Keskustelut Metsänomistus Nyt se sanottiin ääneen

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
  • Nyt se sanottiin ääneen

    Suomen teollisuuden tilaukset ovat pudonneet todella nopeasti, ja irtisanomisuutiset ovat lähes jokapäiväisiä. Suomi on ajautumassa eurooppalaisten kriisimaiden joukkoon, minkä teollisuuden edustajat sanoivat tänään jo ääneen. Ollaan tilanteessa, josta ei enää selvitä pelkästään puun hintaa laskemalla. Suomi joutuu rajujen muutosten kouriin. Miten näette maamme tulevaisuuden?

  • jees h-valta

    Niinpä, mitenhän mahtaneekaan eurostovaaleissa olla kannatuslukemat eurokriittisillä?

    6tukki

    Toisaalta saattaisi tehdä meille hyvääkin tilanne (edes muutaman vuoden ajan), jossa jo tyydyttäisiin saavutettuun elintasoon, tuotantoon, hyvinvointiin jne.

    Tämä maailma näyttää entistä enemmän sellaiselta, jossa vain ahneet ja mammonaa lisää kaipaavat ovat niitä hyviä kansalaisia.

    Kuulemma Suomen tulevaisuuskin ja hyvinvointi (Katainenhan tätä mainosti moneen otteeseen) perustuvat vain ja ainoastaan jatkuvaan kasvuun. Joskus ja jossakin tulee raja vastaan, koska
    emme oikein kykene ”kuppaamaan” noita kehittyviä maitakaan.

    Mahdollisuuksien rajoissa on jopa sellainenkin visio, jossa muistelemme hartaana lastenlapsillemme, kunka meillä vielä kaikki oli hyvin ihan 2000-luvun alussa…

    A.Jalkanen

    Talouskasvu kehittyneissä maissa tulee matamaan alhaisena eikä siinä ole politiikoilla paljoa tehtävissä; kasvun painopiste on siirtynyt pysyvästi muualle.

    Taustaksi voi lukea vaikka prof. Markku Kannisen esitelmätiivistelmän Metsätieteen päivä, 2012. Siitä ilmeni muun muassa että jos Brasilian ja Indonesian metsäasiat saataisiin kestävälle pohjalle, voitaisiin vähentää hiilidioksidipäästöjä ilmakehään olennaisesti. Ja Afrikassa puunkäytön painopiste on edelleen polttopuussa, ei edes kaupallisissa hakkuissa kuten muissa maanosissa. Pelkästään Indonesian suopaloista vapautuu ilmaan jopa 300 milj. hiilidioksiditonnia vuodessa (vrt. Suomen vuotuiset päästöt n. 70 milj. tn).

    Suomella ja muilla ”kehittyneillä” mailla on hyvät osaamisen ja teknologian vientinäkymät. Viennin rakenne vain muuttuu.

    Timppa

    Hyvinhän se Suomessa menee. Esim Metsä Groupissa. Toimitusjohtajan palkka taitaa olla tosiasiassa suurempi kuin firman tulos.
    Muilla on vielä kirittävää.

    Korpituvan Taneli

    Puun takaa:
    ”Suomen teollisuuden tilaukset ovat pudonneet todella nopeasti, ja irtisanomisuutiset ovat lähes jokapäiväisiä. Suomi on ajautumassa eurooppalaisten kriisimaiden joukkoon, minkä teollisuuden edustajat sanoivat tänään jo ääneen. Ollaan tilanteessa, josta ei enää selvitä pelkästään puun hintaa laskemalla.”

    En yritä olla ennustaja, koska erityisesti tulevaisuuden ennustaminen on vaikea laji. En siis väitä etteikö Suomella tai sen teollisuudella menisi tulevaisuudessa huonosti.

    Haluan kuitenkin huomauttaa, ettei edellä oleva metsäteolliusuden lausunto ole puupenninkään arvoinen.
    Olen ollut yli 60 vuotta lukutaitoinen ja aina teollisuudella on ollut tuo virsi.
    Olin myös yli 30 vuotta metsäteollisuuden palveluksessa ja tiedän että aina tulevaisuus nähtiin mörkönä, vaikka senhetkinen käyttökate olisi ollut jopa yli 50%.

