Keskustelut Luonto Neonikotinoidimyrkkyjä kaikkialla – metsissäkin

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)
  • mehtäukko

    On se vaan kumma, että tutkijat mukamas tutkivat näitä myrkkyjä ensin monet vuodet, ja seurannassa lisää, mutta kontrolli niiden haitallisuudesta einäköjään toimi. Sitten kun on myyty ja tuhottu, aletaan haukotella haitoista!

    Visakallo

    Mistä ne hyönteiset ovat vähentyneet? Ainakin meillä oli tänä vuonna pensasmustikan kukissa ennätysmäärä pörriäisiä, eikä hyttysistäkään ole ollut lainkaan pulaa!

    jees h-valta

    Kyllähän ilmavirtaukset niitä kuljettaa myrkkyjä kaukaa meidän rajojen ulkopuoleltakin. Eikä taida metsä olla yhtään siinä vähempää saamapuolella. Nämä myrkyn jakeethan ovat lähtöisin peltojen myrkyistä. Mutta ongelmia ne aiheuttavat aivan missä vain. Mutta tänä kesänä kyllä esim. mustikalla loistava kimalaismäärä pörisemässä koko kukinnan ajan. Ettei pahempaa meillä vielä haittapuolella. Monesti ollut myös hyvin vaikeita keväiden ilmoja ja pörriäiset tuhotuneet sään oikuista.

    puunhalaaja

    Nämä myrkyn jakeethan ovat lähtöisin peltojen myrkyistä. 

    Jees, jutussa kerrotaan näin: ”
    <h2>Metsätaimia myrkytetty laajasti</h2>
    Suomessa neonikotinoideja on käytetty – tavalliselle kansalaiselle yllättävästi – myös metsiin istutettavien havupuuntaimien suojaamiseksi tukkimiehentäiltä.

    Taimet ovat saaneet myrkkynsä yleensä taimitarhoilla.

    ”Ennen torjuntaan käytettiin esimerkiksi elohopeaa, sinkkiä ja kuparia, jotka eivät hajoa luonnossa”, Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkija Marja Poteri kertoo.

    Kun alkuaikojen kemikaalit kiellettiin, ne vaihtuivat muun muassa neonikotinoideihin.

    Suomalaisten havupuutaimien kemikaalikäsittely on ollut ja on vuosittain suurta. Käytännössä kaikki Suomen metsiin istutettavat havupuut – 150–160 miljoonaa tainta – saavat taimitarhoilla jonkinlaisen kemikaalikäsittelyn ennen istutusta. Jälkikäsittelyjä on tehty maastossakin.
    <h2>Estää hermoimpulssin kulun</h2>
    Neonikotinoidit ovat olleet havupuiden suojauksessa vain yksi aineryhmä. Niiden käyttö on kattanut noin kymmenen prosenttia kaikista taimien torjunta-aineista.”

    Eli tätä kamaa on mennyt suoraan metsiin taimien mukana.

    Mistä ne hyönteiset ovat vähentyneet?

    Visakallo, tutkitusti vähän kaikkialla.

     

    Aimo Jortikka

    Karate zeonilla näytti olleen kuusentaimet käsitelty. Samaa ainetta vedetään rypsipeltoihin kun on rapsikuoriaisia. Tehoaineet: Lambda-syhalotriini 100 g/l

    jees h-valta

    Toki minulla ei ole mitään sitä vastaan että metsätaimien myrkyillä lontraus lopetetaan. Mutta enempi uskon laskeumaan kuin näiden kovin kummoiseen vaikutukseen. Yleensä kaikki ympäristölle haitallinen myrkkylotraus vain voidaan lopettaa. Enempi luomua peltoviljeyyn. Luonnostaan selvää on ettei metsiin mitään myrkkyä. Sehän on lähes pelkkää turhaketta. Muutaman taimen menetys jollekkin tukkimiehentäille ei varmasti ole katastrofi. Aletaan hoitaa taimen ympäristö muokkauksella riittävän paljaaksi. Silloin täi ei taimeen edes tule.

    Jätkä

    Kyllä peltoihin levitetään hieman enemmän noita ”kasvinsuojeluaineita”, jotka on todettu terveydelle haitallisiksi sisäisesti nautittuna. Yleensä kymmenen – parinkymmenen vuoden kuluttua nuo ympäristäönsuojeluaineet ( joita ennen sanottiin hyönteismyrkyiksi) – on kielletty kun on tullut uusi – muka vaarattomampi ympäristönsuojeluaine, jonka seuraava nimi tulee olemaan luonnonsuojeluaine! 🙂

    Korpituvan Taneli

    Eli taas kerran on kyse aineista, joita on jo pitkään käytetty elintarvike.   tuotannossa, mutta kun niitä löytyi metsästä niistä tuli yht äkkiä hyvin vaarallisia.

    Roundupin vaikuttavan aineen vaarallisuuteen herättiin vasta kun sitä ruvettiin käyttämään metsässäkin. Sitä oli jo kauan käytetty, Suomeenkin tuotavan leipäviljan, tuleentumisen parantamiseen.

    Hyvä kun kemiallisten aineiden vaarojakin tuodaan esille, mutta suhteellisuuden tajuakin pitäisi olla. Onhan se hiukan eri asia kun ainetta käytetään puun tuotannossa, kerran 60 vuoden kirtoajassa, sekun että samaa ainetta käytetään vuosittain elintarviketuotannossa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    jees h-valta

    Aivan hyvin sen kerran kuudessakymmenessäkin voi jättää pois metsän kasvuohjelmasta. Toki elintarvikkeitakin voisi ainakin pyrkiä vähemmällä myrkkymäärällä tuottamaan. Ongelma on todellinen, kyllä pölyttäjät siitä osansa saavat ja sehän saattaa pitkän päälle olla melkoinen katastrofi luonnossamme. Myös ihmiselle.

    Aimo Jortikka

    Amerikassa on jo useammassa oikeudenkäynnissä onnistuttu osoittamaan että roundup aiheuttaa syöpää. Jo muutama puutarhuri on saanut satojen miljoonien korvaukset kun ovat hoitaneet puutarhojaan vuosikymmenet roundupilla ja lopulta sairastuneet syöpään. Eli pitkäaikainen ja jatkuva altistuminen tuolle aineelle ei näytä olevan siten kovinkaan terveellistä jos amerikkalaisia oikeusistuimia on uskominen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)