6 m3

    Heh heh. taisi Jesseä osua jonnekin?
    Silloin kun ilmalämpöpumpun mökille laitoin, oli itsellänikin kylmätyö luvat. Mutta pumpun laitatin asiansa osaavalla asennusliikkeellä, sain kahden vuoden takuun.
    Tosin takuu aikaisia ongelmia ei ollut, vaikka pumppu uusi versio olikin. Pelasin varman päälle.
    Jo hankkiessani laitetta tiesin, ettei laite tule haukkumaan hintaansa sähkönsäästönä vaan ainoastaan asumis mukavuutena.
    Mökki on pirun mukava laittaa peruslämmöltä asumislämmölle tekstarilla puoli vuorokautta ennen mökille menoa.

    Mutta täsmennetäämpä edellistä kommenttiani.
    Maalampöpumppujen ja ilmasta veteen lämpöpumppujen kanssa LVI-liikkeet tössii oikein urakalla.
    Mutta HV:ssahan kaikki on toisin, mestari myyjä on myös valmis mestari asentaja.

    Oman muun työkokemukseni pohjalta tuota mestari myyjää/asentajaa ei tarvitse kauaa tentata kun huomaa milloin mestari on ”ihan pihalla”.

    jees h-valta

    Eipä tarvi itse asentaa kuusmotti. On aivan kylmäluvat omaava asentaja talon palkkalistoilla. Palkattu juuri pumppuasennuksia varten. Teemme niitä paljon kyllä. Sitähän myydään mitä ok-kansa haluaa. Ja tämä on vain mielipidepalsta jossa taas voi kertoa mitä mieltä itse on asiasta. Muistelisin kuusmotin olleen innokas klapilämmittäjä. Jokos se buumi väsähti?
    Eikö se itäplokin kattila ladannutkaan muuta kuin harmeja.?

    6 m3 6 m3

    Atmos käy ja kukkuu kun asiansa osaamattoman LVI-liikkeen röhlömit on korjattu.
    Päivääkään Atmoksen kanssa en vaihtaisi pois, kattila hakkaa mennen tullen kotimaiset pikipannut.
    Neljä ja puoli vuotta takana, ainut kuluminen keramiikoissa on tulipesän ja polttokammion välisessä keramiikassa.
    Kummastuttaa miten hyvin ovat kattilan osanneetkin tehdä Tsekeissä.
    Ainut mikä asiassa harmittaa on se, etten vaihtanut kattilaa jo heti taloon muutettuani, vaan jassistelin asian kanssa kuusi vuotta.

    6 m3 6 m3

    Toivottavasti Jessen kylmäasentajalla on entalpia käyrät hallinnassa.
    Kovin kevein perustein taannoin niitä kylmäasennus lupia myönsivät.
    Riitti kun osaa siirtää kylmäaineen pullosta toiseen, varsinaisesta toiminnasta ei tarvinnut ymmärtää yhtään mitään.
    Tosin puolitoista vuotta taapäin luvat kiristyi joten jo se tiputti pois nuo ovelta ovelle kauppiaat.

    Onhan se kauhean vaikea homma kun osaa veivata reiän seinään, pistää kilut ja kalut seinille, jopa erottaa sen ulko ja sisäyksikön toisistaan. saattaapi jopa myyjäkin tietää sen verran?

    Pähkäilijä

    Jos lämpöpumpulla on korvattu suorasähkölämmitys niin vähentäähän se kokonaisuudessaan sähkön käyttöä täällä. MLP hyötysuhde ei tipu pakkasillakaan jos kaivossa on pohjavettä riittämiin ja ILP pystyy vielä -20c kelissä http://lampopumput.info/foorumi/index.php?action=dlattach;topic=1409.0;attach=1126 saamaan 1 kW inputilla 1,5 kW ulos, -15c paikkeilla yhdestä kaksi, kiitos kylmäaineen faasimuutoksen.

    Täällä on kaksi ilmalämpöpumppua, harmi kun ei tullut alunperin laitettua yhtä seinäversioa jolla ois saanut korvattua nämä molemmat. Toinen on siirrettävä ilmastointilaite ja toinen on ilmankuivain. Ilmastointilaite on niin äänekäs että tarttee sisäilman nousta lähemnäs 26 astetta ennenkun kehtaa päälle laittaa, tavallisessa ILPissä tuo kompura ois pihan puolella huutamassa. Ilmankuivain on käytössä pesu/pukuhuoneessa ja saunomisen jälkeen se 140w ottoteholla täyttää vesisäiliönsä yössä (3 litraa = 1.8 kWh veden faasimuutos) kun kuivattaa tilat. Ilmankuivain on mökilläkin kiva laite mukana kun ilmaa kierrättäessä takan vieressä samalla myös kuivattaa nihkeän nahkeaa sisäilmaa.

    Jos talossa on öljylämmitys tulee nykyhinnoilla sähkövastuksen käyttö edullisemmaksi.

    Tulevaisuudessa kunhan maa on saatu etäluettavien mittareiden alle ollaan pörssisähköhinnoittelussa. Asia ei eroa mitenkään nykyisestä kiinteähintaisesta tosin kun firma jolta sähkö ostetaan ostaa sähkönsä kuitenkin elspot markkinoilta ja on huomioinut hinnan heilahtelut ja se on kiinteässäkin hinnassa.

