Keskustelut Puukauppa Nuori moto- kuljettaja työmaalla

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 70)
  • Nuori moto- kuljettaja työmaalla

    Merkitty: 

    Minkälaisia kokemuksia nuorista kuljettajista olet saanut, palstalaisia on ilmeisesti tervehtinyt työmaan aloitukksessa nuori kuljettaja moton hyyistä ?

    Oppilaitoksessa metsäopetus on käytännönläheistä ja itsenäisyyteen kannustavaa. Ammattitaidon perusteet opitaan käytännön työtä tekemällä koulun harjoitustyömailla ja työssäoppimisjakson aikana metsäkonealan yrityksissä.

     

     

  • Metsuri motokuski

    Eikös tämä nyt mennyt vähän sivuraiteille kun lukee metsä Masan aloituksen.

    Reima Muristo

    Ei sitä tarvii nuoria syyllistää kun ns, vanhat tunaroi.

    suorittava porras suorittava porras

    Olisivatko nämä muutamat kriittiset henkilöt neuvomassa myös nuoria lääkäreitä ,jotka operoivat heitä tai huoltohenkilöä ,joka tekee perushuoltoa heidän kalliiseen ajoneuvoonsa? Ihminen se on motokuskikin ja tarvitsee työrauhan. Nuoren kuskin onnistumista voi edesauttaa kummasti ,kun toimintaympäristö on kunnossa. Motivaatiotakin löytyy , kun isäntä näyttää esimerkkiä tekemällä koneellisen hakkuun edellytyämät valmistelutoimet kunnolla.  Jos ketjun edellinen lenkki pettää , on turha odottaa seuraavaltakaan lenkiltä yhtään parempaa suoritusta.

    ….Hevonenkin tekee tarpeensa siihen ,missä on entistä …

    Jalmari Kolu

    No kannattaa muistaa että se nuori kuski joka on päässyt töihin hakkuukoneen ohjaamoon on läpäissyt jo aika monta seulaa. Ja työ opettaa loput, jos alalla aikoo jatkaa.

    Kokonaan toinen kysymys on se miksi koulut tuottavat päälukua laadun sijasta. On aika iso virhe ja kallis kustannus jokaiselle veronmaksajalle että oppilaaksi otetaan mieluusti nekin joilla ei edellytyksiä siihen ole.

    suorittava porras suorittava porras

    Konekuskeista on huutava pula. Siksi heikompaakin ainesta otetaan mukaan.

    Kehittyminen hyväksi ammattilaiseksi kestää vuosia. Monesti kärsivällisyys pettää ennen aikojaan joko kuskilta itseltään tai työnantajalta. Tätä vauhdittaa monesti kohdalle osuvat liian haastavat kohteet ja omapäisten maanomistajien mahdottomat vaatimukset. Lauseet :”Liian monta isäntää” ja ”Nyt loppui risukossa rypeminen” , toistuivat lähes poikkeuksetta alaa vaihtaneiden esittämänä. Metsäalalle toivottaisiin vetovoiman ohella myös pitovoimaa. Kumpaakaan ei löydy , mikäli toimintaympäristöön palkan lisäksi ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota.

     

    mikalaitinen99

    Koulussa opitaan vaan se itse pääasia, eikä käytännössä muuta, minun metsäkouluaikana oli huvittavaa se että nuorilla oli kaikkiaan kolme opettajaa konehommissa maaston puolella mukana ja jokainen opettaja opetti samat asiat eri tavalla! Joten jo koulussa jos opettaja vaihtui niin saattoi olla hankalaa toimia siitä syystä!

    Toisena tulee koneurakoitsijoiden asenteet uusiin työntekijöihin ja varsinkin nuoriin!

    Paikallinen urakoitsija kun haki työntekijöitä sanoi puhelimeen et ei ole paikkoja auki eikä tarvetta tekijöille, puhe takerteli ja löi melkein luurin korvaan kun sanoin että teidän ilmoituksesta nuneron otin jonne soitin!

    Naurettavaa nähdä sitten paikkallislehden sivuilla että samainen urakoitsija etusivulla itkee kun ei ole työntekijöitä vaikka haku ollut päällä monta kuukautta!

    Yrittäjien asenteista se on kiinni eikä mistään muusta!

    mehtäukko

    No enpä tiedä,- ”mistään muusta”.

    Talossa on on tietysti talon tavat hyvässä ja huonommassa, ja niitä on hetikohta kenenkään tulijan turha ruveta vääntämään mieleisiksi. Omalla uralla eniten on ottanut kaaliin ”viisaudellaan” kyllästynyt täysin työ-elämästä kokematon tomppeli, joka neuvoista piittaamatta tekee vain tuhoa. Ja käsi ojossa odottaa täyttä tuntipalkkaa. Kyllä se on niinkin, että ellei lojaalisuus toimi kahteen suuntaan, sellaiset nappulat tarvitsevat vielä äitinsä helmoja.

    Metsuri motokuski

    Meillä on nykyään toisen asteen oppivelvollisuus pakko. Uskon että kaikki metsäkoulujen opettajat olisivat mielissään siitä että heille tuleva aineisto olisi motivoitunutta oppimaan. Pääosin näinkin on mutta ei kaikkien osalta. Niitä on vain vedettävä mukana kun oppivelvollisuus on.

    Tietääkseni metsäkonealalle suunnitellaan pääsykoe järjestelmää jossa näitä taito ja motivaatio asioita testataan. Tietääkseni länsi Suomessa piti tällainen pilotti olla mutta tuloksia ja päätöksiä en ole kuullut.

    mehtäukko

    Kyllä se olisi välttämätön suunta korjata seulaa. Ei ole kenenkään etu opiskelussakaan motivoituneiden yrittää opiskella monta vuotta häiriköiden keskellä.

    Perko

    Nyt kun on  opettaja Metsuri motokuski  paikalla  niin miten on puunmyyjän etu  ja tahto tehtävässä  hallinnassa.  Noista  jk keskusteluista päätellen  on opettajalla  aukko jo  sen ymmärryksestä  niin miten  sen  opetus on mahdollista?    Hakkuiden palautteista selviää ettei ole  montaa onnistunutta  kohtaa tullut  niiltä mestareiltakaan.  Kenelle ne lisämaksut  harvennuksista jäävät kun jälki ei ainakaan  sitä edellyttäisi.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 70)