Keskustelut Metsänhoito Nuoresta metsästä jatkuvaan kasvatukseen?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 95)
  • Nuoresta metsästä jatkuvaan kasvatukseen?

    Aikaisempien hakkuiden seurauksena minulla on nyt 34 ha taimikkoa T1 ja T2 noin 30 ha (maapohja MT ja OMT). Jos ajattelisin kasvattaa sitä jatkuvalla kasvatuksella, niin millä logiikalla nuorta puustoa pitäisi harvennuksissa käsitellä. Pitäisikö hyvin kasvaneet säästää ja antaa niiden kuroa etumatkaa muihin? T2 tulossa harvennukseen lähikesinä.

  • Rane

    ”Edelleen on siis olemassa tuulia ja plöp,plöp…”

    Kun harsii ne parhaat ja vankkajuurisimmat puut pois ja jättää ne  hennommat puut harvaan taimettumisasentoon niin ei tarvita mitään erikoistuulia.

    jees h-valta

    Rane aivan oikeassa. Yläharvennus tiettyyn rajaan asti on kätevä tapa pitkittää aukon tekoa mutta että alkaisi siitä jotain sen enempää vääntää ei tulisi kyllä mieleenkään. Tein vuosi sitten kuusikkoon yläharvennuksen ja toistaiseksi käynyt niin hyvä tuuri ettei ole kuin yksi tuulenkaato ja jokunen kuivahtanut. Kohtuutulos siinä pelleilyssä.

    Metsäkupsa

    Tämä on sitä nykyaikaa, jossa jatkuvan kasvatuksen  autuutta jo ensiharvennuksessa tekemään. Eiköhän olisi viisaampaa odottaa toista harvennusta, jolloin alkaisi isompia puita napsia. Olen jostain lukenut, että jatkuvassa kasvatuksessa lähinnä tukkipuuta hakkuissa lähtee. Taitaisi tässä tapauksessa ensiharvennus joko tehdä normaalisti tai sitten jättää kokonaan tekemättä, jolloin aikojen saatossa alkaa poistettavat tukkipuut tulla esiin.

    Teufelin Zumi

    Ok, suuret metsäyhtiöt ovat sitten aloittaneet jk:n jo ennen kuin Vihreät.

    Nostokoukku

    Olen yli 20 vuotta ajellut kylätietä ohi ja samalla seurannut seuraavanlaista kohdetta: Rehevä omt rinnekuusikko hakattiin aukeaksi. Puusto oli sylentäyteistä ja paljon. Aukko kulotettiin ja laikkuihin rauduskoivun kylvö. Syntyi hulppea koivikko ja sen alle luontaisesti ilmainen erittäin tiheä kuusentaimikko jonka pituus nyt metristä kymmeneen. Viime syksynä koivikko harvennettiin, samalla tasattiin pisimpien kuusien ryhmiä. Koivusta jäi jäljelle n. 400 huippulaatuista runkoa. Sanokaapa viisaammat voisiko tätä kehittää jatkossa jatkuvalla kasvatuksella.

     

     

    KeMeRat

    Ei voi, ihan periaatteesta.

    Visakallo

    Valitettavasti jatkuva kasvatus jatkuu vain siihen tulevaan kuusikkoon asti.

    Teufelin Zumi

    Mikäs sitten, valtaako sen suo?

    Visakallo

    Teukka voikin nyt kertoa meille, miten kuusikossa harjoitetaan jakuvaa kasvatusta.

    PHR

    Tämä jalopuukysymys on toki selvittämättä vaikka vähän houkuttaakin. Ei minulla mitään ole jk-kasvatuksen puolesta tai vastaan. Tässä ei ole mitään suurta asutuskeskusta lähellä, joten kukaan tuskin tulee itseään ketjuttamaan metsän kasvatusmenetelmien puolesta tai vastaan. Mielenkiintoista keskustella.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 95)