    Vaan jos on ostoenergian varassa ja tahtoo edullisimmin lämmittää pitäs sitten ostaa kivihiiltä tai turvetta nykyhinnoilla…

    Pete

    Pähkäilijä pähkäili asiaa omalta kantiltaan ja minä koitin selvennellä tätä valtakunnan asiaa. Tottakai suoran sähkön vaihtaminen oikein mitoitettuun MLP järjestelmään vähentää sähkön kulutusta. Öljyn vaihtaminen MLPhen ei sitä tee.

    Kokonaisuutena pumppujen hyötysuhteet ja säädöt ovat vähän mitä sattuu. Mainospuheiden kauniisiin tavoitteisiin ei päästä. Pörssihinnoittelu on askel oikeaan suuntaan. Säätövoiman käyttäjät maksavat silloin ainakin osan aiheuttamistaan kustannuksista. Myös siirtohintaan tulisi saada sama mekanismi, edes osittain.

    Sähkön kulutushuippuja tulisi pystyä leikkaamaan. Pumpuilla niitä kärjistetään. Tietysti jos maalämpöön ajaisi ison varaajan kautta, niin ainakin lievän parannuksen tähän saisi.

    Puulämmittäjä leikkaa kulutushuippuja. Oikein mitoitetut uunit ja oikea poltto leikkaa kulutushuippuja. Tyypilliseen MLP taloon (=lattialämmitys) puulämmiitys ei vain oikein sovi. Ne eivät pelaa yhteen.

    jees h-valta

    Pete jälleen oikeassa ja tuo viimeinen myös toisinpäin eli kpa-laitos ja patterit seinillä on se oikea tapa. Iso varaaja mlp:lla ei tuo juuri paljonkaan etua. Ei se ainakaan alimitoitetusta porareiästä revi määräänsä enempää varastoitavaa. Voi vain käydä että sitä aletaan tikata vastuksella haluttuun varaukseen. Pieni puskurivaraaja riittää.

    Timppa

    Ilmalämpöpumppu on mitä mainioin lämmityslähde kevät- ja syksyaikoihin 0-keleillä tai pienillä pakkasilla. Meillä Keski-Suomessa on vanhassa hirsirakennuksessa iso ja korkea tupa, tilavuudeltaan omakotitalon luokkaa. Aiemmin sitä lämmitettiin leivinuunilla, johon sai ajaa metrisiä halkoja ja poltella niitä puoli päivää. Nyt tuo ihmevekotin surraa lämpöä niin, että ei uskoisi moista. Muutamalla kaverilla myös on sellainen mökeillään ja ovat myös erittäin tyytyväisiä.

    Me ei siellä asuta talvella. Silloin pitäisi tietysti hankkia maa- tai hakelämpö. Nyt se tupa ja muut tilat, paitsi vesipisteitä sisältävät, ovat kylmillään.

    6 m3 6 m3

    Kunnollinen ilmalämpöpumppu on todellakin kelpo kampe uunilämmityksen parina ja tukena.
    Pelkällä puhallustoiminnollakin se jakaa lämmön tasaiseti ympäri lämmitettävää tilaa uunien lämmityksen jälkeen.
    Omassa purueristeisessä vapaa-ajan kiinteistössä on mennyt vuosi tasolla apauttiarallaa 4000-4500 kWh ylläpitolämmitykseen ja muuhun käyttöön.
    Sama meni patteri lämmityksellä. Joten säästöä sähkössä ei tullut.
    Etuna on ollut lämpötilan tasaisuus ja tulisijojen veto mökille tultaessa.
    Hintansa se haukkui tuossa mukavuudessa, jo hankinta hetkellä nuo seikat oli tiedossa.

    Pete

    Kehutaan nyt sitten pumppuavusteista sähkölämmitystä kun se itse kunkin omalta kannalta tuntuu niin mukavalta. Minullakin on ILP kesämökkikäytössä olevassa rintamamiestalossa. Käytän sitä kesällä viilennykseen, on mukava. Jos ja kun mökillä ollaan jatkossa talvellakin, niin hankintalistalle menee pellettitakka kännykkäohjauksella. Sillä saa lämmöt sitten ylös.

    Valtakunnan sähköhuollon kannalta pumppujen yleistyminen ei ole hyvä asia. Minun mielestä valtio tukee niitä aivan perusteetta ja muutenkin hurmos on harras. Pellettiä pitäisi edistää vähintään samaan malliin, mutta Suomessa sitä käytetään lähinnä hevostalleilla kuivikkeena. Noin niinku kärjistäen. Uskomaton juttu kuitenkin kylmässä ja metsäisessä maassa! Häpeällistä.

    Jos en olisi metsänomistaja ja lämmittäisin isompaa kiinteistöä, niin tutkiminen kunnolla miten kivihiilirouhetta tai pellettiä saisi edullisimmin kuskattua Puolasta Suomeen. Se on valitettavan edullista ainakin lähtömaassa. Myös luotettavaa kattila ja poltintekniikkaa on saatavilla.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 66)