Keskustelut Puukauppa Nouseeko hinta vai laskeeko se??

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 110)
  • Nouseeko hinta vai laskeeko se??

    Luke tiedotti viime viikosta:

    https://www.luke.fi/uutiset/puukauppa-kavi-vilkkaana-vuonna-2017/

    Kauppamäärä nousi, samoin nimellishinnat, mutta reaalihinta laski. Tätähän se on ollut 1970-luvulta lähtien. Milloin kääntyy reaalihintanousuun?

    Tällä on aika oleellinen merkitys, jos mietitään metsätalouden kannattavuutta. Milloin tulee nollaraja vastaan? Vai oppivatko metsänomistajat jossakin vaiheessa kannattavuuslaskennan?

  • Uusmetsäläinen

    Meillä Kymenlaaksossa metsät kasvavat ja kuitupuuta käyttäviä tehtaitakin on vielä lähellä.

    Korpituvan Taneli

    Jätkä:

    ”Anteeksi, Taneli: En ymmärrä sanaa ”poliseksi”. Onko tuo jotain pohjanmaan Slangia?”

    Viittasin Uusmetsäläisen käyttämään hienoon ilmaukseen, joka oli hiukan liika viisas minulle, että olisin osannut sitä oikein käsitellä.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

     

    Korpituvan Taneli

    Uusmetsäläinen:

    ”Meillä Kymenlaaksossa metsät kasvavat ja kuitupuuta käyttäviä tehtaitakin on vielä lähellä.”

    Ok! Ymmärrän toki että Sinä olet tottunut kunnon metsän kasvuun, mutta älä sillä perusteella arvioi toisten kirjoituksia.

    Tosiasiassa hyvin suuri osa Suomessa käytettävästä puusta kasvaa huomattavasti karummissa olosuhteissa kuin Sinun metsäsi ovat.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Uusmetsäläinen

    Tunnen Suomen eri kolkat verrattain hyvin kuten ilmeisesti Sinäkin Taneli.  Kemijärven lopetettuun sellutehtaaseenkin ja sen jälkihoitoon olen valitettavasti joutunut perehtymään aiemman työni puolesta enemmän kuin tarpeeksi.

    Eikä Tolopaisen olettamani kotimaakuntakaan pitäisi huonoimpia kasvultaan olla. Kymenlaaksokaan ei ole parhaimpia.

    Suuresti arvostamani Tolopainen ei taida olla niitä herkkänahkaisimpia ja ymmärtää jopa itseensä kohdistuvaa huumoria.

     

    Korpituvan Taneli

    Uusmetsäläinen:

    ”Eikä Tolopaisen olettamani kotimaakuntakaan pitäisi huonoimpia kasvultaan olla. Kymenlaaksokaan ei ole parhaimpia.”

    Kaippa se Kymenlaakso niitä PARHAITA kasvultaa sentään on? Maaperä lie pääosiltaan sopiva ja lämpösummaa löytyy. Mikä alue sitten lie paras, sitä en tiedä, taitaa olla vähän maku asiakin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    jees h-valta

    Kyllä kait se tutkittuakin on että Kymenlaakso on muistaakseni parhaista heti toisena kasvusummaltaan. Eikä se paraskaan kaukana siitä ollut. Niillä suunnilla kyllä kasvuetua on ja sen huomaa jopa Satakuntalainen siellä kulkiessaan.

    Jätkä

    Lämpösumma antaa suuntaa kasvuolosuhteista. Myös pettämätön merkki kasvukyvystä on puiden pituus. Lahden seuduilta aina Jyväskylän korkeuksille asti on kasvuolosuhteet ihan huippuluokkaa. Siellä on lisäksi hehtaarissa enemmän kuin 10 000 neliömetriä.

    Kalle Kehveli

    Meilläpäin 50 vuotta kasvaneesta puusta saa ensiharvennuksessa keskimäärin 20-30 m3/ha, ja lisäksi turvemaita on paljon. Päätehakkuu 100-120 vuoden iässä ja tukkiprosentti huonon laadun takia enintään 50. Tästä voi laskea puunkasvatuksen tuoton. Taitaa mennä metsätöineen tappion puolelle, jos jotain teettää varsinkin vieraalla. Jos metsästä pitäisi elää, kyllä nälkä tulisi ja olisi laihaa poikaa.

    Raivaaja

    Pohjois-pohjanmaalla  aukkohakkuun kiinnot pyörii 200 kiinnon molemmin puolin. Omissa metsissäni juuri noin.  Viime vuonna möin 110 vuotiaan männikön josta tuli tasan 200 kiiintoa/ha.

    Kuitupuun hinta on noussut pari euroa kuukauden sisään ainakin storalla omilla huudeilla.. Pari hinnankorotusta ollut, euro kerrallaan. Kuitupuusta meinaa kuulemma olevan pula männyn ja koivun osalta.

    Timppa

    Keski-Suomessa hyvän vanhan männikön kiinnot olivat viime vuonna 296 ja 298 m3/ha

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 110)