    Suomella voi olla tulossa vaikeita aikoja, mutta teollisuuden ”ääneensanomisista” sitä ei voi ennustaa. Kyllä tällä palstalla pitäisi olla sen verran kokemusta niistä puheista, että ei leviteltäisi heidän propakandaansa täällä totuutena.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    jees h-valta

    Pelkän metsäteollisuuden ”porusta” ei ollut ainakaan ihan viimepäivien uutisissa kyse vaan yleensäkin laskevasta vientiteollisuudesta. Olemme liian kalliita oli yksiselitteinen viesti ja se kielii halusta alkaa lopata palkka-alea. Tiedä sitten kuinka onnistuu. Mutta eipä tänne enää kyllä uuttakaan investoida. Rikkiverot sun muut windfollit myös lisäsapetuksena.

    6 m3

    ”,,, raukat vain menköhöt merten taa.”

    Leipää on on syöty ja syödään huomennakin.
    Turha ennustaa maailmanloppua noitten lausuntojen perusteella.

    Samaa itkuvirttä alusta loppuun:
    Hirvet syö taimikot, sudet syö hirvet.
    Hirviä liikaa, petoja liikaa.
    Teollisuus karkaa Suomesta, sähkönkulutus romahtaa.
    Puulla ei ole kysyntää,,,,
    Lista on loputon.

    Koska koittaa päivä että joku olisi tyytyväinen nykyiseen maailmanmenoon???

    Rane

    Yksi muuttuja maailmantaloudessa on liuskeöljyn ja kaasun lisääntyvä hyödyntäminen.Tähän asti kaikki ennusteet ovat perustuneet oletukselle että öljy koko ajan kallistuu.Kun nyt näyttääkin että Usa on tulevaisuudessa jopa omavarainen niin voi olla että öljy jopa halpenee.Mikä on kai periaatteessa hyvä Suomelle.Toisaalta Venäjän talous kärsii jos öljy halpenee joka taas ei ole hyvä.Virolla taas on suurehkot palavan kiven varannot joista voimme olla vain kateellisia.Toki meilläkin olisi valtavat energiavarat sitoutuneena turpeeseen mutta tunnetuista syista(vihr.) ne siellä pysyykin.

    jees h-valta

    Uskon kyllä kuusmotti että olet TODELLA onnellinen mutta ehkä silti kestät meidän muiden keskustelun tästä arkirealismin puoleltakin. Jos et, ja kommenttisi lähinnä mollaa vain muita keskustelijoita (ilmeisenä tarkoituksena vain olla ja roikkua mukana) voit aivan hyvin onnellisena katsella vaikka salattuja elämöintejä tuolta telkkariruurusta. Nehän ovat myös jotensakin samalla aaltopituudella kanssasi ainakin silloin tällöin.

    Timppa

    Kyllä valitettavasti täytyy todeta, että johdon ahneus on aika ratkaisevassa asemassa. Koko ajan tunnutaan mietittävän vain keinoja millä saataisiin kupattua firmoista enemmän rahaa jo nytkin kohtuuttomien ansioiden päälle.

    Esimerkiksi Nokia tuhlasi valtavat kassavaransa ostaakseen omia osakkeitaan, jotta kurssit nousisivat ja optiot tuottaisivat paremmin.

    Ei esimerkiksi metsäyhtiöiden tulokset oikeuttaisi kovin merkittäviin johdon ansioihin. Vähemmän johdolle palkkaa ja nekin rahat tuotekehittelyyn. Silloin pärjätään ja porukkakin motivoituu paremmin.

    Siis kyllä tietysti politiikotkin voisivat ryhtyä tosissaan säästämään turhissa menoissa ja suuntaamaan panostuksia tuotannon edistämiseen. Avainasemassa ovat kuitenkin firmat ja niiden johto.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)